Medic Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 dal zna netko kak se to pali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabioso Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 na gumb... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted July 19, 2009 Author Share Posted July 19, 2009 Nema nigdi gumb u tome i je problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Kod mene na mazdi 6 se pali sam....Cim ti upalis grijanje on radi. A ako mislis na onu opciju da on pocne grijat npr. ujutro prije nego sto sjedas u njega, onda moras imat onaj neki tajmer. Ako ga nisi vidio, onda nemas kao ni ja...A kazu da kosta oko 3000 kn da se taj drek doda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 pa trebao bi taj webasto negdje imati svoj timer uz pomoc kojeg se stela vrijeme paljenja....temp...i to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted July 19, 2009 Author Share Posted July 19, 2009 pa trebao bi taj webasto negdje imati svoj timer uz pomoc kojeg se stela vrijeme paljenja....temp...i to i meni je to logicno i postruzinov sogor to ima... displej s komandama. ovaj nema nis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Ak je origigi Webasto, pitaj u Trgometal servisu....pa mozda se da kupiti ta cukica i spojit To je guba......za zimu i struganje dusu dalo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 u vecini slucajeva to zgleda ovak........ http://us.binnacle.com/product_info.php?products_id=5581 mozda ima na e buy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted July 19, 2009 Author Share Posted July 19, 2009 Ak je origigi Webasto, pitaj u Trgometal servisu....pa mozda se da kupiti ta cukica i spojitTo je guba......za zimu i struganje dusu dalo Nije marka webasto. Ima audijev znak gore i neke brojevi i cudesa. bum ja to nasao;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 mozda ima neka shema kona Mercedesovim Sprinterima za klimu...da mu se prekidac izvuce prema van...ili tako nesto!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Nama se palio s lijeve strane iza vozacevog sica iznad otprilike sredine prozora i izgledao je slicno ko kaj je darko stavio link Ovak ko na slici samo kaj nas nije imao klizna vrata sa te strane nego samo sa desne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted July 19, 2009 Author Share Posted July 19, 2009 Nama se palio s lijeve strane iza vozacevog sica iznad otprilike sredine prozora i izgledao je slicno ko kaj je darko stavio link Ovak ko na slici samo kaj nas nije imao klizna vrata sa te strane nego samo sa desne ovaj isto ima samo desna vrata i redizajn je 2002g ali eto.... nigdi nis takvog nisam nasao Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasa Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 E ne bi znao onda...starog sam sad pitao i on isto veli da je tamo bilo Ovaj nas je bio stariji pa mozda zato, al stari je to naknadno stavljao tak da je vjerojatno u tome stvar Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarioV Posted July 19, 2009 Share Posted July 19, 2009 Imam desetak takvih T-4 sa orginal "webastom" pa ti vidim sutra u uputstvima za upotrebu i javim kak se pali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Jesi siguran da ima webasto?! Webasto mora biti spojen na vodeni sustav (vanjska vodena pumpa), na diesel (za izgaranje i grijanje). Nije malih dimenzija, ima ga poprilično... Ono što ti vjerovatno na dieselu imaš je obični grijač vode na struju (sa oznakom audi) koji je u obliku valjka veličine cca 10-15cm x 3cm fi. To je električni grijač koji kod ekonomičkih dizela omogući da se voda brže zagrije (jer diesel ima veću efikasnost motora i jako sporo grije vodu) kako bi brže imao grijanje u kabini.... Možda griješim, no provjeri. Ako je 1. onda možeš riješiti da ti se webasto pali i ako ima pumpu, možeš grijati kabinu bez rada motora. Ako 2. onda moraš ubaciti alarm koji će upaliti motor na daljinski par minuta prije nego ideš nekuda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted July 20, 2009 Author Share Posted July 20, 2009 Jesi siguran da ima webasto?! Webasto mora biti spojen na vodeni sustav (vanjska vodena pumpa), na diesel (za izgaranje i grijanje). Nije malih dimenzija, ima ga poprilično... Ono što ti vjerovatno na dieselu imaš je obični grijač vode na struju (sa oznakom audi) koji je u obliku valjka veličine cca 10-15cm x 3cm fi. To je električni grijač koji kod ekonomičkih dizela omogući da se voda brže zagrije (jer diesel ima veću efikasnost motora i jako sporo grije vodu) kako bi brže imao grijanje u kabini.... Možda griješim, no provjeri. Ako je 1. onda možeš riješiti da ti se webasto pali i ako ima pumpu, možeš grijati kabinu bez rada motora. Ako 2. onda moraš ubaciti alarm koji će upaliti motor na daljinski par minuta prije nego ideš nekuda... Ovo prvo je. Ima usis i auspuh ispod prednjeg lijevog blatobrana. Spojen je na vodu i ima dovod nafte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Onda imaš webasto. Onda ne vidim u čemu je problem. Stavi neki najjeftiniji alarm i pali webasto alarmom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted July 20, 2009 Author Share Posted July 20, 2009 Onda imaš webasto. Onda ne vidim u čemu je problem. Stavi neki najjeftiniji alarm i pali webasto alarmom... Ma sve ok to s alarmom(to i planiramo), al nema nigdje u kabini nikakve komande za njega tak da neznam ni di bi to spojio:) Jedino ona caka kaj Darko veli da se možda izvuče "gumb" za temeperaturu ili tak nekaj. Nije moj kombi i nije kod mene pa nemrem samo tak isprobavat. Morat ću izgleda baš do vw-a otići pa pitat Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Probaj naći kakve sheme. Ja mislim da niti nema gumb za temperaturu. webasto ti ima samo 2 stanja: upaljen/ugašen. Ovo između sa regulacijom temperature su ti inženjerske izmišljotine gdje binarni sustav guraju u analogni sustav... :lol: Znači na alarm izlaz, upališ vebasto, za par minuta ugasiš vebasto. Ako je prevruče otvoriš prozor kad uđeš u auto... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medic Posted July 20, 2009 Author Share Posted July 20, 2009 budem proučio malo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Webastu se da stelat temp.....tj jacina upuhivanja toplog zraka u kabinu. Nekom logikom....kad stavis na vise....toplije Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Jesi siguran da ima webasto?! Webasto mora biti spojen na vodeni sustav (vanjska vodena pumpa), na diesel (za izgaranje i grijanje). Nije malih dimenzija, ima ga poprilično... Možda griješim, no provjeri. Ako je 1. onda možeš riješiti da ti se webasto pali i ako ima pumpu, možeš grijati kabinu bez rada motora. Ako 2. onda moraš ubaciti alarm koji će upaliti motor na daljinski par minuta prije nego ideš nekuda... Kaj se tice ovog pod brojem 2, onda svaki auto ima Webasto! Ostavis grijanje na on, upalis auto prek alarma i eto!:thumbsup::thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
irm Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 (edited) Dečki stara je tema, ali jbga... Frend ima oplov kombi kojeg privatno koristi, ne prevozi nikakav teret i ne znam što, i hoće ugraditi webasto pa ga zanima gdje, kako, što i najbitnije, koliko to cca košta? Dečko je ribič pa za zimu da ne nosi šatore, grijalice i sranja gleda ovo...dakle da legne spavat a da grijanje radi....a da motor ne radi... jbga ne znam kako da objasnim... Svaka pomoć je dobrodošla :thumbsup: Edited October 30, 2013 by irm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now