Jump to content

spajanje crijeva rashladne tekućine


Recommended Posts

ovih dana se igram sa zamjenom hladnjaka vode na autu

ovakav hladnjak u koji se direktno toči antifriz

images?q=tbn:ANd9GcQRBROEd0T3Dew85HxrkYI2AsvSuF0qinu6JgMkXivrLUbETyFf

mijenjam s hladnjakom od diesela u koji se ne toči antifriz nego ima ekspanzijsku posudu u sistemu

16014_1.jpg

budući da nema taj dio za točenje, stane mi dublje u vezni lim pa je sad veći razmak do turba/downpipea i to je glavni razlog zašto sam se u to upustio, drugi razlog je da je povećan kapacitet rashladne tekućine za 0.5-0.7l (iako nije bilo problema s pregrijavanjem)

 

sve je spojeno, sve radi

 

sad me zanima jedna stvar(bolje postavit glupo pitanje nego napravit nešto krivo) - kao što se vidi hladnjak na sebi pri vrhu ima 10mm crijevo za odzračivanje koje se naravno spaja u ekspanzijsku posudu. zanima me dal taj dio hladnjaka, umjesto u ekspanzijsku posudu, mogu spojit na hlađenje turba (isto 10mm) a iz turba napravit povrat u posudu?

dal će tam bit premali protok vode ili dal ima neki drugi razlog zbog kojeg se to ne bi smjelo tako spojit?

nema ni jedan sličan takav auto kod nas koliko znam pa nemam koga kopirat, a htio bi izbjeć 300 "T" razdjeljnika i sl.

 

eto tolko da ne pričamo samo o tenisicama, kad se već o npr SR-u u Osijeku i sličnim temama niš ne piše

 

 

hvala

Link to comment
Share on other sites

Pošto kemijaš i s prostorom si na knap i hlađenja nikad dosta zašto jednostavno nisi antifriz zamjenio s tekučinom za hladjenje bez vode pa više nemas sistem pod tlakom i nemaš potrebe za ekspanzionom posudom te nisu nauke oko odzračivanja i sličnog a i nema šanse da zakuha više motor.

 

http://www.partes.hr/index.php?page=artikl&id=053.030.003

Link to comment
Share on other sites

Ciki i Zod :thumbsup: nisam to vidio. javim mu se kad riješim ove bitnije stvari sad

 

Vucko sad je sve pri kraju već, samo tanki ventilator trebam iako mogu i svoj prilagodit (fleksa party :naughty: ). ne znam o toj tekućini puno a koliko vidim većina se drži običnog antifriza tak da ne bi baš to radio

 

hlađenje je bilo bez greške i sa original kilerom dok nije propišao hladnjak (downpipe bio 1cm na jednom mjestu od hladnjaka, sad je 4-5cm razmak). sad je veći hladnjak i biti će jači ventilator pa mora bit dobro. inače, prije mi nikad nije palio drugu brzinu

Link to comment
Share on other sites

Znam ali ima hrpu cijevi od kojih su neke spajane koliko sam vidio pa je poželjno da nije pritisak unutra,na turbaku osobito sekunda nepažnje i baci pritisak neku cijev i ode sve papa...ovako je bar do 180 celz siguran.

 

Ja sam evansovu tekučinu imao u solki bez ekspanzione posude i kad je vruč motor bio otvoriš normalno kiler,nema pritiska.

 

Što se uzimanja cijevi za hlađenje tice bolje mu je uzet vodu nakon kilera a ne na vrhu kilera gdje se nekad i parni đep može napravit pa turbo prvi ostane bez hlađenja,ako igdje počne gubit vodu tu ce prvo počet vuc turbo zrak umjesto vode za hlađenje ako je to vec najviša točka rashladnog sistema.

 

Mozda najjednostavnije pogledat kod isparivača od plina jel možeš dodat cijeva vodu za turbo ako ima dosta protoka za isparivač.

Edited by Vucko
Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...