Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

tcode

Full members
 • Content Count

  10,460
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

tcode last won the day on May 23

tcode had the most liked content!

Community Reputation

371 Excellent

About tcode

 • Rank
  --===--

Personal Information

 • Ime i prezime
  Tomislav Popinjač
 • Lokacija
  Zagreb, zapad
 • Vozilo
  350ZR
 • Interesi
  heklanje

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. tcode

  Chukica by Kic

  Čekam da mi stigne za koji dan (još) bolji mikrač, ovaj je onako, da se nađe :D.
 2. tcode

  Chukica by Kic

  Kaj misliš https://youtu.be/ZShFEKOHUbo S time da nemam 3.6 nego 3.5.
 3. tcode

  Chukica by Kic

  Jes, MCP2515 i 2551. 10 MHz. A gle kaj upravo imam na stolu
 4. tcode

  Chukica by Kic

  Ja sam mišljenja da u 99% slučajeva ECU mora odraditi failsafe, a ne vozač. Pogotovo na jačim i bržim automobilima, gdje jednostavno nemaš vremena gledati u pomoćne satove i reagirati na vrijeme. Zato sam u zadnjoj reviziji na vrh sata postavio i RGB LED diodu, koja, ovisno o stranici na kojoj se sat nalazi, te podatku i vrijednosti koju prikazuje, svijetli različitom bojom i intenzitetom. Primjer, ako se na satu prikazuje temperatura vode i ulja, LED svijetli plavo do 70 stupnjeva C, zeleno između 70 i 100, a preko sto bljeska crvenom bojom. Ako se prikazuje EGT, zelena, žuta i crvena su u igri, i tako dalje. Ali ni to nije garancija da će vozač odraditi potrebno u datom trenutku. https://www.youtube.com/watch?v=dmfvSx1-h9w Ove satove sam realizirao sa ATmega32U4 mikračima u verziji sa MCP2551 CAN transceiverom na pločici, pa je sve skupa jako kompaktno i uz malo mudrijanja i 3D crtanja, stalo mi je sve u otvore satova na armaturi Z-a. Pošto za prikaz na OLED display koristim hardverski SPI (radi jako brzo i glatko), i cijeli ekran se bufferira, morao sam biti jaaaaako pažljiv sa kodom i optimizirati ga do besvijesti da bi mogao nagurati sve što sam htio gore. Na žalost, morao sam napraviti i neke kompromise, pa sam se odrekao lijepih, oblih fontova, zato su ispisi ovako "old school" :D. Trenutno se igram sa 32-bitnim dual core mikračima, sa puno više RAM-a i flash memorije, pa kad se prebacim na njih, ovo bude dobilo skroz novu dimenziju :).
 5. tcode

  Chukica by Kic

  Da, moji su 1.54" OLED 128x64 pix. Yep, apsolutno sve ide sa ECU-a, nemam niti jedan podatak sa "vanjskog" senzora (nije da ne bih mogao imati, nego jednostavno nije potrebno). Sada testiram 1.5" color OLED display 128x128 pix sa jačim mikrokontrolerom, a u planu mi je složiti i prikaz na Android putem BT.
 6. tcode

  Chukica by Kic

  Kako si zadovoljan sa tim ekranom, čitljivost na dnevnom svjetlu, kutevi? Varijanta koju sam radio za ekipu i svoj Z je više "spartanska" ali prilično informativna. Svaki sat ima 12 stranica sa raznim parametrima koji se streamaju po CANBUS-u. Tako da sam praktično pokrio sve više ili manje bitno, od lambde, boost-a, svih živih DC-a, trimova, temperatura ovog i onog... Samo nastavi dalje, pratim temu :).
 7. Već neko vrijeme (cca godinu dana), razvijam, izrađujem i prodajem razne automotive pomoćne uređaje. Radio sam ih isključivo za sebe i klupske kolege, a sada mogu ponuditi i za širu publiku. Danas ću predstaviti sekvencijalni Shift Light sa kontrolerom, koji ima integrirani 0.96" OLED ekran jasno čitljiv i na najitenzivnijem dnevnom svjetlu. Jednostavan i intuitivan sustav menu-a za podešavanje. Color (256) LED traka može biti do 32 LED diode. Standardno isporučujem sa 8 LED dioda, obzirom da se to pokazalo kao više nego dovoljan broj, a fizički je dovoljno maleno da se može smjestiti doslovno bilo gdje. Ali po želji mogu napraviti bar i sa više dioda. Podešavati se može: - jačina osvjetljenja led grafa u 15 nivoa - dimmer funkcija, posebno podešavanje jačine osvjetljenja ukoliko se na ulaz kontrolera spoji dimmer sa instalacije automobila (vožnja noću) - početak aktivacije (broj okretaja motora na kojem će se upaliti prva LED dioda, npr. ukoliko se postavi na 750 rpm, shift light bar će praktično raditi i kao obrtomjer) - shift light rpm (broj okretaja motora na kojem će bljesnuti cijela LED traka istovremeno, označavajući krajnji/idealan trenutak za izmjenu brzine) - filtriranje signala (iako je RPM signal koji se uvodi u kontroler odvojen od ostatka elektronike optičkim izolatorom, ukoliko se iz bilo kojeg razloga na vašem vozilu pojavi smetnja u RPM signalu, softverski se signal "pegla" ukoliko je uključena opcija filtriranje) - podešavanje pulsa po okretaju (odabir tipa motora, tipično 2 za 4 cil, 3 za 6 cil, 4 za osam itd.) - tri segmenta (skupina LED dioda), promjenjive širine i boje za svaki segment - posebno se odabire boja LED trake za shift light bljesak - 4 načina animacije/smjer paljenja LED trake (s lijeva na desno, s desna na lijevo, od centra prema van, izvana prema centru) Uređaj se spaja na standardno na switched +12V automobilsku instalaciju, te ima sve potrebne zaštite. Ulazi su +12V, GND, RPM signal i DIM (opcionalno). Ulaz za RPM signal - svaki pravokutni, na nekim vozilima može direktno iz taho sata, sa bobine i sl. Kako radi: Kako radi 2: Kontroler box je 64x59x33 mm, LED (8) bar je 74x15x7 mm Uređaj je testiran više od godinu dana u mom autu i apsolutno je pouzdan u svakom smislu, softver je "ispeglan" do zadnjeg detalja, bug free. Cijena je 1500 kn. 098 468 081
 8. Jaču korpu stavi. Druga vrsta obloge lamele ti neće pomoći.
 9. Ako ćemo se lagati. Ovo nije njegovo mjerenje, taj RS6 po Racelogicu nikada nije išao ispod 6 sec. Za 4 sec 100-200 budete ili opet lagali, ili ćete se malo ozbiljnije pozabaviti dizanjem snage. Ali i 6 sec je super za taj tenk!
 10. Ne znam, vjerojatno jesam ali nismo mjerili. Ovu sezonu sam gadno zabrljao sa ovjesom, pa nemam trakcije niti u 5-oj brzini.
 11. Postoje zadani uvjeti koje ECU očekuje da budu ispunjeni, kada je to slučaj, vozač aktivira sustav na tipkalo na volanu. 4
 12. Bez nitra sec sporiji. Dio posla sam i ja radio. Mapiranje na valjcima je muha.
 13. Oni tvrde da je to "specijalno" i da se ne smije koristiti ništa drugo. Ja sam svojevremeno iskopao adekvatno zamjensko ulje za ProCharger, jer je njihovo bilo suludo skupo (cca 1200 kn /lit). Da li postoji nešto slično i za Vortech, ne znam.

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
 • Create New...