Jump to content

Recommended Posts

Posted

zadnjih mjesec dana imam problema s pranjem stakala. s vrlo tankom iglicom iscackala sam neko smece iz dizni, i radilo je dok je vrijeme bilo dobro i temperatura visoka.

sada kad je temperatura pala iz dizni ne sprica ni kap. ulila sam 1 l tekucine zimske jer je u autu prije bila ljetna (mislim da je u spremniku ostalo nesto oko pola litre ne vise).

kaj bi jos moglo biti i kako da provjerim - savjet ideja? vec planiram zamijeniti dizne asap, no sto ako nije problem u njima?

malo je tesko voziti po ovoj bljuzgi kada ti se staklo zmaze a ne mozes ga oprati (onda bum radije auto ostavila doma i isla na bus, nego ubila nekog jer imam losu vidljivost).

Posted

A jedino skinuti brizgaljke, ako možeš uopće, i probati očistiti ih detaljno... To sam ja na swiftu imao problem, pa sam ih skinuo, i stavio malo u ocat... Pa je bilo ok...

Posted

promijenjene sve tri. sad radi, ali je auto trenutno u garazi (na poslu) no inace stoji vani na parkingu. vidjet cu kak ce biti ujutro. na prednjima se bas nije vidjelo da su zastopane, ali na zadnjoj se vidio sloj kamenca (e sad ovo mi zbilja nije bistro buduci kupujem u 75% omv-ovu originalnu tekucinu ne neke zamjenske, a tek u 25% ako nemam blizu omv onda uzmem ininu kao sto je bio slucaj sada s ovom ljetnom jer nisu imali zimsku niti na omvu niti na ini, te nikada ali zaista nikada ih ne razrjedjujem vodom). jedna je nekih 16ak kn (bacih racun pa zaboravih ali zbilja je bilo sitno).

Posted

uglavnom probajte sto manje stavljati vode u te tekucine za pranje sajbe najbolje bi bilo da kroz cijelu godinu pokusate koristiti tekucinu za zimu jel nam se u zadnje vrijeme u servisu bas desavaju takve stvari da ekipa dolazi sa zastopanim brizgaljkama, jedini ljek je vađenje brizgaljki i pranje u supra mafrasolu i propuhivanje na kompresor i vađenje posude za stakala i kompletno ciscenje sa motoricem

Posted

Mda, ja tuka sam prošle godine usred zime ulila VODU (da dobro ste pročitali, h2o) i to dva deci samo da mogu doć do doma, jer mi taman ponestalo tekućine za šajbe a cesta bljuzgava, uključit brisače je još gore... Špricnula 2-3 puta i onda se to lijepo zaledilo do doma, što nisam mislila da hoće jer je motor radio cijelo vrijeme, ali jebat ga, zaledilo se hahahaha.. tako da sam morala čekat više temperature jer nisam smjela ni prismrdit ručici za vodu da ne sjebem motorić... Wheeeee..

Nisam plava al imam svoje trenutke :D:D:D:D

Posted
Mda, ja tuka sam prošle godine usred zime ulila VODU (da dobro ste pročitali, h2o) i to dva deci samo da mogu doć do doma, jer mi taman ponestalo tekućine za šajbe a cesta bljuzgava, uključit brisače je još gore... Špricnula 2-3 puta i onda se to lijepo zaledilo do doma, što nisam mislila da hoće jer je motor radio cijelo vrijeme, ali jebat ga, zaledilo se hahahaha.. tako da sam morala čekat više temperature jer nisam smjela ni prismrdit ručici za vodu da ne sjebem motorić... Wheeeee..

Nisam plava al imam svoje trenutke :D:D:D:D

mislim da si ipak plava jer da si nalijala onu tekucinu koja ima u sebi protiv smrzavanja otopilo bi se samo od sebe :D

Meni se na kombiju uredno svake zime (osim ove) smrzne jer se kombi rijetko vozi, i onda poljevam sa toplom vodom hahaha

Posted

neki auti imaju fino grijac tekucine za pranje sajbi, voda od hladnjaka prozlazi kroz posudu za prenje sajb, pa nema leđenja :naughty: .

a ovo za brizgaljke, fino ih skines i namocis u ocat,

a za tekucinu , tak svejedno koja tekucina sam da se ne ledi , tak svejedno dal je od ine il omv-a , ima u kauflandu mislim da je 20-ak kuna 5 litara (nisam 100% siguran za cijenu pa me ne lovite za rijec) , ne ledi i fino pere, deterđent i alkohol.

Posted
neki auti imaju fino grijac tekucine za pranje sajbi, voda od hladnjaka prozlazi kroz posudu za prenje sajb, pa nema leđenja :naughty: .

.

Tak je.Moj bimmer ima te peezdarije,i unatoč godinama,još uvijek rade :)

Posted

@Marko

Ove u Kaufladu su fuj. Nista ne valjaju. Mada imam nove brisace ali ostavljaju tragovi i zalede se. Mogu zamisliti veliko pakovanje a unutra je voda. Ptuj

Prosle godine sam kupio iz OMV plave i fino brisu bez obzira da li topao motor. Imaju plave i zute.

Ulio sam cijeloga i dodao 1 litru vode. I danas sam kupio za 16kn pa cu odmah u jutro zamjeniti ono smece iz Kauflanda.

Posted via Mobile Device

Posted

Recimo moja crvena folcika nema dotičnih problema. Naime imam serijski grijane mlaznice za pranje sajbi tako da mi se nemoze desiti da su zacepljene odnosno zaleđene ( osim ako se radi o blatu i prljavstini )

Impresivno s obzirom da je to '96 godina i da se radi o ''narodnom vozilu''

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...