Lovrek Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Pogledao malo bolje kljesta dok sam tocio gorivo pa... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Kaj hoces,imas pozlacena kljesta :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koren Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Pogledao malo bolje kljesta dok sam tocio gorivo pa... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Ok, ovo bi i ja reklamirao. Najiskrenije. Vjerojatno rezultat agresivne kemije, ali ipak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabolchica Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Recite kaj hocete, ali ovo je kriminal. Tim vise kaj se radi o autu mladjem od godinu dana (o cifri da ne pricamo). Moze biti i Yugo, ali ovo se ne smije dogadjati na tako starom autu. :doh: @Lovrek - Salji slike i svu dokumentaciju Tomicu i izvadi im mast. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 (edited) Kaj hoces,imas pozlacena kljesta :lol: baš to neki to masno plate a ti ćeš za godinu-dvije imat istu stvar Edited February 8, 2017 by JosipZG Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 To se zove patina :lol: Bolje da se ne zajebavam, mogle bi i moje tako izgledati. Ja bi isto ovo reklamirao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko_st Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Zato ja kupim auto u Njemackoj.. Ništa ti to ne pomaže, kad vide da si Hrvat uvalit će ti primjerak za balkansko tržište. Najbolje je poslat prijatelja koji je Nijemac da ti kupi auto, samo pripazi u kojem bezirku stanuje, ako je u nekom prigradskom opet nema koristi jer će mu uvalit model za sirijsko tržište. Pogledao malo bolje kljesta dok sam tocio gorivo pa... Kad gledam sliku i meni se čini kao da je neka tekućina reagirala s metalom, a najviše ruzine je tamo gdje se slijevala. Da je moj ne bih izdržao da kliješta natopim wd-om i probam s nečim očistiti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 ovo s klijesta ide dole s drot-četkom Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Poslao sam mail Tomiću pa ćemo vidjeti, ali s obzirom da ne vjerujem u pozitivan ishod, kome U ZG da dam da to odradi kak se spada... Recimo da izgleda kao M sport kočnice: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaGy Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 (edited) ovo moze biti "flugrost"...ajmo reci metalna prasina koja zahrda na povrsini kljesta... probaj s ovim skinuti edit: iako, ovo je vec nagrizeno...tko ce znati od cega je... Edited February 8, 2017 by BaGy Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Folcika kvalteta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Folcika kvalteta Takva su i moja bila prvih 2-3 mjeseca... Pazi da se ne ureknes pa za koji mjesec i tebi budu zlatna kljesta Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 (edited) Dakle 5ica, 2012god, nesto malo vise od 173000km trenutno. Na sljjedecoj izmjeni kocnica se bude rastavilo i vjerovatno u crnu/sivu prefarbalo sve. Edited February 8, 2017 by Vlado206 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 ] Ne vidim slike na tapatalku.... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 Editirao sam... mozda sad valja. P.S. nemam tapatapatalk i nemam taj problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 8, 2017 Author Share Posted February 8, 2017 Editirao sam... mozda sad valja. P.S. nemam tapatapatalk i nemam taj problem Sad radi... Dobro je to kod tebe... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabolchica Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Sad mi nedate mira i tjerate me dolje u garazu, a bas mi se ne da. :lol: Bas cu ici kasnije poslikati kocnice od "svog" Golfa, ali sam SIGURNA da nisu takve. Na 9 godina starom autu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 9, 2017 Author Share Posted February 9, 2017 (edited) Pored mene bila sparkana 3GT pa bacio oko na njena kljesta... I usporedba: Sent from my LG-D855 using Tapatalk Edited February 9, 2017 by Lovrek Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted February 9, 2017 Share Posted February 9, 2017 Ja bi rekao da je do kemije kod pranja, i vjerojatno načina nanošenja (ugrijano sve i sl.) + 1. Ja kad sam imao u pocetku bijele plastificirane celjusti ,jednom prilikom sam koristio ono smece od Lidla ili tome nesto slicno. Naravno,kocnice su tople bile.. Dobile su piknice male zute,kao sto ti imas po celjusti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 9, 2017 Author Share Posted February 9, 2017 Ja bi rekao da je do kemije kod pranja, i vjerojatno načina nanošenja (ugrijano sve i sl.) I ja bih rekao da ne perem auto u 90% slucajeva sam... Bio je svega 4 puta u areni na pranju i jednom na bivsoj lokaciji partesa.... Ne znam... Eventualno taj Lidl da je preagresivan...ali kako god, da je toliko izrazeno, nema mi smisla... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renda Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 (edited) Agresivna kemija (nema veze iz Lidla ili Sonax, i dalje je agrsivno da ga j.), ugrijane kočnice, eventualno nešto lošije zaštićen materijal (tanji sloj boje ili što već) i to je ta dobitna kombinacija po meni... Edit: kad dođeš na praonu, kad nanosiš kemiju za felge, odmah ili nakon pranja sa šamponom? Edited February 10, 2017 by Renda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 10, 2017 Author Share Posted February 10, 2017 Dobio sam pozitivan odgovor iz Tomića kojeg prenosim u cjelosti: Poštovani, Žao nam na Vašem iskazanom nezadovoljstvu. Kočioni diskovi i kočiona klješta su čisti metal (kovano željezo) i samo su lagano „prešpricani“ zaštitnim slojem (jer se kočioni sustav zagrijava i do 300 – 500 stupnjeva) te bilo koja agresivna tekučina za pranje naplataka skida taj zaštitni sloj i metal navlači koroziju na sebe. Nažalost to nije oblik garancije jer to nije nedostatak i ne utječe na sigurnost i na kvalitetu kočionog sustava (samo vizualni efekat). No u svrhu Vašeg zadovoljstva i samog izgleda kočionog sustava naručili smo posebnu visokotemperaturnu cink boju iz BMW-a te ćemo demontirati komplet kočnice, očistiti ih, pocinčati i urediti da izgledaju kako treba i to sve o našem trošku! Nakon odrade čišćenja i uređivanja kočionog sustava molio bih da koristite originalnu tekučinu za pranje naplataka kako ponovno nebi došlo do istoga problema! Čim dobijemo boju na stanje skladišta nazvati čemo Vas i dogovoriti termin. Boja bi mi trebala doći u toku sljedećeg tjedna. Ukoliko imate bilo kakva druga pitanja stojim Vam na raspolaganju. lp ... Tomić & Co. d.. Hrvoje Bedeković Voditelj postprodaje Zagreb Folnegovićeva 12 10000 Zagreb Tel: +38516301911 Fax: +38516301950 Mob: +385911630203 e-mail: hrvoje.bedekovic@tomic.hr url: http://www.tomic.hr , http://www.bmw.hr , http://www.mini.com.hr Link to comment Share on other sites More sharing options...
matija0311 Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 eto CS na razini Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted February 10, 2017 Share Posted February 10, 2017 svaka im čast :notworthy: :notworthy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted February 10, 2017 Author Share Posted February 10, 2017 Agresivna kemija (nema veze iz Lidla ili Sonax, i dalje je agrsivno da ga j.), ugrijane kočnice, eventualno nešto lošije zaštićen materijal (tanji sloj boje ili što već) i to je ta dobitna kombinacija po meni... Edit: kad dođeš na praonu, kad nanosiš kemiju za felge, odmah ili nakon pranja sa šamponom? Sredstvo se nanosi na suhe felge (barem mi se čini da tako piše na uputama).... Koliko sam gledao druga klješta, sve imaju nekakvu "deblju" zaštitu, ove moje su fakat "gole".... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now