mr_G Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 (edited) Sve se može. No za diesela neznam jel ima smisla stavljati vareni kolektor sa dugačkim ranerima. Za diesela su ja mislim poželjni kratki runneri, logaritamska grana... Druga stvar što se vareni kolektori raspadaju i nemaju neku trajnost... Drugi problem što moraš imati mjesta za vareni kolektor koji je daleko većih gabarita... Neznam jel zoki ima ljevani ili vareni kolektor... Vareni kolektor: Ljevani logaritamski kolektor: Ispušno kučište sa integriranim ljevanim logaritamskim kolektorom pod punim opterećenjem: Poslije opterećenja: Kao što vidiš, ako imaš ovaj zadnji, onda je zamjena turbine vrlo komplicirana. Jer moraš naći turbinu koja točno paše na tvoju glavu ili raditi kolektor pod broj 1... A ako imaš turbinu koja se odvoji na šarafe, onda samo tražiš turbinu koja ima istu flanđu. Npr GT20.. Edited August 26, 2009 by mr_G Link to comment Share on other sites More sharing options...
drahic Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 turbo i grana idu zajedno,tj ljevano je sve zajedno.kod 1.9cdti e sad,navodno je od motora do motora... treba vidjet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Znači zaprljaj malo prste, skini poklopac i vidi ispod. Poslikaj... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZOD Posted August 26, 2009 Share Posted August 26, 2009 Zoki je imao vareni kolektor (čika Sole mislim) i svog leona je imao kao everyday vozilo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Dali si možda,računo koja bi veća turibna pasala na 1.9JTD 150ks 16v motor??? ovo što sam napravio sam napravio na tom motoru... gledo ejsam svašta ali za ono što sam ja htio ovo mi se učinilo najbolje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted August 27, 2009 Share Posted August 27, 2009 Zoki je imao vareni kolektor (čika Sole mislim) i svog leona je imao kao everyday vozilo Sve se da napraviti... 1000EU za vareni kolektor kod Soleta, i još 1000EU za garetovu turbinu... :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zivac2 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 pitanje ... I di na kraju reparirati Turbo??? trebam od E46 320d 150ks turbo reparirati.... di? kolko cca dođe?? i tak.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dario Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 pinjušic:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr_G Posted July 16, 2010 Share Posted July 16, 2010 oko 2000kn. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now