obie Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Nesto mi se odjednom desilo s getribom, pocela zapinjat prilikom ubacivanja u brzine, pa se skratio hod mjenjaca, pa ponekad ne zeli uopce upast u brzinu pa onda nakon malo razdrkavanja sve vrati u normalu... trazim nekoga tko mi to moze pogledat, procijenit sto je i savjetovat sto dalje... U reparaciju ili nabavu polovne ili pak nesto trece? Nisam pametan sto radit? Do sad je sve bilo super, nikad nikakvih mana.. U pitanju je getriba sa 6 brzina, za 2.0TDI Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Nesto mi se odjednom desilo s getribom, pocela zapinjat prilikom ubacivanja u brzine, pa se skratio hod mjenjaca, pa ponekad ne zeli uopce upast u brzinu pa onda nakon malo razdrkavanja sve vrati u normalu... trazim nekoga tko mi to moze pogledat, procijenit sto je i savjetovat sto dalje...U reparaciju ili nabavu polovne ili pak nesto trece? Nisam pametan sto radit? Do sad je sve bilo super, nikad nikakvih mana.. U pitanju je getriba sa 6 brzina, za 2.0TDI javi se žacu Ili na fejsu ga nađi,željko kampić žac 0958596098 ti je broj Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 javi se žacu Ili na fejsu ga nađi,željko kampić žac 0958596098 ti je broj jbg sad vidim split,ovo je iz zagorja ali ima hpexpress Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 Muka mi je od same pomisli da imam problem s getribom... Ne mogu uopce dokucit sta bi moglo uzrokovat takav problem? Nije sinhron brzine jer bi se ocitovalo za specificnu brzinu nego je problem u svim brzinama, kao da neki vanjski faktor utjece da to sve skupa ne sjeda kako treba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Mozda su ti sajle otisle... Meni se rascvjetala pa probila buzir... Isti motor, samo seat leon 2.0 tdi 140ks, pd.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojan25 Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 čisto informativno jesi možda prao motor? Zna se to desit poslije pa treba sve podmazat Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 @lovrek kakvi su ti simptomi bili? Ja se evo sad vozim u autu i sve je savrseno s mjenjacem, a onda u jednom trenutku popizdi i ne zeli mi prebacit brzinu... npr imao sam situaciju jutros da rucica mjenjaca stoji sasvim okomito u sredini kao da je u leru, a zapravo je upao u trecu brzinu?? Show... @bojan nisam prao motor. Zar bi to uopce moglo utjecat na mjenjac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovre Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 @lovrek kakvi su ti simptomi bili?Ja se evo sad vozim u autu i sve je savrseno s mjenjacem, a onda u jednom trenutku popizdi i ne zeli mi prebacit brzinu... npr imao sam situaciju jutros da rucica mjenjaca stoji sasvim okomito u sredini kao da je u leru, a zapravo je upao u trecu brzinu?? Show... @bojan nisam prao motor. Zar bi to uopce moglo utjecat na mjenjac? Ovo su vrlo vjerovatno sajle u banani... Manje vjerovatno da se neki od biraca savinua... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Isto kao i tebi... Sve super i onda kod jaceg ubrzanja i saltanja, najcesce iz prve u drugu, mjenjac ne ulazi do kraja u brzinu nego samo do pola... I nakon nekog vremena sve ok, dok mi jednom nije ostao zaglavljen u leru, a bio je u drugoj brzini... Onda se nije otkrilo da su sajle i nego se mjenjalo ulje i otvarala getriba, da bi mi na moru mjenjac ostao zaglavljen skroz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted May 30, 2015 Author Share Posted May 30, 2015 Hvala! Sajle bi trebale biti manji problem nego otvaranje getribe ? Mislim da cu lakse spavat veceras... Koliku cijenu popravka mogu ocekivat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joo Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Meni to izgleda ko kad sam sebi stavljao shortshifter, pa nisam bio dobro montirao. Ugl, skidao sam na krajevima sajli one plastike, pa je moguce da su i tebi popustioe ili nest, pa da zezaju. Ugl, pogledaj prvo njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 30, 2015 Share Posted May 30, 2015 Mene je na Bracu izaslo sve oko 900kn ak se dobro sjecam... S time da imas 2 sajle jedna je oko 400kn, a druga 3 puta skuplja... Tako nesto.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted May 31, 2015 Author Share Posted May 31, 2015 400 + 1200 kn je 1600 A ruke? Kako si prosao za 900 kn sunce ti zarko ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOTA BOY Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 Mooooooooozda, nosac motora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted May 31, 2015 Share Posted May 31, 2015 400 + 1200 kn je 1600 A ruke? Kako si prosao za 900 kn sunce ti zarko ?? Pa nije trebalo mjenjati obje Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted June 9, 2015 Author Share Posted June 9, 2015 jep.. u pitanju su sajle mjenjaca. porsche inter auto trazi preko 3000 kn za popravak istih. molim savjet za nekog mehanicara koji moze nabaviti djelove i strucno odradit u podrucju splita i okolice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 http://www.njuskalo.hr/upravljacki-dijelovi/vw-audi-skoda-saltung-mjenjac-brzina-6-sajle-oglas-14525409 Evo ti sajle ako ti pasu. Zapravo crne nastavke i ako su drukciji mozes zamijeniti svojima. Sajla kao sajla je bitna. Os nes banglades Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted June 9, 2015 Author Share Posted June 9, 2015 (edited) http://www.njuskalo.hr/upravljacki-dijelovi/vw-audi-skoda-saltung-mjenjac-brzina-6-sajle-oglas-14525409 Evo ti sajle ako ti pasu. Zapravo crne nastavke i ako su drukciji mozes zamijeniti svojima. Sajla kao sajla je bitna. Os nes banglades hvala :notworthy::thumbup: pise li kakav kataloski broj na njima? meni je valjda neki konektor napukao Edited June 9, 2015 by obie Link to comment Share on other sites More sharing options...
vrcy Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 098503214 / Auto servis Stepinac, covika svi zovu Stepa, stvarno je strucnjak oko auta pa zovni ga neces se pokajat,jedan je od rijetkih kome bi da auto u ruke bez da ga ista pitam Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 hvala :notworthy::thumbup: pise li kakav kataloski broj na njima? meni je valjda neki konektor napukao a pise ali ga neznam sad napamet. e sad tebi je ili problem u zavrsetku sajli u ovom konektoru ili same sajle hrdjave pa neidu itd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vix Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 imam ti ja od golfa 5..moralo bi odgovarati..200kn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted June 9, 2015 Share Posted June 9, 2015 Mozda su ti sajle otisle... Meni se rascvjetala pa probila buzir... Isti motor, samo seat leon 2.0 tdi 140ks, pd.... jep.. u pitanju su sajle mjenjaca.porsche inter auto trazi preko 3000 kn za popravak istih. molim savjet za nekog mehanicara koji moze nabaviti djelove i strucno odradit u podrucju splita i okolice. Molim, i drugi put Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted June 9, 2015 Author Share Posted June 9, 2015 Hvala svima, snasao sam se za sve (djelove i ruke) Ako budu pasali ovi djelovi sta sam nasao, bit ce brzo rijeseno. Ne bude li pasalo ovo sto sam nasao, uzimam od nekog od vas sto imate u ponudi... imam vas u rezervi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now