Jump to content

Recommended Posts

Posted

Radi se o vozilu koje je kod nas od prvog dana, godište 2005. Trenutno ima 220k km, i ima problema kod hladnog paljenja, kao da ne rade svi cilindri, trokira. Nakon dodavanja gasa i/ili kretanja, auto normalno radi/vuce i ne dimi. Nikako ne mogu utvrditi kvar a da se redom ne mijenjaju skupi dijelovi, što mi na takvom autu baš i nije neka opcija. Akumulator je nov.

Auto je prvo bio u Low budget servisu te je konstatirano da 2 grijača ne rade, ugrađen je novi anlaser i zamašnjak (zbog drugog problema kod paljenja), a ovaj s hladnim startom je ostao i nakon promjene navedenog.

Poslan sam kod Purića na test injektora i usput su promjenjena neispravna 2 grijača, svi injektori su OK. Purić kaže da EGR ventil ostaje otvoren kod hladnog starta i da se se zamijeni EGR, ali da se prvo provjeri u ovlaštenom da nije do software-a (auto nije mapiran).

Auto odvezen kod Gašparića, napravili update softwarea, kažu nije EGR (u međuvremenu kupio novi u Tokiću pa ga nisam ugradio nego vratio), traže dalje. Nadju da neka gumica od 30 kn kod intercoolera pušta, čekao 3 radna dana da dođe i danas jave da opet ne valja. Sad sumnjaju na MAF i čekaju da nadju neki auto da skinu s njega i testiraju. Inače, motor je isti kao i u Mercedesu 320cdi tog godišta. Skladište im je apsolutno 0 bodova.

S obzirom da se vucaram vec 3 tjedna po 3 različita servisa, a da mi je auto neophodan za posao, ima li tko kakav savjet da se to brzo riješi?

Kažem, nije problem platiti ono u čemu je problem, ali zbilja mi se ne mijenja sve po redu bez razloga.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...