Jump to content

2.0 CRDi zacukava kad mu se prohtije

Recommended Posts

Imam, tj moj stari ima, jedan issue sa svojom Kijom Carens 2.0 CRDi 140KS

Auto ima oko 30k km i zadnjih mjesec dana je počeo na momente gubit snagu. Jednostavno kad bi odbijao gas i broj okretaja bi pao praktički na 800-1000 ili bi na momente zacuknuo pa opet povukao kako treba.

Prvo smo mislili da ga yebe Inin Euro-dizlo i utrpali u njega LM sredstvo za čišćenje dizni no opet ista stvar.

Kaj bi još moglo bit? MAF? Pumpa?

Isto kazem ovo sta i TT!

Meni je na mazdi spucala jedna cijevcica izmedju dva seleonida koji reguliraju tlakom i ostalim oko turbine!

I auto bi povuko u prvoj kako treba a dalje je mrtva krava ili kao da vozim 1.5 D a ne 2.0 DITD!

Provjerite dobro sve te cijevcice jer su i meni prvi simptomi bili da je auto tak zacukavao!

Posted via Mobile Device

yebem ti turbo-dizlo :doh:

moja spectra već šestu godinu gura bez i jednog kvara i zayeba a sve stock na njoj :dance3vs1:

budem pogledal

samo velim glupo mi je kaj par dana vozi kak spada i onda na momente počne kašljat pa onda opet par dana vozi kak treba :blink:

Filter goriva, stara stvar, na njima bi trebalo svakih 15000 km promjeniti filter goriva, i trebao bi uvijek imati jedan u gepeku za svaki slucaj.

Posto je to u biti hyundai motor, ista stvar se dogada i na njima, mislim da ti je cijena filtera oko 400kn u originalu.

Da ti je pumpa nebi uopce isao, a koliko se sjecam mislim da taj motor ima MAP a ne MAF (nisam ziher)

Edited by Dacho

Evo danas se meni po prvi puta to desilo. Idem na Jarun kad ono odjednom auto samo stane.

Padnu okretaji i samo stoji na leru. Ne yebe gas ni pol posto. Ko da je odpojen...možeš stiskat, pumpat...nula bodova

Onda tak stoji na leru oko 30s i isto tako odjednom počne primat gas i onda nastavi normalno vuč. Ostatak dana bez bada vozio.

Filtar je mislim mijenjan prošle godine u ovo vrijeme na redovnom servisu. Nisam ziher morao bi pogledat.

Sad ionako ide na redovni pa nek ga oni pregledaju. Ionak je još pod garancijom.

BTW stalno ga puni na Ini, auto nikad nije ostao bez goriva a stari ga baš ne voli ni na rezervi držat. Ispuh je uvijek čist i suh.

Edited by -Wolverine-

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...