Jump to content

Tezina auta i nosivost felgi

Recommended Posts

zanima me, kako da saznam, i koliko je bitno utjecaj tezine auta na felge koje idu na auto?

da li mogu felge sa sedana na SUV? koje oznake, ili sto gledati na felgi, kako to odrediti?

imam jedne 19" viska sa S4, ali ne znam bas da li smiju na SUV tezak 2.5T., (rupe i centralna pase)

2 hours ago, Gabre said:

zanima me, kako da saznam, i koliko je bitno utjecaj tezine auta na felge koje idu na auto?

da li mogu felge sa sedana na SUV? koje oznake, ili sto gledati na felgi, kako to odrediti?

imam jedne 19" viska sa S4, ali ne znam bas da li smiju na SUV tezak 2.5T., (rupe i centralna pase)

Utjecaj tezine automobila na felge je nikakav, obratno da jer su felge neovjesena masa, sto su lakse to je bolje, ali to ti na SUV-u nista nece znaciti...

Da se vratimo na temu, dakle utjecaj mase automobila na felge je nikakav, jer preko felge ide guma, koja je punjena zrakom, tako da je masa na gumi i zraku... Samo stavi gume sa odgovarajucim indeksom tezine i nemas problema...

1 hour ago, BM0021 said:

Pa sad bas da je potpuno nebitno... Zasto onda na atestu slikaju nosivost felge? Ako nema tog podatka na felgi ili certifikatu nema prolaska.

Svaka felga ima podatak o nosivosti, da, ali nije ona jedina koja drži auto, bitnija je nosivost gume.

Garantirano neće ništa biti ako stavi felge sa S4 na ono govno od VW SUVa koji hoće kupit :D

On 10/5/2017 at 7:32 AM, BM0021 said:

Pa sad bas da je potpuno nebitno... Zasto onda na atestu slikaju nosivost felge? Ako nema tog podatka na felgi ili certifikatu nema prolaska.

Pa moraju zadovoljiti neke standarde, a ne da npr. stavis 20 kg tesku gumu na 10 kg tesku felgu i da se ta felga odmah raspadne ili da se i od najmanjeg moguceg udarca polomi ili osteti do neprepoznatljivosti... 

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...