Gogach Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 (edited) Konacno sredio sve na autu osim jednog misterija. Ostao bez ideja vise, pa eto zadnjih trzajeva prije nego auto i kljuceve predam u ovlasteni servis i ostanem bez para... Problem: Javlja se kada je u tanku manje od 20 litara benzina, pri naglijem skretanju auto jednostavno ostane bez benzina. Na izlasku iz zavoja na dodiru gasa, motor se dere, vuce zrak, ali koci motorom umjeto da ubrzava. Potrebno kakvih 10ak sekundi da dodje k sebi i ponovo pocne normalno voziti. Na manje od 15 litara benzina, auto iste simptome pokazuje vec u slabijim zavojima, jacim uzbrdicama. Na manje od 10l auto vec pri jacim ubrzanjima radi iste simptome. Ukratko, kad god se benzin u tanku pocne pomicati, goriva nema. Napravljeno: - promjenjena pumpa goriva - promjenjen filter goriva na pumpi - iz ocaja drugi filter goriva promjenjen - nije u pitanju odusak na cepu, u tanku se stvori normalan podtlak, simptomi su identicni i kada cep nije do kraja zasarafljen - u tanku, posuda u koju uronjena pumpa je cijela bez ostecenja gdje bi benzin curio van Dakle, sto bi moglo uzrokovati one simptome? Oni koji sarafili po tankovima, moze informacija sto to tocno onemogucuje da benzin izadje iz posude u kojoj je pumpa uronjena? Edited May 26, 2009 by Gogach
Xman Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 iako mislim da je to skroz nepovezano, cist da spomenem primjer od frenda na audiju a6 2.5 tdi, mislim da je 2001. Uglavnom, navodno da mu je tank podjeljen na dva djela i kad ostane na ispod 20-25 litara, auto mu se gasi u voznji i nakon toga nece upalit. Onda natoci u njega x litara i auto normalno ide, dok opet ne dodje na tu granicu. Uglavnom, unutra postoji nekaj kaj se pomakne s jednog dijela na drugi i to je otislo. Kak se kurca ne kuzim, nemrem bolje objasnit.
Marko Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 pitaj druge s tim autom dal imaju iste / slicne simptome, dal si modificirao pumpu goriva ( mjenjao ju za drugu ) pa si morao kemijat prihvat? najjeftinija solucija je da se ne vozis na rezervi malo skuplja http://www.sm-engineering.co.uk/accessories_tank_foam.php jos skuplja je da rastavis tank pa pregledas kaj ne valja i napravis posudicu iz koje ce pumpa usisavat gorivo i/ili pregrade
Kroky Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 meni se to desavalo na jugicu kad sam mjenjao pumpu goriva, nije dobro sjela...
Gogach Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Prvi put kad mi se to dogodilo, u ovlastenom mi servisu zakljucili da ne valja pumpa goriva, tako da sam uzeo walbro novu - isti simptomi. Pregledavali kako sjela pumpa, i tu je sve pet, povlaci sa dna posude u tanku. 2marko: koja je fora sa spuzvicom?? click image for larger view EvoMx fuel tank foam’s thousands of pores eliminate the violent sloshing of fuel within the tank caused by bumps, tight turns and G-outs. The foam is so porous it only takes up 1% of total tank volume. The EvoMx foam is specially cut to ensure that it is particle free so that it won't obstruct any part of your fuel system. The convenient cube design makes for easy installation and a universal fit in all model gas tanks. EvoMx foam is a reticulated polyurethane military spec foam specifically designed for use in fuel applications. EvoMx fuel tank foam has a 15 year lifespan, so maintenance is minimal. Ide u cijeli tank ili samo u posudicu od kuda pumpa vuce? Zvuci mi oke prica... Ima kod nas za nabaviti? meni se to desavalo na jugicu kad sam mjenjao pumpu goriva, nije dobro sjela... Je, to bi vrlo lako opisalo problem, ali provjeravano dva puta na zalost, sve stima.
Marko Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Ide u cijeli tank ili samo u posudicu od kuda pumpa vuce? Zvuci mi oke prica... Ima kod nas za nabaviti? ide u cijeli tank al to samo zajebavam, to ide u trkaca vozila , netreba ti to, nisam nikog s sx om cuo da mu se to dogadja , mislim da ste zajebali kod postavljanja pumpe , da nije dovoljno duboko postavljena ko sve ima sx-a , debeli, zax, bajki , micha , nitko se ne zali valjda si regan na nisanovom forumu il na godriftu pitaj nisanovce
Alfaludak Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 povrat goriva mora isto bit spojen u tu "kanticu" di je pumpa
Gogach Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 ide u cijeli tank al to samo zajebavam, to ide u trkaca vozila , netreba ti to, nisam nikog s sx om cuo da mu se to dogadja , mislim da ste zajebali kod postavljanja pumpe , da nije dovoljno duboko postavljena ko sve ima sx-a , debeli, zax, bajki , micha , nitko se ne zali valjda si regan na nisanovom forumu il na godriftu pitaj nisanovce Problem nije vezan za model auta. Zax imao slicnih problema, samo je iskljucena i ta mogucnost, a to je puknuce pregrade u tanku. Pregrada i posuda su u komadu. 2alfa: vidis, da, moram prouciti di se povrat vraca, nisam obratio pozornost, ali to je splet cijevcica koje su odmah uz pumpu, tako da mislim da nema kuda drugdje
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now