Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ahoy

Curi mi šiber, i to dosta... smatram da je logično otići u staklo servis :D zanima me jel netko već to radio ovdje, u kojem staklo servisu i kolko bi moglo koštat "predihtavanje"

hvala

Posted

Izgleda ko nova... nije se stvrdnula ni ispucala.... al čini mi se kao da je na prednjem djelu malo "povučena".... tj ko da je premala...

Posted

jel to onaj 200ks legacy tvoja nova akvizicija?

pogledaj za pocetak vodilice od vode, vjerojatno idu negdje prema spoju praga i blatobrana prednjeg, mozda je zastopano pa onda curi siber....

Posted
jel to onaj 200ks legacy tvoja nova akvizicija?

pogledaj za pocetak vodilice od vode, vjerojatno idu negdje prema spoju praga i blatobrana prednjeg, mozda je zastopano pa onda curi siber....

je... danas sam gledao da vidim gdje je odvod, al nisam nis vidio... na mazdi znam gdje su cjevcice i vidjele su se dobro, a ovdje, cant see shit. :-/

Posted

to su neke sitne cjevčice koje idu kako je filip rekao nekud dolje kroz štok?

Ako je u njima problem, kako to riješit, dugačkom tankom sajlom?

Posted
to su neke sitne cjevčice koje idu kako je filip rekao nekud dolje kroz štok?

Ako je u njima problem, kako to riješit, dugačkom tankom sajlom?

Tako je. Guraš dok ne proguraš:). Otvori si šiber i probaj oko njega nalit vode da vidiš dal odlazi i di....

Mene je isto tak jednom u civicu okupalo....pa sam progurao:D

Posted

Uzeo sam kantu od 20 litara sad :D i sasuo ju unutra.... curi na sve 4 strane kroz kanale.... naprijed lijevo i desno iz blatobrana, i otraga lijevo desno iz blatobrana, iza kotača... dakle očito ima 4 odvodna kanala i očito rade jako dobro jer ma koliko ja ulijevao, curi van ko da je prorešetan minigunom :D

Kad počne prokišnjavat, najmokrije je na suvozačevoj strani, ispod štitnika za sunce, i uz desni rub šibera, cijelom dužinom. Isto tako je i s vozačeve strane, ali puno manje, i ne na prednjem dijelu nego više na stražnjem.... po širini bude suh.

Sad sam malo konfjuzd.... kanali očito funkcioniraju super.... kad je šiber otvoren :lol: možda kad je zatvoren se napravi vakuum? (sad već opasno trkeljam gluposti) pa neće curit??

Posted

Tak je i kod mene slucaj, meni se nekad kod jake kise i kad nagloije zakocim, voda mi se slije po sajbi s unutarnje strane sajbe.

Isto mi svi kanali rade.

Kod mene je problem a i ocito kod tebe da voda podlijeva pod lim ili staklo i tu nema nekog rjesenja osim nove gume koja recimo za brava kosta 650kn

Posted
Uzeo sam kantu od 20 litara sad :D i sasuo ju unutra.... curi na sve 4 strane kroz kanale.... naprijed lijevo i desno iz blatobrana, i otraga lijevo desno iz blatobrana, iza kotača... dakle očito ima 4 odvodna kanala i očito rade jako dobro jer ma koliko ja ulijevao, curi van ko da je prorešetan minigunom :D

?

E onda si u problemu :D

Posted

E isti sam ja problem imao sa svojim jednim autom, koji nije imao siber :D po lampi gore se skupljalo vode, po ovima za sunce, kapalo s krova po suvozackom i vozackom sicu, mislio sam da antena slini... tisuću i sto kombinacija sam isprobao dok nisam skuzio da mi prednja sajba gore malo prestala dihtat ;) provjeri i to...

• 2 years later...
Posted

Jel ima tko kakvo novo iskustvo sa šiberima? :D

Prošlo par godina, ja polakirao auto, skinuo i ponovo zaljepio stražnju šajbu jer je i na njoj curilo. No oko šibera je i dalje mokro. Kao što je već utvrđeno, sva 4 kanala funkcioniraju i odvode vodu. Moguće je da ne curi kod šibera nego na kederu ispod krovnih lajsni, pošto taj auto nema okvire na vratima. Ono što me zanima je da li mi itko može preporučiti servis/majstora kojem mogu odvesti auto da skine krovni tapecirung, krovne lajsne, ustvrdi di točno curi, i popravi to, bez da pritom potrga neke kopče, ogrebe friško farban auto itd.

Hvala

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...