bubinjo Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 kako rade xenoni i duga svjetla,rijec je o obicnoj h4 zarulji koja u sebi ima kratko i dugo svetlo,dali i xenon ima isto tako ili ne
cyberphere Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Ovisi kakav tip uzmeš. Imaš žarulje samo kratki xenon, pa kratka xenon žarulja, dugo halogeno svjetlo, pa xenon žarulja sa motoričem za dugo/kratko svijetlo, i bi xenon za koji ako se ne varam treba po dva balasta po faru
Mexx Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 KOLIKO ZNAM KAD je dugo i kratko svjetlo ,a jedna zarulja,ta zarulja ima dvije žarne niti... a xenon....hm....neznam
cyberphere Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Pa napisao sam ti gore kakvih sve ima :laugh:
eNcode Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Ovisi kakav tip uzmeš. Imaš žarulje samo kratki xenon, pa kratka xenon žarulja, dugo halogeno svjetlo, pa xenon žarulja sa motoričem za dugo/kratko svijetlo, i bi xenon za koji ako se ne varam treba po dva balasta po faru imas bixenon kit di ti ne trebaju 2 balasta po faru vec ti se zaruljica mice ovisno o izvedbi naprijed nazad simulirajuci kratko dugo svijetlo i to ti zgleda ovako znaci 1 zaruljica i 1 balast po faru
cyberphere Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Isti vrag ko na motorić koji diže/spušta snop
Freak021 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 a jeli postoji h7 bixenon a da nisu 2 žarulje!?!? konkretno kako je riješen bixenon u gnoju V!? znam da kad kresneš dugo upali i drugu običnu h7 uz to šta digne snop na xenon-u. Jesu 2 ili jedan žarulja u leci!?
cyberphere Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Kod mene je bi-xenon riješen s jednom žaruljom i motorićem koji diže snop. Vjerujem da je tako i u golfu, a mislim da nema aftermarket H7 kitova sa motorićem
Robi555 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Kod aftermarket HID-ova samo H4 postoji u bixenon verziji...
darko_st Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 a jeli postoji h7 bixenon a da nisu 2 žarulje!?!? konkretno kako je riješen bixenon u gnoju V!? znam da kad kresneš dugo upali i drugu običnu h7 uz to šta digne snop na xenon-u. Jesu 2 ili jedan žarulja u leci!? Uvijek je jedna žarulja s zaklopkom ili motorićem zato što xenon ne može ablendovati, a i neprestano paljenje-gašenje mu drastično skracuje vijek trajanja.
Rudy Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 di ima ovih žarulja (solo) za kupit? U pravilu se kupuju u paru jer s vremenom mijenjaju jačinu i boju svjetla. Mislim da Jere s foruma ima u ponudi dosta kvalitetne žarulje?!?!?
Josey Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 ma uvik iste price ja imam 2x H1 pa radi sve ko sat s tim da su duga, a netreba previse trosit rjeci, svjetla su na zvoninoj fiesti, kad to upalis ovaj iz suprotnog smjera misli da ide nlo
schlatka Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 U pravilu se kupuju u paru jer s vremenom mijenjaju jačinu i boju svjetla.Mislim da Jere s foruma ima u ponudi dosta kvalitetne žarulje?!?!? Pod "solo" je mislio da nije u kit-u. Normalno da bi se uzele dvije. I nema Jere :no2:
priba Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 chipoteka ima chuda solo balaste, slim balaste, propaljivače iliti startere i žarulje.....doduše stock im je malo kratak hehe navodno su im ove H4 sa pomičnom žaruljom (dugo/kratko) nekih 150 ćuna/kom H1 100kn itd.
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now