puki Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 dali neko zna zasto ne stavljaju flashlube(za podmazivanje ventila) u sisteme za turbo motore?? narucen sam za ugradnju uskoro i kaze mi lik da se kao nemre jer nema podtlaka tubro i onda vidim danas na frendovom a3 1.8t plin sa flashlubeom... stvar je da ne vjerujem onim aditivima u rezervar jer sam se vec jednom sa njim opekao (pogorili ventili) a ovaj flashlube super radi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 pa ne stavljaju jer obično flashlube radi na vakum a turbo motor ima i tlak kakav flashlube ti to ima frend? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kroky Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 sa 1.8T i plinom ak je dobro poslozen nes imat problema... napravio sam 60k km na plinu bez FL-a i apsolutno niti jedan problem nisam imao sa turbinom ili motorom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eNcode Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 takoder 40tkm s plinom nikakvih problema adidit u rezervar i to je to Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted May 25, 2009 Author Share Posted May 25, 2009 pa ne stavljaju jer obično flashlube radi na vakum a turbo motor ima i tlakkakav flashlube ti to ima frend? e da nisam vidio nebi vjerovao.. jer je to i meni serviser reko Link to comment Share on other sites More sharing options...
speljac Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Imam ja turbo i flash lube ugrađen..Ali sumnjam da ima nekog efekta na višim okretajima kad treba.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dar-mar Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 I Flaslube i Tune-up su aditivi koji pomažu da ne zgore ventili i slično....ali oni su samo pomoć i predostrožnost....ak je smjesa ispravna teško ćeš zeznuti ventile i bez tih dodataka, loša smjesa je ta koja topi ventile, nisu aditivi svemogući Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted May 25, 2009 Author Share Posted May 25, 2009 ma sve to ja znam samo tune up-om su mi na novom swiftu zgorili za 10000km tako da samjako skeptican prema njemu,,, inace plin mi sluzi samo za gradsku laganu voznju , sva nateravanja uvijek na benzin vozim, tako sam na c2 vts vozio 20000km i auto ko beba Link to comment Share on other sites More sharing options...
jucca Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Na bivsi S6 su mi takodjer stavili kad su ugradjivali plin (+700kn) no ja sam ga skinuo kasnije jer nema smisla, samo ti puse tlak u "bocu". Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Turbaku samo na leru podmazuje kada nema koristi od njega... Ja sam imao na svom, pa sam skinuo... ako nekom treba dam mu... samo moram naći di sam ostavio... :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
caddylac Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 znaci ne valja to sta ide punjenje u bocu?!?!?! ja mislija to stavit jer znan da ne valja ulje na visim djirima pa san mislija to ubost. i jos jedna stvar mi smeta kod flash lube, a sta je sa ispusnim ventilima?:huh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lev Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Turbaku samo na leru podmazuje kada nema koristi od njega... Ja sam imao na svom, pa sam skinuo... ako nekom treba dam mu... samo moram naći di sam ostavio... :lol: ako nades vici, meni bi dobro doslo jer me aditivi ubijaju Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubinjo Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 ako treba provjeri kod par majstora jel dobro postelano ako je lovato u pitanjku javi se imam majstora za tebe Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 ako nades vici, meni bi dobro doslo jer me aditivi ubijaju Evo rezervirano za tebe... Nazovi me sutra tokom dana da potražim... 095/5149377 Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted May 25, 2009 Author Share Posted May 25, 2009 kolko su uopce aditivi sta idu u rezervar i di se mogu punit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Autotim ih ima i kod njih se može napunit Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted May 25, 2009 Author Share Posted May 25, 2009 jel znas kolko je punjenje cca? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcrnic Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 (edited) Ne znam... Nisam to nikad stavljao... kažu da za moj motor nema potrebe, jer su ventili punjeni nekim sranjem i trpe velike temperature... EDIT: Evo ti broj, pa nazovi i pitaj... 01/6256-165 Edited May 25, 2009 by dcrnic Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 A jedino auto tim propagira te aditive u rezervaru, a ostali su protiv. Na nekima, tipa prins, u uputstvima je velika žuta naljepnica, sa velikim crvenim slovima da se ne stavljaju aditivi jel nagrizaju lajtunge itd. Ne znam točno jel me nije baš zanimalo. Nisam previše oduševljen tim aditivima i još moraš pazit da ne isprazniš rezervar do kraja ma bzvz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted May 26, 2009 Share Posted May 26, 2009 Alo manekeni...nisu ventili problem nego njihovi dosjedi od mekih matrijala na nekim motorima. Ventil počne upadat sve dublje u sic i dihta sve manje. Zato gore ventili jer zapaljena smjesa prolazi pored i pali ga. Inače savjet svima kojima su zgoreli pa skidaju glavu i to......dajte na strojnu obradu da vam uprešaju siceve od nekog boljeg čelika ili čega već i nebu frke. Naravno....opet je glavni uvjet da je instalacija ispravna i mapa dobro podešena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lev Posted May 26, 2009 Share Posted May 26, 2009 kolko su uopce aditivi sta idu u rezervar i di se mogu punit? cca 400-500 kn svakih 10000 kilometara. i nesmijes potrositi plinski tank do kraja, mora uvijek biti bar 10 litara, tak da mi autonomija 250 km :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
speljac Posted May 26, 2009 Share Posted May 26, 2009 Mislim da je rješenje elektronski dozator flash lube-a,ali ne znam dal ga itko ugrađuje i koliko košta. Još prije godinu dana se pričalo o tome Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dinnek Posted May 26, 2009 Share Posted May 26, 2009 šta bi vi, ja tankam svakih 150 km.... imam aditive u benzinu i plinu nikad mi nije nestalo plina ni benge. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puki Posted May 26, 2009 Author Share Posted May 26, 2009 pricamo o turbo motoru ,ne N/A..... to cyber: pa i plin je bio ugrađivan u autotimu kad su se sjebali ventili nakon 10 000km hahhahahah zato kazem da bi flash lube jer ga imam na 3 auta doma i nikad problema.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rio_cyber Posted May 26, 2009 Share Posted May 26, 2009 Na bivsi S6 su mi takodjer stavili kad su ugradjivali plin (+700kn) no ja sam ga skinuo kasnije jer nema smisla, samo ti puse tlak u "bocu". a sta se dogada kad spojis puno manju cjev na veliku pod pritiskom ? (relativno gledano ) za nad/pod u manjoj cijevi :drink: :lamo: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now