CTR Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Da li je netko imao slicne simptome, naime minimum mi varira dosta.. koji put je na 700 okretaja koji put 900, a koji put zna i na 1000-1100 bit.. auto koji put ima samo visok minimum, a koji put motor cuka na leru, ali okretaji MIRUJU.. sta bi mogao biti uzrok? Javlja mi gresku visokog minimuma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 PCV ventil prvo vidi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTR Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Koji je nas tocan naziv za pcv ventil? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 na hrvatskom jako glup :lol: u servisu znaju kad kazes PCV Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTR Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Ok otici cu malo pitat. Sta ti mislis Dario? Bi mogao bit pcv? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Ok otici cu malo pitat. Sta ti mislis Dario? Bi mogao bit pcv? Bi.. najbezbolnije ti je probat od nekog tfsi da prebacite pcv.. na 4 torx sarafa je.. tako sam ja svoj bio rijesio.. jer me drkao, a ja bio uvjeren da nije on.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTR Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Koji su tebi bili simptomi? Citam da su oni za boost leek zasluzni nisam nasao za minimum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoka RS Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 na njima ti hoce punut klapna gasa...skini pa provjeri....imao sam slučaj... isto radio nemirno na leru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
francuz Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Da li je netko imao slicne simptome, naime minimum mi varira dosta.. koji put je na 700 okretaja koji put 900, a koji put zna i na 1000-1100 bit.. auto koji put ima samo visok minimum, a koji put motor cuka na leru, ali okretaji MIRUJU.. sta bi mogao biti uzrok? Javlja mi gresku visokog minimuma. Ako je oko 180.000km vjerovatno je čađav usis, pa treba skinuti usisnu granu, sve počistiti i nanovo kalibrirati klapnu gasa. Prije toga svakako možeš provjeriti PCV, novi je 150-300kn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 (edited) Sutra ide DTM-u usisna dolje, morat ćemo počistiti govna unutra jer je upalio check engine, i ler zna tu i tamo varirati pa ćemo vidjeti zbog čega je. Zanimljivo je da auto ide isto kao i uvijek, samo je malo nemiran na leru. 123000km. Check engine je nestao nakon što sam ga ja vozio nedavno malo češće, kad sam prestao opet se vratio. Go figure :lol: Edited May 12, 2015 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTR Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 @francuz: jucer okrenuo 66k nista pogledat cu malo i klapnu i pcv, ako vam jos sta padne napamet slobodno napisite tnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Meni se dosta zaletavao u okretaje..do 1500 je znao otic.. Klapna mi je bila riknula, tj rikavala je pola godine, i neodavno sam je promjenio kad je skroz otisla.. dotad mi je katkad tako zdrkala.. Kad je ona upali ti epc,esp, i senzor pritiska u gumama i auto ne ide..znaci nema turba.. Taj motor je sav pod vakuumom i gdje god ima kakva sitnica ne radi dobro na leru.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTR Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 No turbo no fun budem malo pogledao te 2 stvari, ali nervira me sta nije stalno jebem ga. Nego malo drka malo ne i aj ti otkri sta je Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosar Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Pa ti mjenjaj japanca!!!!!haha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Sutra ide DTM-u usisna dolje, morat ćemo počistiti govna unutra jer je upalio check engine, i ler zna tu i tamo varirati pa ćemo vidjeti zbog čega je. Zanimljivo je da auto ide isto kao i uvijek, samo je malo nemiran na leru. 123000km. Check engine je nestao nakon što sam ga ja vozio nedavno malo češće, kad sam prestao opet se vratio. Go figure :lol: Nisi ti govorio kak toci stari samo na Ini? