Jump to content

Katalizator-skinuti ili ne

Recommended Posts

ma ne brine me to...opce...

al eto sjecas se dok si bio u ri onaj put jednom, kad si stajao s remx-om s kecom....

onda sam ga tario uz svilno da bi bio kraj tebe, a ti bas i nisi tario a iso je polo super:)

a sad npr ide gore 170 do drugog onog prijevoja...

a srednji sam vratio, dosadilo mi deranje, a cini mi se da ovako ide malo bolje iz nizih...iako ga nije problem skinuti:lol:

e ali ono je bio "epic fail", bivsi vlasnik mi rekao da nemam kat i ja nisam ni gledao i prodao auto petru001 i petar me zove da sta sam lud da je katalizator gore a srednji lonac da je neki protocniji od citroena :lol: uglavnom sfusan ispuh, a ja mlad i neuk :D

Na ovom sam skinuo kat i stavio cijev na skidanje, preksinoc sam montirao kat zbog tehnickog i UZAS, veceras opet skidam kat jer je i zvuk katastrofa a i auto ide OSJETNO losije... Izgleda da je to od auta do auta... Meni ovaj sa bmc-cda,de-cat i original srednjim ide bolje nego bivsi sa nekim cipom i protocnijim srednjim... ja mislim da bi jos od supersprinta trebao uzeti protocniji srednji bas za moj motor i to bi onda bilo to...

Edited by Tequila1984

A to da ti ide bolje znaš kako? Jer je glasniji? :thumbsup:

Najbolje da skineš i sve ostale lonce, a presijek cijevi nek bude barem 80mm pa će auto biti barem duplo jači po tom kriteriju kojim određuješ kako ti auto ide :lol:.

Gle, NHF ali komentar ti je na razini djeteta s brda da ne objašnjavam previše ;)

Jos kad bregaste promijenis ic ce ispod 4 do 100:)

Nego, da se vratimo na topic.

Auto mi je imao kat, serijski ecu i k&n panel filter i isao sam ko serijski clio 1.4 16v onaj 98ks.

Sad nema kat, drugi filter ima, tocnije cijev od pola metra do dovoda hladnog zraka te remapiran ecu samo druga mapa.

Sad ide bolje od alfe 33 1.7 16v, mrrrvvvu losije od ibize gti 1.8 16v i civica 1.4 16v s mjerenih 136ks...

ulozio sam 200€ za remap i 300kn za skidanje kat-a jer nije ispod auta nego odmah na kolektoru...i da check engine lampica svijetli otkad se kat skinuo...

Ako ti svijetli lampica onda vjerojatno imaš dvije lamde (jedna ispre a jedna iza katalizatora)...vjerovatno ti je mapa složena tako da radi bez kat-a jer bi na stock mapi mješao šćavu a ne smjesu :)

Ako ti svijetli lampica onda vjerojatno imaš dvije lamde (jedna ispre a jedna iza katalizatora)...vjerovatno ti je mapa složena tako da radi bez kat-a jer bi na stock mapi mješao šćavu a ne smjesu :)

šta je to šćava??

ja imam dvije lambde i također mi svjetli check engine ali auto se najnormalnije vozi i najnormalnije radi (nemam nikakvu mapu)...??

Gle, NHF ali komentar ti je na razini djeteta s brda da ne objašnjavam previše ;)

Ok, onda ti meni majstore objasni na koji to način serijski atmosferski motor sa bijednih 1400 cc profitira samo skidanjem katalizatora :thumbsup:. Evo, jedva čekam znanstveno i stručno objašnjenje, obzirom da ti se moje, u najmanju ruku, nije svidjelo.

Btw. rođen sam i od rođenja živim u Zg, a tu baš brda previše i nema. A i sa svojih 36 godina sam poprilično daleko od djetinjstva. I onaj NHF ti se ne uklapa sa ostatkom rečenice. NHF.

evo da razriješim dvojbe dečko koji će mi slagat je reko da će napravit sljedeće...

katalizator ostaje,srednji lonac ide dole i zadnji protočni..imal je ibizu s istim motorom i veli da katalizator mora ostat jer ak se skine lambda daje krivi info ecu-u i onda auto više troši bzvz...

to je ok po meni i tak bude...

iskustva su različita,nemam turbaka da bi ga takve stvari gušile pa bude kat ostal :D

ja sam najprije otvoril topic da pitam vaša mišljenja i na kraju se je dosta toga raspisalo,malo toga kvalitetno al ajde :D

zaključak...KAT. ostaje posle njega se kemija s loncima na atmosfercu...

Edited by matija0311

Ok, onda ti meni majstore objasni na koji to način serijski atmosferski motor sa bijednih 1400 cc profitira samo skidanjem katalizatora :thumbsup:. Evo, jedva čekam znanstveno i stručno objašnjenje, obzirom da ti se moje, u najmanju ruku, nije svidjelo.

Btw. rođen sam i od rođenja živim u Zg, a tu baš brda previše i nema. A i sa svojih 36 godina sam poprilično daleko od djetinjstva. I onaj NHF ti se ne uklapa sa ostatkom rečenice. NHF.

uopce ti nisam odgovarao na nesto po tom pitanju nego sam ti odgovorio na tvoje "sprdanje" kako ja mogu znat jel moj auto ide bolje bez katalizatora ili ne...ovo je tvoj tekst da te podsjetim "A to da ti ide bolje znaš kako? Jer je glasniji?

Najbolje da skineš i sve ostale lonce, a presijek cijevi nek bude barem 80mm pa će auto biti barem duplo jači po tom kriteriju kojim određuješ kako ti auto ide . "

Sad si par puta pročitaj kakvu glupost si napisao...tak moozes pricat s klincima koji su tek sjeli za volan, a meni koji imam vozackog iskustva vec 15 godina o poznavanju kako moj auto ide ovak ili onak se nemozemo baš tak pričat :no2:

uopce ti nisam odgovarao na nesto po tom pitanju nego sam ti odgovorio na tvoje "sprdanje" kako ja mogu znat jel moj auto ide bolje bez katalizatora ili ne...ovo je tvoj tekst da te podsjetim "A to da ti ide bolje znaš kako? Jer je glasniji?

Najbolje da skineš i sve ostale lonce, a presijek cijevi nek bude barem 80mm pa će auto biti barem duplo jači po tom kriteriju kojim određuješ kako ti auto ide . "

Sad si par puta pročitaj kakvu glupost si napisao...tak moozes pricat s klincima koji su tek sjeli za volan, a meni koji imam vozackog iskustva vec 15 godina o poznavanju kako moj auto ide ovak ili onak se nemozemo baš tak pričat :no2:

:thumbsup:, što se mene tiče uopće više ne moramo razgovarati, vidim da si jedan od onih "koji sve znaju" i ne trebaju pomoć drugih, a kada se traži da argumentom potkrijepiš svoj stav ili tvrdnju onda odgovora nema. Dakle, samo skidaj katalizatore, lonce i što god već želiš na svojim autima sa n/a motorima i živio u svom uvjerenju još barem tri puta toliko godina i vozačkog iskustva :).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...