Jump to content

JEEP Grand Cherokee 3.0 crd - paljenje kad je hladan


Recommended Posts

Radi se o vozilu koje je kod nas od prvog dana, godište 2005. Trenutno ima 220k km, i ima problema kod hladnog paljenja, kao da ne rade svi cilindri, trokira. Nakon dodavanja gasa i/ili kretanja, auto normalno radi/vuce i ne dimi. Nikako ne mogu utvrditi kvar a da se redom ne mijenjaju skupi dijelovi, što mi na takvom autu baš i nije neka opcija. Akumulator je nov.

Auto je prvo bio u Low budget servisu te je konstatirano da 2 grijača ne rade, ugrađen je novi anlaser i zamašnjak (zbog drugog problema kod paljenja), a ovaj s hladnim startom je ostao i nakon promjene navedenog.

Poslan sam kod Purića na test injektora i usput su promjenjena neispravna 2 grijača, svi injektori su OK. Purić kaže da EGR ventil ostaje otvoren kod hladnog starta i da se se zamijeni EGR, ali da se prvo provjeri u ovlaštenom da nije do software-a (auto nije mapiran).

Auto odvezen kod Gašparića, napravili update softwarea, kažu nije EGR (u međuvremenu kupio novi u Tokiću pa ga nisam ugradio nego vratio), traže dalje. Nadju da neka gumica od 30 kn kod intercoolera pušta, čekao 3 radna dana da dođe i danas jave da opet ne valja. Sad sumnjaju na MAF i čekaju da nadju neki auto da skinu s njega i testiraju. Inače, motor je isti kao i u Mercedesu 320cdi tog godišta. Skladište im je apsolutno 0 bodova.

S obzirom da se vucaram vec 3 tjedna po 3 različita servisa, a da mi je auto neophodan za posao, ima li tko kakav savjet da se to brzo riješi?

Kažem, nije problem platiti ono u čemu je problem, ali zbilja mi se ne mijenja sve po redu bez razloga.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...