Kova Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 mi koji kupujemo zimske gume i vozimo na njima smo očito žešći idioti... Dajte ljudi, čovjek je očigledno imao teško djetinjstvo, a vi se ovak zaj.. s njim. :no2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
avanti Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 A neznam sta da kazem,poseban je slucaj pa tako i njegovi komentari, litna celeston guma vs. zimska ali obavezno po soli,ahahahahahaaaa, u gradu jos mogu nekako skuziti tu pricu da se mozes izvuci sa tim gumama jer se redovito cisti i posipa,a di je ono nenadani snig,ceste nisu posute i ociscene,ili ides negdi na dalji put,led,snig svega. Ja ne bi,hvala. Imam 4x4 pogon i vozio sam sa svim mogucim kombinacijama po snigu,ledu,liti.... Ali dobra zimska guma je u tim zimskim uvjetima nenadjebiva,evo imam nove litne Pirelli gume,odlicne po litu,al cim padne temperatura ispod 10 stupnjeva a pogotovo kad je vlazno ili mokro kad iskljucim esp slajfa i baca bokom kad stisnem bolje gas toliko o tome (OK,priznam,zabavno je:D),i po snijegu sa tim gumama moram paziti kako vozim jer klizaju u 3 PM!!!! A zaustavni put dug ajme majko.Jos je to sve dobro dok moj debeli ne vidi dobru snjeznu nizbrdicu,e ondan je zajebano. Sad imam zimske gume Pirelli Sottozero II (nove). I to je jedan sasvim drugi svijet,vozim se pun kurac opustenije i sigurnije po snijegu i ledu,a gripa imam toliko da po snijegu ubrzavam da ti se glava zakuca u naslon,a koci fenomenalno,neusporedivo sa litnom gumom po snijegu i ledu. Evo niki dan idem u Split navecer,snijeg pada na brzoj cesti Klis-Solin bilo ga je dobro sve prekriveno a kad se ide u Split ondan picis nizbrdo. Ja naravno gripa imam i picim bez problema,al posto je nizbrdo jedna traka ja moram stati iza tih gmizavaca koji pricaju bajke poput Mr. G-a sa litnim gumama i vozu se jedva 15 km/h jer se boje i jel im auto (novo) baca na sve strane zbog tih litnih guma. I sad,mislim i bolje da voze tako da ne izginu,ali jel ostali koji imaju zimsku opremu moraju gmisti za njima !? Ja bi im fino zapisao KAZNUUUUU!!!! Pa ce iduci put kupiti zimske gume kad shvati da je to to!! A ko je isa uzbrdo sa litnim gumama vecina ih se nije ni uspila popeti,ostali,cak je bio i jedan masovniji sudar od jedno 8 auta,al sricom nista strasno jer je brzina bila mala, sve zbog litnih guma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabre Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 još gledam i nevjerujem da ima tako zadrtih ljudi koji žive u zabludi i još uz to uvjeravaju normalan narod u svoja uvjerenja. tu vrijedi ona stara narodna, ako se s budalom svađaš, prvo će te spustiti na svoju razinu, a onda još uvjerit da je u pravu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rudy Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 A ja se dam okladiti da nije istina! Znači suha cesta (ili blago mokra) na temperaturi -2 do 2 (ali puna soli)... Zimska guma nova BFGoodrich wintersports 185/60-R14 vs stara čelestonka ljetna guma Pirreli Pzero Nero 195/45-R16... I kočenje i start je na strani pirellija... A ja ti i dokažem zašto... :drink: Đi jesi ti svjestan da je taj gudrič ćesme,ako hoćeš pravu zimsku gumu ,javi se Reneu,pa ćeš vidjeti čija majka crnu vunu prede! Kako kod auta tako i kod guma,S klasa i jugo 45 nisu za usporedbu! btw kad probaš pa javi dojmove,ja jesam pa znam da je razlika nebo i zemlja!! http://www.canadiandriver.com//articles/hl/images/hakka_5.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
gandi Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 zakon tema. ko ona o međugasu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 vidim da ima tu znalaca pa da pitam kako radi TC ili ti ASC ili ASR ili wasever... jel on kočnicom sprečava kotače da proklizavaju ili smanjuje gas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 vidim da ima tu znalaca pa da pitam kako radi TC ili ti ASC ili ASR ili wasever... jel on kočnicom sprečava kotače da proklizavaju ili smanjuje gas? Ne bih se proglašavo znalcem, ali koliko znam kod mene traction control preko ECU-a retardira paljenje i tako oduzima snagu, ništa previše sofistično.. P.S. pričam o scenariju kad npr. pogonski kotači pri nekoj brzini nalete na led pa proklize. TC se može isključiti, ali samo do brzine 60km/h, preko toga je uvijek uključen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvenDaMan Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Ne bih se proglašavo znalcem, ali koliko znam kod mene traction control preko ECU-a retardira paljenje i tako oduzima snagu, ništa previše sofistično.. P.S. pričam o scenariju kad npr. pogonski kotači pri nekoj brzini nalete na led pa proklize. TC se može isključiti, ali samo do brzine 60km/h, preko toga je uvijek uključen. ovo sam "znalcima" je samo mala provokacija nekim, ne tebi mene zanima taj scenarija a i zanima me kretanje.... šta se događa kad proklizavaš na kretanju? btw. kolko sam upoznat na nekom offical predstavljanju chryslera 300M rekli su da TC radi tako da uključuje kočnicu na kotaču/kotačima koji vrte u prazno Link to comment Share on other sites More sharing options...
