Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Što biste izabrali po svojstvima gume;

Napomena: dimenzija 235/40/18 (F) i 285/35/18 ®

Conti_ContiSportContact3.jpgpilot-sport-ps2.jpg

Edited by Stepp
Posted

Ja sam na M6 imao 2 seta Sport Contact 2 i bio sam pre zadovoljan. Dosta su izdržive i dobre za bacat guzicu (što je meni bitno, netkome sasvim nebitno) no nakon što se polovica gazne površine skine im se grip jaaako smanji. Znaju biti zeznute po mokrom na višim brzinama. Na jednoj mi se tjekom drifta odvojila gazna površina sa plašta no svejedno je bila skroz ubijena pa opraštam :)

Poslije toga sam imao Dunlop Sport Max i odmah sam ih skurio na Grobniku. Iako su imale mesa kao nove nisu imale gripa.

Sada ima Michelinke i do sada sam zadovoljan. Malo su slabije od Sport Contacta kad su hladne ali kad se zagriju jaaako dobro drže. Samo mi smeta što dosta jako dime... Ne znam još koliko se troše ali se dobro drže za sada

Mislim da su Michelinke malo skuplje

Uglavnom, kod ovakvih guma se ne možeš zajebat, koju god da uzmeš.

Posted

Zaboravio sam napomenuti da je vožen na PS2, ali da se gume UŽASNO troše; razmatram SC3 za promjenu a me zanimaju mišljenja zapravo o toj gumi

Posted

sc3- imam ih u dimenziji 225/45 17" na leonu 200ks fwd,i dosta brzo su se potrošile, i na glatkom asfaltu me nisu oduševile,a i na mokrome isto.

Posted

Imam ih na Cliu, nisu me nešto impresionirale, drže jako dobro, ali na momente imam osjećaj kao da su plastične. IMHO, mrvicu tvrđe gume od konkurencije.

Barem je tako u 215/45/17 dimenziji.

Rudy je stavio od Alena felge sa Michelinkama na Clia i kaže da se preporodio.

Moje iduće su Bridgestone R050A ili Michelinke

Posted

Vidim da ih nemas kao izbor ali meni su bridgestone potenza re050a bile najbolje gume. Je da su se malo brze trosile,ali su prozivjele sve i svasta/zavoji-rotori...) i u bilo kojim uvijetima su drzale na cesti. Bilo toplo-hladno. ;) Cak sam ih i po snijegu vozio i je,normalno da se klize ali sam se i izvukao iz nakupine snijega.. Tako da sljedece gume su mi potenza.. ;)

Posted

SC3 , a D sport max je jos bolji za cestu

za grobnik i tak ako napravis vise od 3 kruga mozes ih baciti, jednom pregrijana guma vise nikad nema svojstva kao prije pregrijavanja

Posted
SC3 , a D sport max je jos bolji za cestu

za grobnik i tak ako napravis vise od 3 kruga mozes ih baciti, jednom pregrijana guma vise nikad nema svojstva kao prije pregrijavanja

Meni su SC2 još valjale i nakon više posjeta Grobniku po 10 kruga a Dunlopice su bile za bacit nakon jednog posjeta i to samo par dana stare :no2:

Posted

mozes napraviti i 30 krugova, ali ne vise od 3 i hladjenje, jer turisticke gume nisu za stazu, pogotovo abrazvinu i bez gripa poput grobnika

preko guma mozes odmah vidjeti kako tko vozi, ovima sto im fale komadi prave ogromne greske, sto se odmah vidi i na vremenu

za cestu je sport max za nijansu bolji, i za grobnik ali treba znati voziti, trenirati, trenirati i trenirati + ispravljati greske a ne rundati bezveze

Posted
Meni su SC2 još valjale i nakon više posjeta Grobniku po 10 kruga a Dunlopice su bile za bacit nakon jednog posjeta i to samo par dana stare :no2:

ja svakome kome sam preporucio sport maxx je bio prezadovoljan... ima ih rodjo na M3 u 17" ni susjeda na novom BMW 7 u 20" i svi prezadovoljni...

BTW, sa sport maxxom 19" lani na grobniku napravio 20 krugova i evo ih imam jos na astri i dalje sam zadovoljan drzanjem...

opet, sve je individualno od auta do auta, od pogona do pogona ali svi koji voze sport maxx su mi rekli da je guma bolja od iceg sto su vozili ali opet, sve je individualno...

.

Posted
SC3 ,

, jednom pregrijana guma vise nikad nema svojstva kao prije pregrijavanja

ovo je moguče da se meni desilo, jer sam napravio dva burnout-a,dok su još bile relativno nove

Posted

Conti na Cliu 197, nezadovoljan, meni premekane. Situacija puno bolja sa RE050, bolji osjećaj ceste. Michelin nisam probao.

Posted (edited)

Kupio i montirao danas Conti :)

FENOMENALNA promjena zasad; barem što se zavoja tiče. Pričekat ću par tisuća za daljnje komentare ;:)

5693_104333487269_612177269_1942131.jpg

5693_104333482269_612177269_1942130.jpg

24072009004.jpg

Edited by Stepp
Posted

Vidim da sam zakasnio,ali te dvije gume uopće nisu za usporedbu,vidit ćeš to naročito na mokrom,PS2 je daleko iznad CS3.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...