drahic Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Pozdrav, Molim vas ako mi mozete reci gdje se mogu obratiti nekome za pregled amortizera? Osim na tehnickom pregledu na onom stroju,nego bas netko specijaliziran za takve stvare. Cuo sam za Severa nekog? Iskustva? Cijene barem da znam? I isto tako ako postoji mogucnost za podvozje kompletno,jer nemam zivaca vise ljudima u servisu objasnjavat koristeci se rukama i nogama gdje se kakav zvuk ili udarac cuje,pri kojoj brzini i pod koliko stupnjeva je zavoj. Da se covjek sjedne samnom u auto i napravi krug negdje po odredenoj dionici,da se ustanovi od kud taj zvuk(udarac). Hvala na pomoci.
Hans Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Amortizer može biti ispravan na testeru 100% (funkcionalan) ali istovremeno stvarati neželjeni zvuk (lupkanje) tako da ti to nije mjerilo. Što se tiče samog testiranja kod Severa mislim da on to može ali se amortizeri moraju demontirati sa auta.
biciklist Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 tamo na krizanju skorpikove i stare samoborske il koja vec, prek puta OMVa, i preko puta skoda salona, malo poslije autokuce habulin. mislim da je autostop, veliki objekt.
drahic Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Amortizer može biti ispravan na testeru 100% (funkcionalan) ali istovremeno stvarati neželjeni zvuk (lupkanje) tako da ti to nije mjerilo. Što se tiče samog testiranja kod Severa mislim da on to može ali se amortizeri moraju demontirati sa auta. Hm,ajmo ovako. Zadnji amortizeri su mi novi,i poceli su lupkat,tj kod zadnjih kotaca se cuje lupanje preko svake grabe,tj puno malih dubljih grabica. U servisu su sve zivo zatezali. Apsolutno nista nije bilo niti malo odtegnuto. To lupanje me podsjeca na auto od stare-clio I i zadnji most. Preko svake grabe ili grabice to je identicno lupanje. A kad je Rene vozio,ja se sjeo iza i cuje se lupkanje kod kotaca,sto prije nije bilo. Pokusavao sam apsolutno sve. Od stezanja svega od ispod,do gepeka,do zadnjeg branika,do podmazivanja svega kompletnog. Amortizeri nisu propisali,niti sline igdje. Na autu su eibach pro kit,koji su bili i prije i isto tako od kad su novi amortizeri,opruge su gore. Znaci od 0km amr zadnjih su gore. 2 Bajk-hvala,provijerit cu.
drahic Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Navodno su bili ok kad su pregledavali. Kako se vidi da su otisli? Napuknu? Imaju lufta?
Hans Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Navodno su bili ok kad su pregledavali. Kako se vidi da su otisli? Napuknu? Imaju lufta? Napuknu....vizualnim pregledom se vide pukotine.
drahic Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Ok. Neznam ni sam vise,nisam pametan sta gledati i na sta obratiti paznju... Malo se glupo i smijesno osijecam dok ovo pisem,ali dao bi ruku u vatru kada kazem da kad tek krenem ujutro jace lupa nego dok se auto ne zagrije ili dok ne predem cca 4-5km. koliko mi treba da se auto zagrije na radnu temp...
drahic Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 (edited) Da,ali na prijasnjim amortizerima mi se to nije dogadalo. Zadnji lijevi je bio propisao i to tocno znam kada. Promijenjena su oba zadnja. Nisam sam pametan vise zato vas i molim vase savjete i iskustva. Hvala. 2 Burnout- Rijesavao sam to kod Laste jos prije,da ga jos spusti,da se nebi lsucajno dodirivao sa branikom(jer je u sredini) ali lupanje se cuje iz kotaca. Sjednem iza,na sredinu i iz boka,od kotaca ide zvuk. Gepek se isto cuje malo,ali ga treba stegnut. Da bolje sjedne jos. Iz gepeka je bilo izvadeno sve-Prva pomoc,alat,rezrv. guma. Opet isto. Edited January 4, 2010 by drahic
Hans Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ok. Neznam ni sam vise,nisam pametan sta gledati i na sta obratiti paznju... Malo se glupo i smijesno osijecam dok ovo pisem,ali dao bi ruku u vatru kada kazem da kad tek krenem ujutro jace lupa nego dok se auto ne zagrije ili dok ne predem cca 4-5km. koliko mi treba da se auto zagrije na radnu temp... Nije čudno da se lupanje manje čuje kad se ugriju određene stvari (nosači motora,amortizeri...i sve ostalo više manje).
