IVAN! Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 dal je netko pofarbao kokpit u neku drugu boju a da se nije nakon mjesec dana ljustila boja doljee...i dal je to uopce izvedivo?
Mattas Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Izvedivo je, ali zašto??? Bolje ga je dati pretapecirati(brušena koža)
speljac Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Ta ekipa kojoj se to ljušti vjerojatno nisu koristili primer i polakirali to kak spada
Mexx Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ma mozes ti to brusit,stavit tonu primera ali je pod šoferkom i ljustit ce se od topline... jedino rjesenje je tapeciranje.
Dacho Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Gluposti, normalno da se da polakirati, samo treba znati, pameni u autu je polakirano vec 2,5 godine pa se nista ne ljusti, isto je kao i prvog dana. Ja sam svoje dao lakirare da mi to odradi i sve 5
SlayForMoney Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 ma mozes ti to brusit,stavit tonu primera ali je pod šoferkom i ljustit ce se od topline...jedino rjesenje je tapeciranje. mmm.....NE :huh: konkretno u mom slučaju prvi puta kada sam lakirao plastike u svom autu (astra g, središnja konzola je posebno sjebana jer ima tanki sloj koji je kao "gumiran") nije mi se dalo zajebavati sa tim i dao sam jednom dečku da mi to obavi. sve super, sve pet. do ljeta. izašli mjehurići i sve se oljuštilo. popizdio, sve skinuo napravio sljedeće: 1. skinuo svu staru boju i filer do plastike (kantu napunio sa nitro razrjeđivačem ) 2. prebrusio sve to sa tri gradacije smirgla dok nije bilo glatko (da skinem taj prvi hrapavi površinski sloj plastike) 3. plastik primer 4. prvi sloj filera i nakon toga prebrustiti 5.drugi sloj filer i opet prebrusiti još finijom gradacijom 6. treći sloj i onda najfinijom gradacijom smirgla sa vodom prebrusiti dok nije glatko kao staklo ja sam na to bacio boju iz aerosol spreja i bezbojni sjajni lak i drži već par godina, nema nikakvih znakova starenja čak ni na dijelovima koji su direktno na suncu. ako nešto radiš, radi kako spada :thumbsup:
IVAN! Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 2 Dacho: ko ti je to radio meni treba polakirati kompletan kokpit moze i na pm
Dacho Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 To su mi radili u Hyundai servisu, tocnije kod Birta, ne sjecam se vise koliko me kostalo
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now