Jump to content

Netko tko "plastičari" ili radi sa karbonom

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

ja ti mogu ponudit jedino box od tzv. 3D stakla(staklenog tkanja) debljine 6-9mm koje je izmedu recimo suplje i gro je cvrsto a tezine nema nikakve,al buduci da niko ovdje nije radio s tim staklom,nitko nece ni skuzit kaj sam ja sad upravo napisao LOL

Kak' to izgleda?

Imaš sliku?

Jel bi se dala napravit kutija za ove ćelije od toga umjesto pleksija?

dalo bi se napravit

idem potrazit sliku ali mislim da nemam,jedini problem koji bi vam mogao bit sto je to staklo dosta skupo,primjera radi,to smo koristili za pulicev(odnosno kvocicev) smart za onaj prednji kraj sto smo radili ,tocno iznad motora, jedna krpetina da se ne uvija pri velikoj brzini

dalo bi se napravit

idem potrazit sliku ali mislim da nemam,jedini problem koji bi vam mogao bit sto je to staklo dosta skupo,primjera radi,to smo koristili za pulicev(odnosno kvocicev) smart za onaj prednji kraj sto smo radili ,tocno iznad motora, jedna krpetina da se ne uvija pri velikoj brzini

O kojoj cifri se tu radi?

Zar mi nije onda bolje to od karbona - ak već ništa drugo, efektivnije izgleda (čitaj: B.I.G. PIMPIN' :rofl:)

EDIT: Rima, odjebi s tim baterijama više. :D

Rene, pogledam za vikend dimenzije svog akumulatora, ak su iste, a msilim da jesu, onda uzmem i ja jedan komad, bude nas mozda manje ispalo :)

Odlično, dapače. :thumbsup:

Ako želiš, dođi u petak na Billu pa da Kroky snimi situaciju, ideja je da se radi cijeli pod iz kojeg onda ide kućište za akumulator.

Ja sam osobno skloniji tome da se napravi neka kutija (idealno bi bilo od karbona za mene stylera, ti sebi uzmi od fibera :D) i onda da se nekako fiksira u pod (to me muči pošto ne znam gjde bušiti i kako staviti maticu od ispod tako da mi na kraju te balade još ovo od Krokya najbolje zvuči - eventualno to sve pretapecirati u tkaninu prtljažnika i to je to...valjda. :cool:

Čak mi je palo na pamet rezati pod kad ga Kroky odradi i napraviti RENAULT SPORT slova i onda pleksi matirani i ispod LEDice koje bi to osvjetlile kad se digne gepek. Jbga, prokleti styler.

Edited by Raptor6767

A što ako netko baci atomsku i svi odete u ***** a meni se zbuši guma?

Kutija za akumulator se radi kao zaštita od isparenja, naravno zavisi koji akumulator se koristi i naravno takva kutija ima svoj odušak. Inače nije Potrebna nikakva kutija nego samo nekakav držač kak ima mali milijon ljudi sa SR-a, brda, itd, itd...

A što ako netko baci atomsku i svi odete u ***** a meni se zbuši guma?

Kutija za akumulator se radi kao zaštita od isparenja, naravno zavisi koji akumulator se koristi i naravno takva kutija ima svoj odušak. Inače nije Potrebna nikakva kutija nego samo nekakav držač kak ima mali milijon ljudi sa SR-a, brda, itd, itd...

Upravo o tome se i radi, a ionako to neće biti hermetički zatvoreno, dapače, nisam ni razmišljao pretjerano o nekom poklopcu, već samo o tome da mi nešto fiksira akumulator.

Rimac, peezdo, jesi inovator ili nisi - ajd, umjesto da lurkaš, smisli nešto. :D

Upravo o tome se i radi, a ionako to neće biti hermetički zatvoreno, dapače, nisam ni razmišljao pretjerano o nekom poklopcu, već samo o tome da mi nešto fiksira akumulator.

Rimac, peezdo, jesi inovator ili nisi - ajd, umjesto da lurkaš, smisli nešto. :D

Litijske nemaju nikakve tekućine, samo tisuće aluminijskih, bakrenih i plastičnih folija. Tu nemaš straha :P

Gle, kućište ti valjda mogu ovi plastičari napravit a ako hoćeš Litijsku plug&play bateriju ti mogu ja to odradit ali ne znam koja ti je računica u tome ako ti mala masa i velika struja nisu potreba

Izjasni se šta hoćeš pa ćemo vidjet

Ja ionako nemam zarade na ovim malim sustavima ali volim eksperimentirat. Meni je svejedno...

