woo Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 kakav je to pogon, i kakve snage trpi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 i ja sam to imao u planu, ali kad vidis kardan odma odustanes ja bi reko da sve to puca na 150 konja samo ne znam koji kuplung ce drzat a da stane u ono zvono getribe Link to comment Share on other sites More sharing options...
woo Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 itak bi ciljal na nekih 100 ks, ne više... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 itak bi ciljal na nekih 100 ks, ne više... koja je onda stvrha 4x4 ako imaš 100ks? pola od tih 100ks ti ostane negde između prednje i zadnje osovine Link to comment Share on other sites More sharing options...
woo Posted January 23, 2009 Author Share Posted January 23, 2009 i ostane mi onih 50 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akula Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 ma koja panda...to je igračka za djecu...ako ideš na teren gdje je nužan 4x4 onda je Niva best buy definitivno Link to comment Share on other sites More sharing options...
killercivic Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 mislim da je bazično fwd, a ovo iza se uključuje po potrebi mislim da neke imaju i low range a pogon im je radio stayer-puch komplet getribu i sve, tak da mislim da je to nepoderivo i omiljen auto talijanskih karabinjera u alpama. i ta stražnja osovina je full špera ili tak neš Link to comment Share on other sites More sharing options...
Japanac Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 koja je onda stvrha 4x4 ako imaš 100ks? pola od tih 100ks ti ostane negde između prednje i zadnje osovine pa na autu težine pande, to je čisto dovoljno... a i ak je kardan i diff tak mali i sve to, onda je sigurno i gubitak mali Link to comment Share on other sites More sharing options...
tonci Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 (edited) Panda nema centralnog diff-a nego samo manualno ukljucivanje zadnjeg pogona da ''krade'' moment sa prednjega kada je potreban...sta znaci da se 4x4 moze koristiti samo po ravnom ili na skliskom terenu... Edit: Ako ti je auto za cestu radije pogledaj nesto tipa delta ili dedra...to je pogon sa centralnim diffom, a ako sam u pravu (alfa ispravi me ako grijesim) zadnji 4x4 most pase na fwd karoseriju uz minimalne preinake...sta znaci da ide na dosta auta fiat grupacije...tipo, bravo, brava, marea, delta, dedra, 145-ica... Edited January 24, 2009 by tonci Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 Vozio sam i staru i novu s tim pogonom..... Meni je simpa auto za puteljke van asvalta.... Naravno sve u svojim granicama a snage fali naravno. Hep ima i stare i nove pandice s tim pogonom.... Nepoderivo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartol Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 i ja sam to imao u planu, ali kad vidis kardan odma odustanes ja bi reko da sve to puca na 150 konja samo ne znam koji kuplung ce drzat a da stane u ono zvono getribe netreba znacit, i svift ima sve to smjesno malo, pa pogoni i sve drze preko 260ks Link to comment Share on other sites More sharing options...
stipe Posted January 24, 2009 Share Posted January 24, 2009 ma ide panda svukuda Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 100ks u pandi bi bilo itekako dovoljno, neki 1.4T i da vidis kak bi letio auto! Pa moj uno sa 75ks mi dere golfa sa 105... Link to comment Share on other sites More sharing options...
toc Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 generalno gledano auto je katastrofa... jer kada je upaljen i zadnji pogon na brzinama vecim od 6okm/h imas osjecaj da se sve raspada od vibracija i cudnih zvukova... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 generalno gledano auto je katastrofa... jer kada je upaljen i zadnji pogon na brzinama vecim od 6okm/h imas osjecaj da se sve raspada od vibracija i cudnih zvukova... to mora bit to je dodatna oprema na fiatu edit : Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lacko Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 generalno gledano auto je katastrofa... jer kada je upaljen i zadnji pogon na brzinama vecim od 6okm/h imas osjecaj da se sve raspada od vibracija i cudnih zvukova... Pa di ti savladavas teren i kamenjar sa 60kmh Taj mali auto je sposobniji na terenu od 90% danasnjih kvazi terenaca.. Ukljucite Youtube i gledajte malo.. Takve karakteristike i sposobnosti u tako malom paketu za nikakv novac tesko ce itko ikada nadmasiti - za to je taj auto i dalje najpopularnije vozilo u Francuskoj, Svicarskim Austrijskim Alpama i naravno kod talijana Link to comment Share on other sites More sharing options...
toc Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Pa di ti savladavas teren i kamenjar sa 60kmhTaj mali auto je sposobniji na terenu od 90% danasnjih kvazi terenaca.. Ukljucite Youtube i gledajte malo.. Takve karakteristike i sposobnosti u tako malom paketu za nikakv novac tesko ce itko ikada nadmasiti - za to je taj auto i dalje najpopularnije vozilo u Francuskoj, Svicarskim Austrijskim Alpama i naravno kod talijana ko se vozi po kamenjaru i terenu vozi barem Ladu Nivu... A mislim da je pitanje s pocetka bilo više orjentirano na SR nego na teren... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now