esseker Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 (edited) Danas mi se palila mi se lampica za motor. motor cudno radi, trese cijeli auto, u voznji nema snage, jedva vuce. u knjizici pise kvar u sistemu napajanja/ubrizgavanja, ili ostecenje katalizatora, zapravo citam malo detaljnije, kvar nije na motoru nego na EOBD sistemu - european on board diagnosis - a to je "sistem koji omogucava stalno nadziranje komponenti sistema vozila koji se odnose na emisiju." lampica se malo pali, malo gasi, danas se bila ugasila i upalila nekoliko puta. (vozio sam kratke relacije po gradu nekoliko puta tamo-vamo). kada je ugasena lampica, motor normalno vozi, a ovaj zadnji puta sam se jedva dovezao do ureda. inace auto je vec bio na servisu u Os zbog toga, oni spojili auto na racunalo i racunalo prijavilo neispravnu bobinu, koja je zamijenjena. nakon toga auto normalno radio, do danas. sta bi moglo biti, otprilike kolko para ce kostati popravak i gdje da vozim na servis u Zagrebu? hvala unaprijed. zaboravih nadopisati - ulje je na normalnoj razini. Edited March 10, 2009 by esseker Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 mozda ti se koja dizna zastopala.....kvaliteta goriva imao takvo iskustvo Link to comment Share on other sites More sharing options...
speljac Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 Možda kablovi..Koliko auto ima km? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drag_steer Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 meni je ista stvar samo sto nije smetalo u voznji. grijac lambde.bio na dijagnostici. govorim o puntu 1.2 8v 2005 povremeno se palila, ja vozio tako neko vrijeme i onda promjenio lambdu i sad sve stima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alfaludak Posted March 10, 2009 Share Posted March 10, 2009 8V? vidi koja dva cilindra imaju iskru a koja dva nemaju iskru. povezani su ti 1-4 i 2-3 i onda napravi sljedece, ako npr na prvoj bobini NEMAS iskre a na drugoj IMAS, onda zamjeni one gore utikace od napajanja bobine ljevu na desnu bobinu i obrnuto onda ako je bobina crkla iskre i dalje nece biti iskre na prvoj a na drugoj hoce. a ako ti se sada promjene bobine, da na prvoj ima iskre a na drugoj nema onda me nazovi ja prodajem centrale za te motore. to ti je normalna pojava na 1.2 8v da izgore izlazi Link to comment Share on other sites More sharing options...
esseker Posted March 10, 2009 Author Share Posted March 10, 2009 1.2 8V je, presao je 79000, sada bi trebao ici na servis na 80000 hvala na pomoci, sutra cu provjeriti bobine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now