Jump to content

Recommended Posts

Posted

Golf 3

Cilindar kvacila ( onaj u kabini ) .

Na slici je nacrtan cilindar kvacila. Kada stiscem pedalu kvacila pipak ulazi u cilindar. Kada pustim pedalu kvacila pipak se vrati natrag.

Crvenom bojom je oznace maksimalni hod pipka i ujedno i pedale.

Plavom bojom je obzacen hod pipka.

Da pojasnim, kada pustim pedalu kvacila pipak ( zajedno s pedalom ) se vrati za plavu duljinu iako je to oko 1 cm krace od max duljine. Da bi vratio do kraja moram ručno nogom vracati pedalu prema gore .

Koji moze biti razlog sto se pipak nema snage vratit skroz do kraja nego samo 90 posto izađe van ?

Nov je, original je ( ate ) , 2-3 puta je odzracivano sve !

cilindarkvacila0.jpg

Posted

zar na pedali nema nikakva opruga koja pedalu dovodi u max gornji položaj?

Cilindar se vraca dok korpa djeluje (potiskuje) na potisni ležaj koji tad gura tekučinu natrag i samim time cilindar izlazi van.

Jel odzračivano pomoću posude pod tlakom?

Posted
  WD40 said:
zar na pedali nema nikakva opruga koja pedalu dovodi u max gornji položaj?

Cilindar se vraca dok korpa djeluje (potiskuje) na potisni ležaj koji tad gura tekučinu natrag i samim time cilindar izlazi van.

Jel odzračivano pomoću posude pod tlakom?

Na pedali kocnice je opruga koja ju vraca.

U etki gledam i navodno postoji neki ali ja ga nemam.

Meni je goli pipak na pedalu..

Nisam odzracivao ja nego majmuni u servisu :drink:

Posted
  SVEN said:

Nisam odzracivao ja nego majmuni u servisu :drink:

ovlastenom? ako jesi onda imas 2god garancije,idi reklamiraj i napravit ce ti,imao sam isti problem

Posted

Mislim da bi tu trebala bit neka opruga..... ako vec stoji u Etki onda bi trebala biti.

Cilindar je mjenjan zbog istog razloga il sasvim nešto drugo?

Pokusaj vidit u Elsi ako je netko ima.

Vjerovatno još kod sebe imas stari cilindar pa vidi dal mozda on u sebi ima povratnu oprugu jer npr. cilindar na getribi ima oprugu koja ga prilikom skidanja napinje (a služi da cilindar bude u stalnom dodiru s polugom koja dalje djeluje preko potisnog ležaja na potisnu ploču) pa bi možda logički bilo da i ovaj cilindar na pedali ima tako nesto rješeno....

Il pokušat jos jednom odzraćit s posudom pod tlakom al da pedala ide cjelim svojim hodom (dakle i taj dio koji ti vratis nogom) Najbolje rukom pumpat 10-15puta cca bržim tempom.

Posted

to je meni na miciju bilo kad mi je dac mijenjao lamelu, nakon 5 ili 6 tog odzracivanja je popustilo i vratilo se, rekao je da samo treba biti uporan.

Posted
  WD40 said:
Mislim da bi tu trebala bit neka opruga..... ako vec stoji u Etki onda bi trebala biti.

Cilindar je mjenjan zbog istog razloga il sasvim nešto drugo?

Pokusaj vidit u Elsi ako je netko ima.

Vjerovatno još kod sebe imas stari cilindar pa vidi dal mozda on u sebi ima povratnu oprugu jer npr. cilindar na getribi ima oprugu koja ga prilikom skidanja napinje (a služi da cilindar bude u stalnom dodiru s polugom koja dalje djeluje preko potisnog ležaja na potisnu ploču) pa bi možda logički bilo da i ovaj cilindar na pedali ima tako nesto rješeno....

Il pokušat jos jednom odzraćit s posudom pod tlakom al da pedala ide cjelim svojim hodom (dakle i taj dio koji ti vratis nogom) Najbolje rukom pumpat 10-15puta cca bržim tempom.

Imam stari cilindar al nema opruge. IL je otpala ili nije bilo. U etki postoji neki ''spring'' koji se nalazi na tom pipku. Morat cu ga narucit danas u servisu, kosta par kuna.

Ako ni tada nece sljakati onda cu posegnut za odzracivanjem...

MIjenjan je zato sto je stari ( talijanski ) propisao. Promijenio sam oba zato da budu istovremeno novi da nebude veci napor na onom starom pa da on procvjeta...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...