Jump to content

vw mk5 gti ler problem

Recommended Posts

Da li je netko imao slicne simptome, naime minimum mi varira dosta.. koji put je na 700 okretaja koji put 900, a koji put zna i na 1000-1100 bit.. auto koji put ima samo visok minimum, a koji put motor cuka na leru, ali okretaji MIRUJU.. sta bi mogao biti uzrok? Javlja mi gresku visokog minimuma.

Ok otici cu malo pitat. Sta ti mislis Dario? Bi mogao bit pcv?

Bi.. najbezbolnije ti je probat od nekog tfsi da prebacite pcv.. na 4 torx sarafa je.. tako sam ja svoj bio rijesio.. jer me drkao, a ja bio uvjeren da nije on..

Da li je netko imao slicne simptome, naime minimum mi varira dosta.. koji put je na 700 okretaja koji put 900, a koji put zna i na 1000-1100 bit.. auto koji put ima samo visok minimum, a koji put motor cuka na leru, ali okretaji MIRUJU.. sta bi mogao biti uzrok? Javlja mi gresku visokog minimuma.

Ako je oko 180.000km vjerovatno je čađav usis, pa treba skinuti usisnu granu, sve počistiti i nanovo kalibrirati klapnu gasa.

Prije toga svakako možeš provjeriti PCV, novi je 150-300kn.

PCV_TFSI.jpg

Sutra ide DTM-u usisna dolje, morat ćemo počistiti govna unutra jer je upalio check engine, i ler zna tu i tamo varirati pa ćemo vidjeti zbog čega je. Zanimljivo je da auto ide isto kao i uvijek, samo je malo nemiran na leru. 123000km. Check engine je nestao nakon što sam ga ja vozio nedavno malo češće, kad sam prestao opet se vratio. Go figure :lol:

Edited by Mario_S3

Meni se dosta zaletavao u okretaje..do 1500 je znao otic..

Klapna mi je bila riknula, tj rikavala je pola godine, i neodavno sam je promjenio kad je skroz otisla.. dotad mi je katkad tako zdrkala..

Kad je ona upali ti epc,esp, i senzor pritiska u gumama i auto ne ide..znaci nema turba..

Taj motor je sav pod vakuumom i gdje god ima kakva sitnica ne radi dobro na leru..

Sutra ide DTM-u usisna dolje, morat ćemo počistiti govna unutra jer je upalio check engine, i ler zna tu i tamo varirati pa ćemo vidjeti zbog čega je. Zanimljivo je da auto ide isto kao i uvijek, samo je malo nemiran na leru. 123000km. Check engine je nestao nakon što sam ga ja vozio nedavno malo češće, kad sam prestao opet se vratio. Go figure :lol:

Nisi ti govorio kak toci stari samo na Ini?

@luky: vjerujem da je u ovih mojih 4500km dozivio vise tarenja nego kod proslog vlasnik sigurno.. za prvog ne znam :D

Ma rijesit ce se sta god da je, pomalo otklanjam neke stvari sad to vec lici na turbo auto, ali eto tih sitnica ima koje mene uzasno nerviraju pa dok ne bude 1/1 necu bit zadovoljan..

@klosar: puno previse para za malo dobitaka.. tu kad mi dosadi ide k04 gore i ponovo smile na lice :)

Nisi ti govorio kak toci stari samo na Ini?

Kakve to veze ima s ičim? Pa šta fali gorivu sa INE? Za stock 2.0 TFSI kao i ostalih 99% motora je ok. Nije to moj 2.0 TFSI sa 500ks :lol:

Da je ne znam kakvo gorivo u tanku, niti jedno neće očistiti sranje koje se nagomilava u usisnoj grani u usisnim kanalima jer su injektori u glavi! Jedan od najboljih motora ikad a ima takav fail u sebi zbog glupe ekologije - srećom može se riješiti sa malo tweakinga po odušcima i sa pravim OCC-om koji ventilira u atmosferu :)

Edited by Mario_S3

Kakve to veze ima s ičim? Pa šta fali gorivu sa INE? Za stock 2.0 TFSI kao i ostalih 99% motora je ok. Nije to moj 2.0 TFSI sa 500ks :lol:

Da je ne znam kakvo gorivo u tanku, niti jedno neće očistiti sranje koje se nagomilava u usisnoj grani u usisnim kanalima jer su injektori u glavi! Jedan od najboljih motora ikad a ima takav fail u sebi - srećom može se riješiti sa malo tweakinga po odušcima :)

Pa pitam samo...malo cudno da vec nakon 123k km treba ciscenje... Ok, nesto je i do nacina voznje....

Pa pitam samo...malo cudno da vec nakon 123k km treba ciscenje... Ok, nesto je i do nacina voznje....

Nije niš čudno - moj je uz OCC bio opet sav zasran a radio je kao sat. Dakle ovaj može biti samo zaštopan do kraja jer se uvijek vozi lagano i nema OCC. Na nekim TFSI motorima mogu čak i ventili zacvikat u krajnjim slučajevima, npr. RS4 V8. Od kad se to počelo događati uveli su obavezno čišćenje na 80kkm. Sreća pa kod nas vrli vlasnici uvijek prebace taj problem čišćenja na drugog vlasnika, pa taj opet na trećeg i onda rikne motor :). Kao kad ekipa masovno prodaje E9x 2.0d na 150kkm, slično je i ovo :).

Edited by Mario_S3

Pcv mi je otisao.. sad se nadam da je samo to, moguce da ce mi to rijesit probleme i sa boostom.. kad sam skinuo pcv jedna plasticna kao kuglica mi je skroz razvaljena i klepece unutra

Nije niš čudno - moj je uz OCC bio opet sav zasran a radio je kao sat. Dakle ovaj može biti samo zaštopan do kraja jer se uvijek vozi lagano i nema OCC. Na nekim TFSI motorima mogu čak i ventili zacvikat u krajnjim slučajevima, npr. RS4 V8. Od kad se to počelo događati uveli su obavezno čišćenje na 80kkm. Sreća pa kod nas vrli vlasnici uvijek prebace taj problem čišćenja na drugog vlasnika, pa taj opet na trećeg i onda rikne motor :). Kao kad ekipa masovno prodaje E9x 2.0d na 150kkm, slično je i ovo :).

kakav ti OCC imaš?

da li bi trebalo očistit sve prije montiranja OCC ili nije potrebno?

Dal PCV delete isto pomaže u smanjenju čađenja?

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...