niknejm Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Radi li tko u ovlastenom BMW auto servisu ili ima poznanika? Trebao bih provjeru servisne povijesti po broju sasije. Ako se ne varam, ako nisam vlasnik ne mogu to osobno zatraziti. Kolega s foruma mi je pomogao s online provjerom, ali tamo se vide servisi od 60k km na dalje, a htio bih vidjeti kompletnu povijest. Pa ako tko moze pomoci, neka javi na PM. Hvala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted August 23, 2019 Share Posted August 23, 2019 Kiki Habulin, na forumu jeSent from my VOG-L29 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioB Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Kak to mislis da se online vide servisi tek od 60k? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted August 24, 2019 Author Share Posted August 24, 2019 Moguce da app ne nudi kompletnu podrsku. Nadam se da prvi servis nije napravljen na 57k km Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Je 100%.....isti ovakav ekran vidis i u ovlastenom.....ne budes nista vise info nasao Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted August 24, 2019 Author Share Posted August 24, 2019 (edited) Huh.. Nemam iskustva s ovim motorom, ali pretpostavljam da nikako ne moze biti dobro ako je prvi servis tek tad napravljen? Ima li smisla uopce putovati do dealera i ici na pregled u ovlasteni kod njih? Tj koliko ce uopce moci ista pametnog reci o stanju motora na kojem je prvi put mijenjano ulje na 60k ? edit: ja isto gluposti pitam... 57k ne moze biti normalno ni u kojem svemiru.. Edited August 24, 2019 by niknejm Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Ne vidim koji je auto iz nekog razloga ali noviji bmwi ti sami određuju servisni interval po xy parametara, ukljucujuci i datum, ali to i zapisuju u idrive. Tako da u idriveu vidis sve.Ako te zanima poslikam ti kako je kod mene i cak se vidi na 3km nulti servis Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted August 24, 2019 Author Share Posted August 24, 2019 Ma N47, 116d. Ne znam, tesko mi je vjerovat da 57k km moze biti normalno, makar bio iskljucivo na autocesti. Cak je i nasa V klasa, koja je stalno i prakticki iskljucivo na relaciji Zagreb Beograd, prvi servis pokazala na 40k km. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovrek Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Do 30k km je servisni interval, moze ti ga samo smanjiti, al produljiti nope... Tak da ili nije bio ili nije upisan.... Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Ma N47, 116d. Ne znam, tesko mi je vjerovat da 57k km moze biti normalno, makar bio iskljucivo na autocesti. Cak je i nasa V klasa, koja je stalno i prakticki iskljucivo na relaciji Zagreb Beograd, prvi servis pokazala na 40k km. Sigurno nije iznad 30k ili 12 mjeseci. Ali velim ako nije upisan u sistem mozda ti je upisan u idrive Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 1 minute ago, TomiTraktor said: 52 minutes ago, niknejm said: Ma N47, 116d. Ne znam, tesko mi je vjerovat da 57k km moze biti normalno, makar bio iskljucivo na autocesti. Cak je i nasa V klasa, koja je stalno i prakticki iskljucivo na relaciji Zagreb Beograd, prvi servis pokazala na 40k km. Sigurno nije iznad 30k ili 12 mjeseci. Ali velim ako nije upisan u sistem mozda ti je upisan u idrive Nema teorije da ima u autu u service history,a da nema u servisu Link to comment Share on other sites More sharing options...
semper Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Nema teorije da ima u autu u service history,a da nema u servisuTako je, jerteoretski ne moze ni upisat servis ako ne fakturira rad i dijelove Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 (edited) 9 hours ago, niknejm said: Moguce da app ne nudi kompletnu podrsku. Nadam se da prvi servis nije napravljen na 57k km Meni je u Eservisnoj prvi servis na 54139 i to kočiona tekućina, na 70345 ulje, filteri itd, i onda moj servis na 97146 isto ulje, filteri, opet kočiona tekućina i još neke sitnice. U autu na digitalnoj isto tako, a u knjižici u autu ima i jedan servis prije na oko 30000km s uljem i filterima. Ko je sad tu lud Uglavnom 3 izmjene ulja u 97000km, na drugi servis je prijašnji vlasnik kasnio 3600km i narančaste je boje sad. Edited August 24, 2019 by Vlado206 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maredo Posted August 24, 2019 Share Posted August 24, 2019 Ispričavam se na upadu...ali kad smo kod ovlaštenih...Kakav je Gracin? Jel voli žmukljat?Malo uvozi BMW-e, poservisira pa prodaje...frend bi nekaj uzel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted August 25, 2019 Share Posted August 25, 2019 Ja sam uzeo 1icu kod njega, sve 5. Bila mi nakon godinu dana otisla visokotlacna pumpa, nabavio dijelove i zamjenio, ruke mislim da nije ni racunao. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted August 28, 2019 Author Share Posted August 28, 2019 Da zavrsim ovu pricu, tko moze procitati ovaj service history report? Pretpostavljam da ovo znaci kako je prva zamjena ulja bila na 57600km ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Klikni plus na ovaj servis na 11k jer ti sada pokazuje samo status na kljucua ne sto je radjeno Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted August 28, 2019 Author Share Posted August 28, 2019 Ma to mi je poslao prodavac, a on je zatrazio od BMWa. Mislim da ovaj plus na 11k i je kliknut, jer pokazuje i minus. Samo sto ja ne znam ikone procitati. Ali pretpostavljam da ova prva za ulje pokazuje da je servis za 16 000km ili 01/2017 sto prije dodje. Takodjer, moguce je da pricam gluposti Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomiTraktor Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Kliknut je plus na status kljuca a ne na servis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uros Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Cudno je nekaj tim autom. na 57000 km pokazuje da je ulje u minusu samo 2700 km sto je nemoguce.... drugo ispada da je od 10/2016 do 01/2017 auto napravio ravno 4 kilometra. kaj nema nijednog drugog 116d na mobile... Link to comment Share on other sites More sharing options...
niknejm Posted August 28, 2019 Author Share Posted August 28, 2019 Ma pratim te F20, 116-120d, 2012-2015 u Sport ili M paketu po normalnim cijenama. I opcenito je tuga, da ovi kaj po fotkama izgledaju uredno, sa servisne strane nisu bas popraceni. Meni je najveci problem sto nemam nekog u ovlastenom da mi nabrzaka provjeri VIN, nego ovak kemijam. Sve u svemu, slazem se da je ovaj auto za preskocit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoranE46 Posted August 28, 2019 Share Posted August 28, 2019 Cudno je nekaj tim autom. na 57000 km pokazuje da je ulje u minusu samo 2700 km sto je nemoguce.... drugo ispada da je od 10/2016 do 01/2017 auto napravio ravno 4 kilometra. kaj nema nijednog drugog 116d na mobile...Moguce je imao sam to...Na 40+ upali prvi servis jer ide po litrama potrosenog goriva + korekcija..Ovom je 4.2 bio prosjek nikad ponisten..Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goertosing Posted February 10, 2023 Share Posted February 10, 2023 je li ima tko s foruma da radi ili ima kakve veze s Tomić & Co 👀 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now