Pale Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Amortizer može biti ispravan na testeru 100% (funkcionalan) ali istovremeno stvarati neželjeni zvuk (lupkanje) tako da ti to nije mjerilo. Što se tiče samog testiranja kod Severa mislim da on to može ali se amortizeri moraju demontirati sa auta. Sever ima drndalicu pa navezes auto na to i onda ti zdrnda automobil i istestira amortizere Ja bio prije nekoliko godina sa prijasnjom Astrom... Edit: LOL, krivi acount... Fox sa Paletovog kompjutera... .
Bagi Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 a jebote, dođi kod mene, ako nema gužve drmat ćemo sve živo dok ne nađemo :lol: ne košta ništa : isto lol
Unknown Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ako nisu seleni i amortizer, da nije opruga? nagadam jer znam da imamo isti ovjes i nevidim sto bi drugo tu moglo lupkat.
SVEN Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ja također primjetim da je auto neudobniji kad je ovako jako hladno nego kad je toplije vrijeme. Jesi li prilikom izmjene amortizera izmijenio sve odbojne gume na amortizerima ? Ako nisi to bi bilo pod must have prilikom izmjene amortizera. Seleni također mogu biti problem.. Sever ti naplacuje oko 100kn za kontrolu ali oni nemoraju propisat i mogu bit vizualno ok ali u isto vrijeme mogu lose tj nikako upijat rupe i lupati.
drahic Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Nije čudno da se lupanje manje čuje kad se ugriju određene stvari (nosači motora,amortizeri...i sve ostalo više manje). To je meni malo nepojmljivo. Sto se u amortizeru mora zagrijat? Jer,on je plinski,ali ima i ulja u sebi,zar ne?! Sever ima drndalicu pa navezes auto na to i onda ti zdrnda automobil i istestira amortizere Ja bio prije nekoliko godina sa prijasnjom Astrom... Edit: LOL, krivi acount... Fox sa Paletovog kompjutera... . Tako je,kao na tehnickom. Cuo sam da je navodno ok. Bagi,bio sam u Bozidarevicevoj kod frenda,ali njima nesto nije stimalo,prednje nisu mogli testirati... Kada radis sutra? I,da- jos nekaj. Dali je moguce da opruge nisu u redu? Mislim,nema sta s njima bit krivo... Nagadam.. Ili je puknuta ili nije? Jel? EDIT- Unknown-prestigo si me.
Fox Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 (edited) @ drahy: ovako... ja sam imao problema sa time u pocetku i kod pavicica sam zamjenio one kape sto dodju iznad amortizera sprijeda... to je trajalo neko vrijeme pa je opet pocelo e pa sad mi pavicic bolje pogledao i skuzio u onom opelovom programu, da je opel izdao ojacane kape a to servisi nikome ne govore vec ugradjuju te slabije... sad imam te ojacane i evo da kucnem u drvo, vec dvije godine nemam nikakvih zvukova kod amortizera... kako se tebi manifestira zvuk i u kojim situacijama pa da vidim jeli to isto sto je bilo kod mene... edit: ako ti se cuje kod zakretanja upravljaca ili recimo kod prelaska preko lezecih, to je definitivno to... ojacane kape imaju metal izmedju gornjeg i donjeg dijela i funkcioniraju poput kuglicnog lezaja jer se gornji i donji dio gibaju, okrecu i kad popuste, naslone se jedan na drugi i ne gibaju se vec kod zakretanja imaju preveliko trenje i preskoce pa cujes ono TOING ojacani vise nemaju taj problem... . Edited January 4, 2010 by Fox
drahic Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Ja također primjetim da je auto neudobniji kad je ovako jako hladno nego kad je toplije vrijeme. Jesi li prilikom izmjene amortizera izmijenio sve odbojne gume na amortizerima ? Ako nisi to bi bilo pod must have prilikom izmjene amortizera. Seleni također mogu biti problem.. Sever ti naplacuje oko 100kn za kontrolu ali oni nemoraju propisat i mogu bit vizualno ok ali u isto vrijeme mogu lose tj nikako upijat rupe i lupati. Nisam promijenio odbojne gume,ali su narucene pod garanciju nove. Iskoristavam jos 10 zadnjih dana garancije. edit- Mislis na odbojne gume na oprugama ili bas na amortizerima?!
