Jump to content

P0407 EGR Sensor B Circuit Low


Recommended Posts

Pozdrav svima. Pisao sam već na par foruma o ovom problemu ali mislim si, ajde da probam i tu :)

 

Mašina 1.6 TDI 77kw, 2012.

 

Prije par dana se vozim po gradu, nije se motor skroz zagrijao. Stisnuo sam prije križanja gas u 3. da me ne zahvati crveno i odjednom me baci u safe mode i počne blinkat lampica grijača. Stanem sa strane i ko pravi Alfist spojim dijagnostiku na laptop, veli greška ko u naslovu. Obrišem sve, krenem dalje nema problema. Otišao sam na autoput,vadio dušu, spominjao svu rodbin, stao na par odmomrišta, pričekao, palio-gasio, izletavao sa trake za ubrzavanje ali greška se nije ponovila. 

 

Ovo je dakle greška senzora, krivi (mali) napon. Što bi se dalo zaključiti iz toga, krepava EGR ili mu je možda samo bilo hladno pa se scimao. 

Auto je uredno održavan, nikad nikakvih problema. Znam da su ovi modeli specifični po krepavanju hladnjaka EGR-a i fascinantnim Siemens diznama. 

 

Ne znam dal da se spremam mijenjati EGR ili da rađe počupam to sve van i blokiram za puno manje pare. No opet, žao mi je relativno mladi auto okljaštrit pa da imam probleme sa ekotestom i slično. 

Evo i danas sam za dobro jutro opet imao light show. Vozim se po gradu i odjednom samo baci u safe mode i krene bljeskati. Odmah sam u vožnji resetirao grešku i nakon pola minute evo je opet. 

Stvarno ne znam šta bi mi bilo pametno raditi. Zamjena cijelog EGR-a je zadnja opcija, nema smisla da to radim ako će me vrlo brzo DPF krenut zezati. 

 

Mogu za 3kkn u TAS da mi mijenjaju EGR ali mi nitko ne garantira da će se time riješiti stvar za stalno. 
Dobio sam ponude za EGR, DPF off i vraćanje mape koju sam imao za 1800kn kod jendog, a kod drugog lika 2500kn. 
Jedina stvar koja me muči kod svega toga je što sa 1.1.2019. dolazi provjera svih tih "ekoloških" sustava preko OBD porta.
Jedan me uvjerava da ništa ne bude bilo od toga, drugi veli da isprogramira da nema grešaka.

E sad pojma nemam ni sam šta bi bilo pametno napraviti. Ne da mi se iskrcavati toliko para za prokleti ventil, a opet tak se nemrem voziti.

Razmišljam si samo EGR off, ali onda opet riskiram da mi se na tom otvorenom ventilu nakupi čađa a i DPF će se brže puniti. 

Tko bi uopće mogao odraditi EGR off ili samo ići mijenjati taj senzor na EGR-u?

 

Možda kad bi bio neki električar da to sve raskopa pa vidi dal se može samo senzor zamijeniti, iako ne znam koliko bi to bilo dugoročno.
 

Detaljnijom analizom ETKE i sheme samog EGR-a skužio sam da je cijeli taj senzor (tiskana pločica sa integrircem gore) u kućištu elektromotora koji otvara i zatvara klapnu. Moram probati naći ako se odvojeno može taj dio nabaviti pa da ga probam zamijeniti. Ali evo vozio sam se cijeli vikend i danas ujutro i ništa se nije desilo. Mislim iskreno me trenutno nije briga za to, nego za NG idem autom do Budimpešte jer od tamo imam avion, pa ne bi bilo lijepo da me zajebava putem i oduzima mi vrijeme.

 

 

Hvala!

 

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...