Jump to content

Fiat Doblo 1.2 kvar - lampica za motor


Recommended Posts

Danas mi se palila mi se lampica za motor. motor cudno radi, trese cijeli auto, u voznji nema snage, jedva vuce. u knjizici pise kvar u sistemu napajanja/ubrizgavanja, ili ostecenje katalizatora, zapravo citam malo detaljnije, kvar nije na motoru nego na EOBD sistemu - european on board diagnosis - a to je "sistem koji omogucava stalno nadziranje komponenti sistema vozila koji se odnose na emisiju."

 

lampica se malo pali, malo gasi, danas se bila ugasila i upalila nekoliko puta. (vozio sam kratke relacije po gradu nekoliko puta tamo-vamo). kada je ugasena lampica, motor normalno vozi, a ovaj zadnji puta sam se jedva dovezao do ureda.

 

inace auto je vec bio na servisu u Os zbog toga, oni spojili auto na racunalo i racunalo prijavilo neispravnu bobinu, koja je zamijenjena. nakon toga auto normalno radio, do danas.

 

sta bi moglo biti, otprilike kolko para ce kostati popravak i gdje da vozim na servis u Zagrebu? hvala unaprijed.

 

zaboravih nadopisati - ulje je na normalnoj razini.

Edited by esseker
Link to comment
Share on other sites

8V?

 

vidi koja dva cilindra imaju iskru a koja dva nemaju iskru. povezani su ti 1-4 i 2-3

 

i onda napravi sljedece, ako npr na prvoj bobini NEMAS iskre a na drugoj IMAS, onda zamjeni one gore utikace od napajanja bobine ljevu na desnu bobinu i obrnuto onda ako je bobina crkla iskre i dalje nece biti iskre na prvoj a na drugoj hoce.

 

a ako ti se sada promjene bobine, da na prvoj ima iskre a na drugoj nema onda me nazovi ja prodajem centrale za te motore. to ti je normalna pojava na 1.2 8v da izgore izlazi

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...