x3m Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 najgora zimska je bolja od najbolje ljetne u zimskim uvjetima..tocka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 (edited) ovo sam "znalcima" je samo mala provokacija nekim, ne tebi mene zanima taj scenarija a i zanima me kretanje.... šta se događa kad proklizavaš na kretanju? btw. kolko sam upoznat na nekom offical predstavljanju chryslera 300M rekli su da TC radi tako da uključuje kočnicu na kotaču/kotačima koji vrte u prazno Stvarno ne bih znao.. Pretpostavljam da tako pokušava pomoći šperi da odradi posao, ali kod mene prilikom kretanja jednostavno skine snagu pa ju ponovo diže. Pri većim brzinama uključuje i ESP funkcije ako preko senzora skuži da se auto zanosi i/ili rotira u odnosu na senzor položaja volana i sve druge stvari koje mjeri.. P.S. otkad sam ugradio Quaife TC se preporodio, ta špera mu fakat prilično pomaže i kod kretanja. P.P.S. vrijeme oporavka nakon oduzimanja snage se također smanjilo otkad sam ugradio Denso iridium svjećice, pretpostavljam da mu jača iskra pomaže.. Edited December 18, 2009 by Kova Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kova Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 najgora zimska je bolja od najbolje ljetne u zimskim uvjetima..tocka! Napokon, falim te Bože.. :thumbsup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Pa zar vi još raspravljate o ovome? Pa kako vam se da :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BM0021 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Taj TC iliti ASR na golfu je meni nekad super, nekad sam smeta. U normalnim uvijetima na mokroj cesti je dobar kad se pretjera s gasom u zavoju pa nos krene van al na cistom snijegu/ledu je bezveze jer stalno oduzima snagu i nemres se nikam popet s tim ukljucenim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Pa zar vi još raspravljate o ovome? Pa kako vam se da :lol: pa nemaju zimske gume, a posto je vani snijeg, nemogu van...pa raspravljaju:lol::lol::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 pa nemaju zimske gume, a posto je vani snijeg, nemogu van...pa raspravljaju:lol::lol::lol: Buahahahahaha dobra dobra.. Dosadno ljudima u životu :rofl: :rofl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 A neznam sta da kazem,poseban je slucaj pa tako i njegovi komentari, litna celeston guma vs. zimska ali obavezno po soli,ahahahahahaaaa, u gradu jos mogu nekako skuziti tu pricu da se mozes izvuci sa tim gumama jer se redovito cisti i posipa,a di je ono nenadani snig,ceste nisu posute i ociscene,ili ides negdi na dalji put,led,snig svega. Ja ne bi,hvala.Imam 4x4 pogon i vozio sam sa svim mogucim kombinacijama po snigu,ledu,liti.... Ali dobra zimska guma je u tim zimskim uvjetima nenadjebiva,evo imam nove litne Pirelli gume,odlicne po litu,al cim padne temperatura ispod 10 stupnjeva a pogotovo kad je vlazno ili mokro kad iskljucim esp slajfa i baca bokom kad stisnem bolje gas toliko o tome (OK,priznam,zabavno je:D),i po snijegu sa tim gumama moram paziti kako vozim jer klizaju u 3 PM!!!! A zaustavni put dug ajme majko.Jos je to sve dobro dok moj debeli ne vidi dobru snjeznu nizbrdicu,e ondan je zajebano. Sad imam zimske gume Pirelli Sottozero II (nove). I to je jedan sasvim drugi svijet,vozim se pun kurac opustenije i sigurnije po snijegu i ledu,a gripa imam toliko da po snijegu ubrzavam da ti se glava zakuca u naslon,a koci fenomenalno,neusporedivo sa litnom gumom po snijegu i ledu. Evo niki dan idem u Split navecer,snijeg pada na brzoj cesti Klis-Solin bilo ga je dobro sve prekriveno a kad se ide u Split ondan picis nizbrdo. Ja naravno gripa imam i picim bez problema,al posto je nizbrdo jedna traka ja moram stati iza tih gmizavaca koji pricaju bajke poput Mr. G-a sa litnim gumama i vozu se jedva 15 km/h jer se boje i jel im auto (novo) baca na sve strane zbog tih litnih guma. I sad,mislim i bolje da voze tako da ne izginu,ali jel ostali koji imaju zimsku opremu moraju gmisti za njima !? Ja bi im fino zapisao KAZNUUUUU!!!! Pa ce iduci put kupiti zimske gume kad shvati da je to to!! A ko je isa uzbrdo sa litnim gumama vecina ih se nije ni uspila popeti,ostali,cak je bio i jedan masovniji sudar od jedno 8 auta,al sricom nista strasno jer je brzina bila mala, sve zbog litnih guma. reka bi da ce purgeri prije shvatiti teoriju o korisnosti zimskih guma, zamisli - zimi covjece a ono dalmos... potpis na boldano gore... da rezimiram, ovoliko gluposti nisam nigdje procitao koliko ovdje od strane nekih ljudi... NHF... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko Posted December 18, 2009 Author Share Posted December 18, 2009 Dalmatinci ne znaju voziti po snijegu pa se oboružavaju zimskim gumama, šperama, kvatrima i sl.:lol::lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 Dalmatinci ne znaju voziti po snijegu pa se oboružavaju zimskim gumama, šperama, kvatrima i sl.:lol::lol: bez obzira sto sam dalmos i bez obzira na speru stavljenu na astru, i bez obzira sto imas 30 godina, jamcim ti da te mogu nauciti nekim stvarima o voznji po snijegu jer mene su davno naucili nordijci samo je razlika sto smo mi nekad slusali i upijali i naucili a danas svi znaju sve rodjenjem... da mi se opet roditi danas, ajme kako bi bio pametan... bez uvrede... :thumbsup: . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko Posted December 18, 2009 Author Share Posted December 18, 2009 Može, ali moraš se prvo dokazati. Moraš se spustiti po onoj cesti koju sam spomenuo kad sam otvorio temu. Mojim autom, na ljetnim gumama i sa ABS-om. Onda možemo dalje. Kao polog ostavljaš ključeve svoje Astre ako mi razbiješ tu sirotinju:lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 ^ hehehehehe pa daj nek fox stavi zimske gume na tvoj auto, s njima je teže po zimi :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fox Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 (edited) Može, ali moraš se prvo dokazati. Moraš se spustiti po onoj cesti koju sam spomenuo kad sam otvorio temu. Mojim autom, na ljetnim gumama i sa ABS-om. Onda možemo dalje. Kao polog ostavljaš ključeve svoje Astre ako mi razbiješ tu sirotinju:lol: dobro kase josip... ja cu doc sa zimskim gumama, sada su mi na astri trenutno ponajbolje zimske gume na trzistu ali dzaba mi to jer cu tako sebi dosta otezati voznju... steta sto sam u Furlana ostavio svoje celave Sport Maxx pa da se sa Mr. G-jem natjeravam po snijegom pokrivenim slavonskim ravnicama ili da si stavim one Michelinove semi slickve sta imam u radnji... kazu da slick najbolje prijanja uz podlogu :thumbsup: . Edited December 18, 2009 by Fox Link to comment Share on other sites More sharing options...
obie Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 po meni je svak budala ko se vozi po snijegu sa ljetnim gumama. pa nek se uvridi tko hoce.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koko Posted December 18, 2009 Author Share Posted December 18, 2009 (edited) Molim lijepo, ali ja nikad i nigdje nisam rekao da su ljetne gume bolje za snijeg od zimskih (za hladan asfalt možemo raspravljati). Pokrenuo sam temu vezano uz situaciju na svom autu i kako je puno bolje sa isključenim ABS-om, a gle kud je to otišlo:dance3vs1: EDIT: Fox, dođi da isprobamo dokle ćeš se popeti po toj cesti, nisam siguran da je ikome to uspjelo, no možda se varam. Probao bih ja, ali na ljetnim gumama nema smisla. Edited December 18, 2009 by Koko Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberphere Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 po meni je svak budala ko se vozi po snijegu sa ljetnim gumama. pa nek se uvridi tko hoce.... S tim se i ja slažem.. Moraš bit stvarno malo lud da se po snijegu voziš na ljetnim gumama, pogotovo po sljemenu ali kad je ovak suho ko sad zašto ne Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted December 18, 2009 Share Posted December 18, 2009 reko si da nema veze sa tim kaj imaš ljetne gume, a ima makar i ja ne volim te elektronske gluposti i više bi volio auto bez abs-a i ostalih gluposti nego s tim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now