perka Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Nadan se da ima neko ko je imao sličnu situaciju. Znači, twingo ima ugrađeno tvorničko daljinsko zaključavanje koje je povezano sa blokadom motora. Na tabli blinka crvena lampica, koja signalizira da je blokada uključena. Zaključavanjem / otključavanjem preko daljinca bi se blokada ugasila i auto bi normalno palio. Međutim. Auto ne hebe 2% kad ga se ide otključati/zaključati daljincem, iako PRIMI signal, što se vidi po tome da kad ideš otključati/zaključati daljincem, lampica koja blinka na sekundu-dvije neptrekidno svijetli. Dakle nekakva signalizacija da je IR senzor primio signal. Zna li netko više o ovome, dal je potrebno reprogramirati ključ, ECU ili šta? Surfao sam po netu i našao nekakve 4znamenkaste kodove koje ubacuješ tipkom za centralno zaključavanje u autu, i nakon toga izvršiš reprogramiranje držeći ključ usmjeren prema IR senzoru. Ovo sam probao al ta procedura koja se opisuje nije prošla kod mene. Isto tako spominju odspajanje nekih pinova sa ECU-a za trajno isključenje te blokade motroa. Ako itko zna više, kako bi mogao rješit problem, nek viče. Jebem im njihovu blokadu motora, ko bi htio krast ono siroče od auta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Probaj sa drugim ključem (ako ga imaš). Ako nemaš treba provjeriti ispravno funkcioniranje ključa i napraviti resinhronizaciju (upoznovanja) ključa i auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perka Posted December 10, 2009 Author Share Posted December 10, 2009 (edited) Imam drugi koji ne radi. Skinuo sam sa neta neke programe koji po oznaci modela (moj twingo C066) i kodu koji je napisan unutar samog ključa izbaci 4znamenkasti broj za deblokadu, al nije mi jasan princip kako to uraditi. Ono što sam našao: 1. držati tipku za otklj/zaklj unutar auta 10 sekundi, nakon toga ključem prema senzoru i to je to. 2. kontakt-položaj ignition, tipka za zaklj/otklj unutar auta, lampica na tabli počne sporije žmirkat, onda držanjem tipke brojati svaki od 4 broja po lampici na tabli. Nakon toga ključ nazad i u roku od mislim 10 sekundi ključem prema senzoru. Ovo ću provat popodne-ako ne uspije, morat ću zvat servis nek oni do dodju rješit stvar. I još nešto, našao sam da npr mobitel u blizini ključa lako može pohebat ključ. Edited December 10, 2009 by perka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misek_Chipsy Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 I još nešto, našao sam da npr mobitel u blizini ključa lako može pohebat ključ. sory na OT al jebeš taki ključ---- :doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
perka Posted December 10, 2009 Author Share Posted December 10, 2009 To je što sam našao po netu, sad istina ili ne-pojma nemam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEGI Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 jel uspijes dat kontakt? ako da probaj upalit na guranje-bez zajebancije Link to comment Share on other sites More sharing options...
perka Posted December 10, 2009 Author Share Posted December 10, 2009 Mogu dat kontakt, al koliko sam skuzio blokada se odnosi na inekciju- ubrizgavanje goriva. Svejedno ne bi baš tija palit tako, preskoči li remen uhebo sam se totalno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SEGI Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Mogu dat kontakt, al koliko sam skuzio blokada se odnosi na inekciju- ubrizgavanje goriva.Svejedno ne bi baš tija palit tako, preskoči li remen uhebo sam se totalno. onda kod elektricara neka ti je makne,tako sam ja napravio:thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cardak Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Daš kontakt i preko one tipke za zaključavanje uneseš kod (ako je ima twingo) Npr. kod 4521 držiš tipku dok ne zasvetli 4 puta lampica, pa pustiš i tako sve ostale brojeve Link to comment Share on other sites More sharing options...
perka Posted December 10, 2009 Author Share Posted December 10, 2009 (edited) Izgleda da ce tako i bit na kraju, probacu popodne sa ovim sto sam nasao po netu pa ako uspije uspije. Ako ne, zvat cu ove iz servisa, sad sam zvao neke i kazu da treba izvrsit to preprogramiranje, parsto kuna, dodju do auta jer je auto sad nekretnina Edit: Cardak, to sam vec probao, kad stisnem tipku lampica treba usporit sa blinkanjem, al kod mene ne usporava Edited December 10, 2009 by perka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jambo Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Ja imao takav slucaj s Cliom Ph2.....na kraju otisao modul blokade motora (2xxx kn).....naravno biserima iz Culaka je tebalo 10 dana da skuze sta je s autom.....znate mozda je kljuc...pa mozda su releji.......debili Sretno....:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Daš kontakt i preko one tipke za zaključavanje uneseš kod (ako je ima twingo) Npr. kod 4521 držiš tipku dok ne zasvetli 4 puta lampica, pa pustiš i tako sve ostale brojeve Drukčiji je sistem na Twingu starom sa infracrvenim daljinskim,unosi se preko gumba za putno računalo na ručici brisača. Link to comment Share on other sites More sharing options...
perka Posted December 10, 2009 Author Share Posted December 10, 2009 A, pa ta je shema, daj reci kako? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 A, pa ta je shema, daj reci kako? Pa sam si napisao u postu #3 postupak koji je točan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 Ima tetka twinga 2000god. Ista stvar, i poslje je s jednim kljucem otkljucavala a s drugim palila, pa promijenila akumulator, pa novi kljuc(oko 1000kn neznam tocno), itd itd... Ugl sad kao pali normalno, iako auto nemirno radi na leru ono sto sam ja primijetio... pitat cu je sta je sve tocno jos promijenila pa ti mogu dat na pm a prva vlasnica kupila novi auto i sad ima 70k km... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikica Posted December 10, 2009 Share Posted December 10, 2009 a da probas zamjeniti bateriju u kljuc, gazda je imo twingo 1996 i isto ga je to zajebavalo i promjenio bateriju i sve se smirilo normalno otkljucava/zakljucava, pali/gasi auto Link to comment Share on other sites More sharing options...
perka Posted December 13, 2009 Author Share Posted December 13, 2009 2 Nikica: to zna bit problem na njima, al kod mene se bas radilo o nesinhroniziranom kljucu i modulu Evo rjesio problem, auto upalio. Kod (kombinacija 7 slova) se nalazi unutar samog ključa i u servisnoj knjizici. Ja ga gledao po naljepnici u ključu, i naravno kako se slabo vidilo, cijelo vrijeme uzimao krivu kombinaciju. Pogledao u servisnu, tamo jasno piše drukčija šifra. Ubacio je u programčić, izbacilo mi 4-znamenkasti kod, ukucao u auto, sinhronizacija uspila, auto radi http://rapidshare.com/files/16211129/immo_code_renault.rar - program, cijelih 12 kB Velika hvala Hansu, pojasnio mi je puno toga Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now