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTR Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Pa ti mjenjaj japanca!!!!!haha Hahaha ovaj je brzi, ali u 4 godine nisam imao glavobolje sa CTRom kao sa GTI-em, a kupio auto od 60k kao bomba nece me karat Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Zar nema neki aditiv za tfsi motore sta se stavi da to malo procisti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 CTR obadva vlasnika su taj auto vozile ko babe.. vise si ga ti stiskao otkad si ga kupio nego oni cijelo vrijeme.. Tako da moguce da je i zacadjan usis mozda.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klosar Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Hahaha ovaj je brzi, ali u 4 godine nisam imao glavobolje sa CTRom kao sa GTI-em, a kupio auto od 60k kao bomba nece me karat Da si malo poslohio CTR nista spofiji ne bi bio na 402 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTR Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 @luky: vjerujem da je u ovih mojih 4500km dozivio vise tarenja nego kod proslog vlasnik sigurno.. za prvog ne znam Ma rijesit ce se sta god da je, pomalo otklanjam neke stvari sad to vec lici na turbo auto, ali eto tih sitnica ima koje mene uzasno nerviraju pa dok ne bude 1/1 necu bit zadovoljan.. @klosar: puno previse para za malo dobitaka.. tu kad mi dosadi ide k04 gore i ponovo smile na lice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 (edited) Nisi ti govorio kak toci stari samo na Ini? Kakve to veze ima s ičim? Pa šta fali gorivu sa INE? Za stock 2.0 TFSI kao i ostalih 99% motora je ok. Nije to moj 2.0 TFSI sa 500ks :lol: Da je ne znam kakvo gorivo u tanku, niti jedno neće očistiti sranje koje se nagomilava u usisnoj grani u usisnim kanalima jer su injektori u glavi! Jedan od najboljih motora ikad a ima takav fail u sebi zbog glupe ekologije - srećom može se riješiti sa malo tweakinga po odušcima i sa pravim OCC-om koji ventilira u atmosferu Edited May 12, 2015 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 Kakve to veze ima s ičim? Pa šta fali gorivu sa INE? Za stock 2.0 TFSI kao i ostalih 99% motora je ok. Nije to moj 2.0 TFSI sa 500ks :lol: Da je ne znam kakvo gorivo u tanku, niti jedno neće očistiti sranje koje se nagomilava u usisnoj grani u usisnim kanalima jer su injektori u glavi! Jedan od najboljih motora ikad a ima takav fail u sebi - srećom može se riješiti sa malo tweakinga po odušcima Pa pitam samo...malo cudno da vec nakon 123k km treba ciscenje... Ok, nesto je i do nacina voznje.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mario_S3 Posted May 12, 2015 Share Posted May 12, 2015 (edited) Pa pitam samo...malo cudno da vec nakon 123k km treba ciscenje... Ok, nesto je i do nacina voznje.... Nije niš čudno - moj je uz OCC bio opet sav zasran a radio je kao sat. Dakle ovaj može biti samo zaštopan do kraja jer se uvijek vozi lagano i nema OCC. Na nekim TFSI motorima mogu čak i ventili zacvikat u krajnjim slučajevima, npr. RS4 V8. Od kad se to počelo događati uveli su obavezno čišćenje na 80kkm. Sreća pa kod nas vrli vlasnici uvijek prebace taj problem čišćenja na drugog vlasnika, pa taj opet na trećeg i onda rikne motor . Kao kad ekipa masovno prodaje E9x 2.0d na 150kkm, slično je i ovo . Edited May 12, 2015 by Mario_S3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTR Posted May 13, 2015 Author Share Posted May 13, 2015 Pcv mi je otisao.. sad se nadam da je samo to, moguce da ce mi to rijesit probleme i sa boostom.. kad sam skinuo pcv jedna plasticna kao kuglica mi je skroz razvaljena i klepece unutra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luky Posted May 13, 2015 Share Posted May 13, 2015 Nije niš čudno - moj je uz OCC bio opet sav zasran a radio je kao sat. Dakle ovaj može biti samo zaštopan do kraja jer se uvijek vozi lagano i nema OCC. Na nekim TFSI motorima mogu čak i ventili zacvikat u krajnjim slučajevima, npr. RS4 V8. Od kad se to počelo događati uveli su obavezno čišćenje na 80kkm. Sreća pa kod nas vrli vlasnici uvijek prebace taj problem čišćenja na drugog vlasnika, pa taj opet na trećeg i onda rikne motor . Kao kad ekipa masovno prodaje E9x 2.0d na 150kkm, slično je i ovo . kakav ti OCC imaš? da li bi trebalo očistit sve prije montiranja OCC ili nije potrebno? Dal PCV delete isto pomaže u smanjenju čađenja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now