Litijske nemaju nikakve tekućine, samo tisuće aluminijskih, bakrenih i plastičnih folija. Tu nemaš straha :P

Gle, kućište ti valjda mogu ovi plastičari napravit a ako hoćeš Litijsku plug&play bateriju ti mogu ja to odradit ali ne znam koja ti je računica u tome ako ti mala masa i velika struja nisu potreba

Izjasni se šta hoćeš pa ćemo vidjet

Ja ionako nemam zarade na ovim malim sustavima ali volim eksperimentirat. Meni je svejedno...

Ma daj, zajebavao sam se, treba mi samo kućište za akumulator. :thumbsup:

Ne da mi se bacat još para za nešto što mogu konstruktivnije riješiti. Svejedno, tnx na ponudi. :thumbsup:

Zašto stavljaš akumulator u gepek in the first place?! Meni je to totalni nonsense osim ako fakat stavljaš kompresor na mjesto akumulatora pa ti treba prostora... :lol:

zbog boljeg rasporeda mase, mozda covjek voli jurit po zavojima, a ne ko ti po crti.

da ti je 1000kg objesit na prednji branik a ostatak auta da ima 1kg spasio bi se :P

Zašto stavljaš akumulator u gepek in the first place?! Meni je to totalni nonsense osim ako fakat stavljaš kompresor na mjesto akumulatora pa ti treba prostora... :lol:

Vjeruj mi, ne radim to bezveze.

nekak mi se cini da je zbog v6 airboxa

Dobro ti se čini. :D:thumbsup:

Ovo ide unutra:

DSC_0142-1.jpg

Ovako sada izgleda:

renaultcliorsgeneve169id.jpg

Ovako, samo urednije, bi trebalo izgledati:

2lks8jn.jpg

zbog boljeg rasporeda mase, mozda covjek voli jurit po zavojima, a ne ko ti po crti.

da ti je 1000kg objesit na prednji branik a ostatak auta da ima 1kg spasio bi se :P

Hvala na komplimentima :thumbsup: - da, htio bih juriti, ali nije radi rasporeda mase. Premda na slalomu/čunj meetu dobro dođe dvadesetak kg više u gepeku. :rofl:

Nee ti to ba puno pomoi + mora staviti jako debeli kabel. U principu nisu ba pametne te dislokacije baterije od motora, ali ako mora, ok...

Ne radim ja to, auto je kod elektricara, koliko znam ide 35mm2 kabel.

Mislis da sam ja odlucio namjerno stavit aku u gepek? Ne. Tak se mora posto nema mjesta za doticni airbox.

Ako imas koji aku iste snage a da je 30x30mm javi jer jedino tak nesto stane. :P

zasto? . . . . .

Zato što se akumulator prvenstveno ponaša kao veliki kondenzator na motoru. Ako ga dislociraš, da je neznam kakav kabel između, na njemu postoji pad napona, koji je još više izražen na strujnim špicama, što zbog nesavršenosti alternatora, što zbog takvih potrošača...

I sva struja po autu će vidjeti daleko lošiji i nekvalitetniji napon pun špica i smetnji... Eto zato.. :thumbsup: Po meni je pametno staviti na mjesto gdje je bio akumulator, jedan kondić kao oni što se koriste za pojačala...

Edited by mr_G

Zato to se akumulator prvenstveno ponaa kao veliki kondenzator na motoru. Ako ga dislocira, da je neznam kakav kabel izmeu, na njemu postoji pad napona, koji je jo vie izraen na strujnim picama, to zbog nesavrenosti alternatora, to zbog takvih potroaa...

I sva struja po autu e vidjeti daleko loiji i nekvalitetniji napon pun pica i smetnji... Eto zato.. :thumbsup: Po meni je pametno staviti na mjesto gdje je bio akumulator, jedan kondi kao oni to se koriste za pojaala...

Slazem se, medjutim mislim da ce mi Kruno stavit kondenzator.

Zato što se akumulator prvenstveno ponaša kao veliki kondenzator na motoru. Ako ga dislociraš, da je neznam kakav kabel između, na njemu postoji pad napona, koji je još više izražen na strujnim špicama, što zbog nesavršenosti alternatora, što zbog takvih potrošača...

I sva struja po autu će vidjeti daleko lošiji i nekvalitetniji napon pun špica i smetnji... Eto zato.. :thumbsup: Po meni je pametno staviti na mjesto gdje je bio akumulator, jedan kondić kao oni što se koriste za pojačala...

nema potrebe za kondenzatorom

imam akumulator u gepeku 2 godine, neki auti ga imaju serijski u gepeku i nikom nista, sve radi najnormalnije

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...