Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imam par pitanja za ovo..

Kod stavljanja 6 klipnih kljesta sa touarega v10 (ona verzija 18z) na golfa V/leona, koji sve diskovi dolaze u obzir? Po netu vidim da pase od mercedesa gl450 , al se ne spominje disk od leona cupra/ed30, zasto? pretanak ili nesto drugo ?

I po netu gledam da treba pikse, to mi je jasno.. ali se spominje i nekakav Aluminium hub-centric rings 67mm OD to 65.1mm. Zasto on treba?

Posted

ed 30/35 ti ima kao gti 312mm

R32 i cupra r je 345mm , a od mercedesa su 350mm i taj disk ima veću centralnu rupu pa treba prsten

javi se Pikzibneru , ima sve šta ti treba

Posted

aha sad mi jasno. ne cupra nego cupra r...

rallye: znaci u slucaju r32 diskova i tih kljesta... ne ide nikakav prsten, samo pikse?

Imam sve djelove vec samo sam imao par nejasnoca.. sad mi sve jasno :)

Posted

Mercedes gl ima vece diskove od 350mm 100%, na oko su bar 370-380mm, jer su kod mene na Rklasi 350mm i na bmwu 345mm cini mi se a na glu na 19" stoje na knap skroz.

Posted
Ja sam imao te čeljusti na 370mm dvodjelni plivajući disk i moro sam radit adaptere.... Imao sam to na S3....

da si stavio na org diskove nebi nis diro

Posted (edited)

Jedna zanimljivost, 12kg ima r32 disk a 8 kg serijski gti. koliko sam naso po forumima.. nije mala razlika bas. Jos kljesta dodaju koju kg ali to nije neovjeseno...

Edited by Drag_steer
Posted (edited)
da si stavio na org diskove nebi nis diro

Pa poanta je zamjenit serijske diskove koji su sranje i teski ko kamion sa dvodjelnim... jer samo sa celjusti na originalni disk meces puno dobit...

Edited by FilipS3
Posted
Jedna zanimljivost, 12kg ima r32 disk a 8 kg serijski gti. koliko sam naso po forumima.. nije mala razlika bas. Jos kljesta dodaju koju kg ali to nije neovjeseno...

Kako nije neovješena masa ako je na ovjesu i kreće se s kotačem?

Posted

Majko mila, opet pravocrtno razmišljanje. I disk i kliješta su neovješena masa, isto kao i ramena, jedina razlika je to što težina diska utječe i na ubrzanje, a kliješta samo na rad ovjesa.

Posted
bolje izgubit pola sekunde na ubrzanju i staviti cim veci disk nego nakon dva intenzivnija kocenja razmisljat ocu stat necu

Sto je najbolja stvar veci disk nije garancija boljeg kocenja.

Posted

Rockatinsky: kljesta utjecu na rad ovjesa ali ne na ubrzanje koliko disk na to sam mislio. Tu ionako vecina jurimo po ravnom jos uvjek :)

Ja dok nisam imao vece kocnice nisam ni razmisljao o njima a sad je dozivljaj u voznji lud radi njih i ovjesa a ne motora

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...