SVEN Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 Golf 3 Cilindar kvacila ( onaj u kabini ) . Na slici je nacrtan cilindar kvacila. Kada stiscem pedalu kvacila pipak ulazi u cilindar. Kada pustim pedalu kvacila pipak se vrati natrag. Crvenom bojom je oznace maksimalni hod pipka i ujedno i pedale. Plavom bojom je obzacen hod pipka. Da pojasnim, kada pustim pedalu kvacila pipak ( zajedno s pedalom ) se vrati za plavu duljinu iako je to oko 1 cm krace od max duljine. Da bi vratio do kraja moram ručno nogom vracati pedalu prema gore . Koji moze biti razlog sto se pipak nema snage vratit skroz do kraja nego samo 90 posto izađe van ? Nov je, original je ( ate ) , 2-3 puta je odzracivano sve ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 zar na pedali nema nikakva opruga koja pedalu dovodi u max gornji položaj? Cilindar se vraca dok korpa djeluje (potiskuje) na potisni ležaj koji tad gura tekučinu natrag i samim time cilindar izlazi van. Jel odzračivano pomoću posude pod tlakom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted May 12, 2009 Author Share Posted May 12, 2009 zar na pedali nema nikakva opruga koja pedalu dovodi u max gornji položaj?Cilindar se vraca dok korpa djeluje (potiskuje) na potisni ležaj koji tad gura tekučinu natrag i samim time cilindar izlazi van. Jel odzračivano pomoću posude pod tlakom? Na pedali kocnice je opruga koja ju vraca. U etki gledam i navodno postoji neki ali ja ga nemam. Meni je goli pipak na pedalu.. Nisam odzracivao ja nego majmuni u servisu :drink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEGI Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 Nisam odzracivao ja nego majmuni u servisu :drink: ovlastenom? ako jesi onda imas 2god garancije,idi reklamiraj i napravit ce ti,imao sam isti problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 Mislim da bi tu trebala bit neka opruga..... ako vec stoji u Etki onda bi trebala biti. Cilindar je mjenjan zbog istog razloga il sasvim nešto drugo? Pokusaj vidit u Elsi ako je netko ima. Vjerovatno još kod sebe imas stari cilindar pa vidi dal mozda on u sebi ima povratnu oprugu jer npr. cilindar na getribi ima oprugu koja ga prilikom skidanja napinje (a služi da cilindar bude u stalnom dodiru s polugom koja dalje djeluje preko potisnog ležaja na potisnu ploču) pa bi možda logički bilo da i ovaj cilindar na pedali ima tako nesto rješeno.... Il pokušat jos jednom odzraćit s posudom pod tlakom al da pedala ide cjelim svojim hodom (dakle i taj dio koji ti vratis nogom) Najbolje rukom pumpat 10-15puta cca bržim tempom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mt47000 Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 to je meni na miciju bilo kad mi je dac mijenjao lamelu, nakon 5 ili 6 tog odzracivanja je popustilo i vratilo se, rekao je da samo treba biti uporan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SVEN Posted May 13, 2009 Author Share Posted May 13, 2009 Mislim da bi tu trebala bit neka opruga..... ako vec stoji u Etki onda bi trebala biti. Cilindar je mjenjan zbog istog razloga il sasvim nešto drugo? Pokusaj vidit u Elsi ako je netko ima. Vjerovatno još kod sebe imas stari cilindar pa vidi dal mozda on u sebi ima povratnu oprugu jer npr. cilindar na getribi ima oprugu koja ga prilikom skidanja napinje (a služi da cilindar bude u stalnom dodiru s polugom koja dalje djeluje preko potisnog ležaja na potisnu ploču) pa bi možda logički bilo da i ovaj cilindar na pedali ima tako nesto rješeno.... Il pokušat jos jednom odzraćit s posudom pod tlakom al da pedala ide cjelim svojim hodom (dakle i taj dio koji ti vratis nogom) Najbolje rukom pumpat 10-15puta cca bržim tempom. Imam stari cilindar al nema opruge. IL je otpala ili nije bilo. U etki postoji neki ''spring'' koji se nalazi na tom pipku. Morat cu ga narucit danas u servisu, kosta par kuna. Ako ni tada nece sljakati onda cu posegnut za odzracivanjem... MIjenjan je zato sto je stari ( talijanski ) propisao. Promijenio sam oba zato da budu istovremeno novi da nebude veci napor na onom starom pa da on procvjeta... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now