SVEN Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 (edited) Svi koji imaju spustene aute trebali bi mijenjati te odbojne gume i uzimati originale jer traju dulje nego oni iz tokica. Ja to mjenjam jednom godisnje. Mene set kosta 900kn za naprijed i iza komplet. Je puno al je auto udobniji pun k.. Na amortizerima. Evo ti slika mojih starih i novih. Na starima je doslo do zeljeza .. Edited January 4, 2010 by SVEN
Unknown Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 EDIT- Unknown-prestigo si me. moze biti da je napuknuta,sad je vani zima i materijali lakse pucaju makar nebi smjelo biti to. promjeni te gume na oprugama za pocetak 2 sven ja mislim da on nema takve iza nego samo "podlozak". ovo koliko vidim je za prednje amortizere
drahic Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 (edited) @ drahy: ovako... ja sam imao problema sa time u pocetku i kod pavicica sam zamjenio one kape sto dodju iznad amortizera sprijeda... to je trajalo neko vrijeme pa je opet pocelo e pa sad mi pavicic bolje pogledao i skuzio u onom opelovom programu, da je opel izdao ojacane kape a to servisi nikome ne govore vec ugradjuju te slabije... sad imam te ojacane i evo da kucnem u drvo, vec dvije godine nemam nikakvih zvukova kod amortizera... kako se tebi manifestira zvuk i u kojim situacijama pa da vidim jeli to isto sto je bilo kod mene... . Prije svega-zar nemas ti gewinde? I to kazes za prednje amortizere? A neznam kako da ti to objasnim :lol: :doh: Vozis se nekom ulicom cca 50km/h i ima puno malih dubokih rupa u malim razmacima,i cuju se tupi udarci od smjera KOTACA. Sumnjao sam na gepek,ali on nije. Nije to TAJ zvuk. Sumnjao sam na auspuh,kako mi imamo na sredini da ne lupa od branik-nije ni to,jer je on na sredini,a kad sjedis iza na zadnjoj klupi,cujes sa lijeve i desne strane te udarce. Edited January 4, 2010 by drahic
SVEN Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 moze biti da je napuknuta,sad je vani zima i materijali lakse pucaju makar nebi smjelo biti to.promjeni te gume na oprugama za pocetak 2 sven ja mislim da on nema takve iza nego samo "podlozak". ovo koliko vidim je za prednje amortizere Ovo je samo primjer. Ovo sa slike su moji zadnji. Prednji su troduplo veci
Pale Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Prije svega-zar nemas ti gewinde? A neznam kako da ti to objasnim :lol: :doh: Vozis se nekom ulicom cca 50km/h i ima puno malih dubokih rupa u malim razmacima,i cuju se tupi udarci od KOTACA. Sumnjao sam na gepek,ali on nije. Nije to TAJ zvuk. Sumnjao sam na auspuh,kako mi imamo na sredini da ne lupa od branik-nije ni to,jer je on na sredini,a kad sjedis iza na zadnjoj klupi,cujes sa lijeve i desne strane te udarce. neda mi se opet na svoj account... da, imam gewinde i u opelovom servisnom programu imas te kape za koje pise napomena "za automobile sa spustenim podvozjem" dakle, bilo gewinde bilo samo amortizeri... meni je jos nesto klapalo pa naleti sutra na minut da ti zavirim po astru da vidim da ti nije pukao senzor nagiba straznje krute osovine kad vec kazes da ti se cuje straga jer on je jedna poluga na L i ako pukne, preskace... .
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now