Jump to content

Tko mi moze ispitat brtvu glave

Recommended Posts

Jel ima mozda neki forumski mehanicar koji bi mi mogao ispitat brtvu glave?

Dakle mislim na test kompresije ili onu foru s kompresorom na cilindar pa gledat kiler i tako to... Znaci nesto sto bi sa 100%om sigurnoscu dijagnosticiralo problem (ako je do brtve ili glave).

Muci me brtva glave, vodena pumpa ili nesto trece. Dosta toga sam eliminirao, neda mi se skidat pumpu ili glavu pa ustanovit da nije u tom stvar. Testom nekim bi vidio jel brtva pa ako nije ostaje valjda jos samo pumpa...

Pa ako ima tko, molim da se javi... Zagreb, Zapresic i tako to... Da mi nije bas daleko vozit se s autom koji se pomalo pregrijava :)

Edited by Outlaw

mogu ja...imam aparatič sa tekučinom koja reagira na CO2 ako ima propuštanja na dihutnugu u sistem za hlađenje

e to je o cem sam mu spominjao nesto...nego da te pitam kako to djeluje ti uzmes uzorak antifreza i vidis boju tekucine i znas odmah sto je?

mislim ako tako onda bi ti se moglo donest antifreza u bocici pa ti ispitas ili ne? auto mora raditi? koliko dodje ispitivanje s time?

mogu ja...imam aparatič sa tekučinom koja reagira na CO2 ako ima propuštanja na dihutnugu u sistem za hlađenje

To te ja pitam :) :cheer:

Kad i gdje mogu doc? Jel treba s autom ili da samo nagovorim auto da napuni posudicu :lol:

e to je o cem sam mu spominjao nesto...nego da te pitam kako to djeluje ti uzmes uzorak antifreza i vidis boju tekucine i znas odmah sto je?

mislim ako tako onda bi ti se moglo donest antifreza u bocici pa ti ispitas ili ne? auto mora raditi? koliko dodje ispitivanje s time?

ne,auto mora radit...ako dihtung ili glava ima i malo propuštanja kompresije u sustav za hlađenje tekućina u mom instrumentu promjeni boju jer reagira na prisutnost Co2

pa ima samo 3 mogucnosti provjere ..

CO2 test,kompresija i voda u ulju...ak nesto od toga nije kak treba onda dolje s glavom...ok,losa kompresija ne znaci da je brtvilo otislo.

objasni sto se dogadja da u brtvilo sumnjas

Ma duga prica... ukratko auto se sa termostatom pregrijava. Kao da termostat ne otvori, pa odjednom otvori pa temp padne i tako to. Bez termostata je recimo ok (ili se samo manje pregrijava).

S tim da definitivno nije do termostata jer sam vec dva promijenio i oba ispitao, oba su ispravna bila.

Eliminirao sam termoprekidac (palim i gasim sam vent), senzor indikatora temp vode (nov i ispitan), pokazivac, kiler, prohodnost sistema,.... Ostaje recimo pumpa vode i glava. Pumpa mislim da ipak nije jer bez termostata fino "zavrti" vodu i jako dobro cirkulira...

Bez termostata ima malih mjehurica zraka. Ali samo kad je auto na radnoj. Cim je ispod radne, nema mjehurica. Posto bez termostata dosta brzo voda cirkulira, mozda nije zrak to, mozda je "normalno"... Nemam pojma...

A termostat se mozda ne otvara jer do njega dode zracni cep (od nekud). Ne znam sto bi drugo moglo bit uzrok, posto je ispravan.

Ali opet nema klasicnih znakova brtve glave (ni ulja u vodi, ni vode u ulja (bar koliko znam), ne trosi vodu, ne trosi ulje, ne puni ekspanzionu posudu, voda sve 5).

Nedavno sam opet dao nekom kreletu od kvazi "mehanicara" koji je radio (opet) generalku i sve je to nikak slozeno. Na puno brtvi slini i slicno, da ne nabrajam... Tko zna sto je sjebo.

Bas je bilo "ukratko" LOL

hmm,zanimljiv problem...starom je bilo slicno...stalno morao vode nadoljevat i temp je isla gore.sve zivo mjenjao dok nisam CO test radio,pukla glava.al ne tak da je mjesao ulje i vodu nego je vodu vukao u komoru pa je sa benzinom izgarala.na kraju sam sve skino i imao sam kaj vidjet.

napravi CO test hitno jer mjehurici nisu normalni

hmm,zanimljiv problem...starom je bilo slicno...stalno morao vode nadoljevat i temp je isla gore.sve zivo mjenjao dok nisam CO test radio,pukla glava.al ne tak da je mjesao ulje i vodu nego je vodu vukao u komoru pa je sa benzinom izgarala.na kraju sam sve skino i imao sam kaj vidjet.

napravi CO test hitno jer mjehurici nisu normalni

I meni je jednom glava otisla i onda je isto gubio vodu. Punio ekspanzionu i iz nje van... Ali sad ne gubi vodu uopce, nigdje, skroz je cista, itd... Zato je malo "cudno"...

pa jesi dobro odzračio sistem?

Jesam. U zadnjih mjesec dana valjda sam 10-20 puta vodu pustao van i nazad unutra, svaki put odzracivao ko majmun jer su bas takvi simptomi :lol: I svaki put isto. Cak sam i cep stavio koji ne dihta (otvoren prema ekspanzionoj) da se kao u voznji odzraci :lol: I nikakve promjene...

Sutra idem do Seba pa cemo vidjet...

Edited by Outlaw

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...