Jump to content

Group B Rallying - pics, videos, infos, stories

Recommended Posts

Posted (edited)
Sjećam se da su one 306, Clia i Meganei uzimali mjeru WRC-ima na asfaltnim relijima.

Tak je....

btw...ove godine na wrc-u u njemačkoj sam imao prilike gledati tih par auta grupe B. U pauzi wrca izmedju brzinaca su oni imali svoju "historic" utrku. Nisu me se nešto ekstra dojmili. Na pravcu potegnu, super se čuju i sve to, ali što se ležanja tiče i općenito agilnosti u odnosu na ove današnje wrc-ove su duplo sporiji što je i normalno jer tehnika napreduje, ali samo hoću reći da mi nisu nešto wow

Edited by Medic
Posted

a jebiga,sigurno ih na tim historic utrkama nevoze kao što ih se je vozilo na reliju u njihovo vrijeme!a što se tiće današnjih wrc auta normalno da su brži i lakše ih je voziti nego prije grupu b,ali ajde zamisli kako bi izgledala grupa b danas da nije ukinuta i da nema ograničenja u ničemu kao što ih ni onda nije bilo!

u svoje vrijeme ti su auti bili kao brzi kao neki bolidi formule 1 tada,a danas bi ih bilo najlakše usporediti sa onim monstrumima na pikes peak utrci!!!

Posted
a jebiga,sigurno ih na tim historic utrkama nevoze kao što ih se je vozilo na reliju u njihovo vrijeme!,

Ne voze ih 100% ali voze 90% sigurno i to nije baš tak brzo kak izgleda na filmićima. Niti wrc-i nisu uživo tak brzi i glasni kak se čini kad gledamo eurosport, youtube i slično....

Posted
. Niti wrc-i nisu uživo tak brzi i glasni kak se čini kad gledamo eurosport, youtube i slično....

Si poludel, ja gledo u mađarskoj i to je da se zasereš. Zapravo kam god da se makneš od odovuda je nebo i zemlja. :happy:

Posted
Si poludel, ja gledo u mađarskoj i to je da se zasereš. Zapravo kam god da se makneš od odovuda je nebo i zemlja. :happy:

Jel bio makadam? To je drugčije malo, šrekanje, ovo ono..... al na asfaltu idu ko po šinama i nije sad neko ludilo od atraktivnosti ali daleko od toga da nisu fenomenalni i nedaju se stvarno s ničim usporedit.

Posted

A što se tiče plina u roll cageu prvi put čujem za to. Čitao sam da je Delta S4 imala gorivo u rollcageu, i da je zbog prsnuća istog i proljevanja goriva i došlo do buktinje koja je okončala grupu B.

Imali su plin u rollcage-u jer su po pritisku plina mogli vidjet da li je neka cijev napukla. Znači napuniš ga plinom, staviš gore manometar, ako je tlak u cijevima pao znači da negdje pušta, odnoso cijev / var su pukli.

Ovo sa gorivom u rollcage-u nema nikakvog smisla... niti je toga bilo.

Ako si gledao kako je Toivonen poginuo neće ti bit čudno zašto se auto zapalio.

Posted

nije bilo nikakvog goriva u kavezu...2fast je upravu,plin je bio.

Toivonen je sletio u provaliju i S4 se zabila u drvo i planula u trenu...za njega i Cresta nije bilo pomoći

otkazivanju grupe B je kumovao velik broj incidenata sa gledateljima...to je u biti i bio osnovni razlog

• 6 months later...
Posted
ovi iz drugog filmica su prezivjeli, ili je poginuo samo suvozac, znam da je netko ostao ziv i ponovno vozio...

Suvozač je AFAIK preživio

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted (edited)
ovi iz drugog filmica su prezivjeli, ili je poginuo samo suvozac, znam da je netko ostao ziv i ponovno vozio...

Obratno.. suvozac je poginuo. Vozac je tesko ozlijedjen bio, ali prezivio i uspio se oporaviti.

Samo bacite oko na 2:25 sta je od Toivonenove Delte ostalo..

Kgb8yp0eywM

Edited by meshin
  • 1 month later...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...