Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ovak radi se o slijedećem.

Ženina sestrična (51god.) je jučer imala udes, izletio joj neki kreten u Renault 4 (nije gledao, prizno krivicu, i murija rekla da je on potpuno kriv). Renault je na krovu završio, totalka, ona strugala uz rinzol,........hvala bogu niko ozlijeđen.

Evo slika njenog oštećenog vozila.

mirjaninauto2.jpg

mirjaninauto1.png

Problem je slijedeći.

Nesreća se dogodila jučer, osiguranje od krivca je Generali i procijena štete još nije napravljena.

Nju sad brine kako će sve to proć, jedan poznanik joj je rekao da je napukao prednji most i da ih je teško nać za 300CE, znači pošto se očito niti ja nekužim previše u osiguranje, nju zanima kako će popravit auto ako osiguranje neprocijeni štetu na dovoljan iznos, dali se može žalit ili šta?

Ili šta će bit ako proglase totalku ili kaj ja znam?

Auto je platila 6500eura prije cca 1.5godinu, neželi izgubit novce zbog ovog, niti nije u prilici da sad ona plati popravak dok osiguranje isplati novce.

Pa ju zanima šta će bit.

Drugo treba joj preporuka za pouzdanog majstora u Poreču koji bi popravio auto, i napravio joj predračun za popravak sa kojim može otić u osiguravajuće društvo.

Treće, za dijelove ako će neki bit teško za nać, savjet, kontakt, bilo što, ili da se regam na Merc.hr ako će trebat? :D

Po slikama ja mislim da je oštećeno slijedeće:

-prednji vozačev blatobran je gotov.

-prednji branik bi se mogao popraviti kolko vidim.

-treba prednje vozačevo svijetlo i prednji vozačev žmigavac.

-za vezni lim neznam, ali mislim da je u redu.

-felga mislim da nije problem popravit, jer je guma napumpana još uvijek, najvjerovatnije samo pokrpat čoškove, izravnat, balansirat i polakirat

-najvjerojatnije je otišo prednji most (napukao, tak mi je rečeno)

-sistem klime je dobio, neznam koje komponente (tak mi je rečeno)

Hvala unaprijed svima na savjetima.

Edited by Miro G.P.
Posted

ako je otišao most onda je vjerojatno nastradao ovjes, motor ili krak šasije - ovisi prek čega je dobio udarac

Al s obzirom da je felga dobila prepostavljam da je ovjes prenijeo udarac pa bi ga bilo dobro pregledati - kompletna geometrija i vizualni pregled.

Posted (edited)

cim nije jos gotovo velika vjerovatnost da je totalka, u tom slucaju ako je iznos manji od onoga sta stranka ocekuje nade odvjetnika pa na II stupanjsku komisiju

ako nije totalka odvede ga u koji god hoce servis i popravlja se po racunima popravka

sve je jasno ko dan:thumbsup:

edit - izgubit ce od tih 7500eu sigurno jer auto gubi vrijednost iz dana u dana bio to mercedes bmw audi renault ili dacia

Edited by MT Polo
Posted
Ako je most platio, osiguranje mora da plati koliko košta novi u dućanu...

ne mora jer ako cijena popravka premašuje katalošku vrijednost vozila tj njen postotak, s obzirom na amortizacije (godine kilometri itd), bit će proglašena totalka i ponuđen određen iznos, a ne popravak u servisu.

Posted

pošto je auto dosta star, dobit će 99% totalnu štetu...

sad neznam koliko taj auto vrijedi po katalogu, ali često je slučaj da ti auto imaju visoku katalošku cijenu(kao nov je bio skup i skuplji od danas prodavanijih slabijih modela)

Ja mislim da bi trebala dobiti totalne štete oko 10 000kn barem za ovo.... a ako to nije dosta za popravak ovog malog udarca, onda stvarno neznam:D

Što se ovjesa tiče, 99% je pukla ušica na prednjem mostu koja drži prednje vilice, tako da nikakvo ravnanje krakova i šasije nije potrebno.... promjeni se most, vilice, eventualno glavčina i amortizer ako su dobili, što se može vidjeti teka kada se auto složi, na optici trapa...

Polakirati blatobran, popraviti felgu, branik popraviti i gas.. nije neka pretjerana drama od sudara...

Posted

EDIT: ako joj se neda zajebavati sa tim, neka vidi koliko će dobiti od osiguranja i neka odbije to od cijene auta i neka ga proda.... ovo je stvarno mali udarac...

Posted

Hvala na odgovorima.

Još da pitam....

Ako se proglasi totalka, dali vlasnik vozila može dobit auto i novce ili onda auto ide pod prešu, te ako može dobit auto dali ga se otpisuje (mislim logično da da, ali nisam 100% siguran)?

Dajte još neke preporuke za majstore u Poreču?

Posted

na tom autu ne postoji prednji most odvojen prenji most, samo je stražnji most odvojen . znaci prihvati prednjeg ovjesa su zavareni za karoseriju, dok se straznji odsarafljuje

Posted
pa dobiješ novce i zadržiš auto.... i nemoj pristat na prvu ponudu nego se žali, u principu uvijek na drugu dobiješ malo više

nemora znacit da ce dobit vise

ovisno o osiguranju ali mos birat auto + cash ili cash samo a auto njima ostaje:thumbsup:

Posted

a da se posavjetujes sa nekim odvjetnikom koji ce ti pumpati cijenu na realnu?

ovako ce te osiguranje zdriblat za bar 4k kn sta gos ti pricao da ne valja... trust me

imas pravo na jedan poziv; zovi odvjetnika i neka ti vodi slucaj :)

• 2 weeks later...
Posted

Trebao bi pomoć!

Trebam Prednju lijevu (vozačevu) vilicu za gore poslikani Mercedes W124 300CE Coupe!

Novo, rabljeno, javite šta imate! Hvala unaprijed :thumbsup:

Posted

Bump! Još uvijek se traži prednja vozačeva vilica, ali trebam savjet iliti info.

Znači kod Reneko ima prednja vozačeva vilica ali za EU tržište a njezin Merc je za US što se sad uspostavilo po broju šasije......

Ako netko zna nek mi kaže dali postoje razlike ili šta napravit za doć do US verzije jerbo košta nova 4000kn(nema popusta) a za EU košta 1400kn sa popustom.

Help!!! Hvala

Posted

300 CE ima isti ovjes ko i 300E , ne vjerujem da postoji razlike ikakve u ovjesu , razlike bi bile u branicima i u svijetlima

ja kupujem dijelove za mecu kod Ljubic commerce-a 01/2408044 ,

lijepo kazes da ti je dao broj Marko s plavim 230E , nazoves i pitas kolko kosta , nekad imaju i polovne dijelove s obzirom da je to jedan "masivni dio" koji nije potrosan ce te ispast jeftinije a nije losiji dio. ako nisi siguran dal je to to , fino prednji kraj auta na klocne , skines vilicu ( pazi s oprugama jer ih neces moc skinut s obicnim stegama za opruge nego moraju biti one tanjuraste ( 2 tanjura i navojna sipka) ) i usporedis s onim kaj ti ponude.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...