Jump to content

zadnji most golf 4 problem

Recommended Posts

Molim odmah na početku Dominika da uopće ne čita ovaj post a pogotovo da ga ne komentira.

Dakle,matematički nije točan izračun koji sam spomenuo,ali je takav u upotrebi u jednom servisu koji radi geometriju zbog nekoliko praktičnih uzroka upotrebe i podešenja opreme(u taj servis mnogi i sa ovog foruma dolaze).

Nisam ja to izmislio niti bilo koja marka proizvođača automobila tako propisuje.

Da bi se dobio točan izračun potreban je opseg kotača (gume) jer je opseg/360 = mm/st.

U servisu u kojem sam dobio informaciju koju sam servirao stroj je podešen fiksno na 1000mm opsega (iz nekog razloga stroj ne mjeri opseg kotača) te je kod njih izračun takav.

To je bila samo prenesena informacija na Dominikov komentar da mastori koji rade "špur" neznaju ni sami što rade.

Što se Dominika tiče,taj čovjek bio ili ne bio u pravu potpuno bez argumenata i ikakvih razloga napada,omalovažava i pljuje po drugima na ovom forumu što nikako nije ugodno te je samo odraz njegovog osobnog bon tona i egoizma.

Slična situacija je bila kada se raspravljalo o pucanju bušenih diskova na Meganu R26 kada sam ja spomenuo da je ta pojava normalna u praksi i diskovi pucaju na svim autima koje sam do sada vidio (ako imaju bušene). Dominik me također napao i prozvao,da bi se kasnije pojavile u drugim raspravama slike diskova sa raznih "pila" (Porsche,Ferrari,trkači auti...itd) na kojima također redovito pucaju diskovi oko rupica...

EOD od mene na ovu temu.

Edited by Hans

• Replies 68
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

pa ti nisi normalan majke mi, a o geometriji NEMAS BLAGE VEZE i opet pricas nebuloze

kakv jebeni opseg/360

pa jel ti znas nacrtati projekciju spura i sta je tu sta, majko moja kakvo neznanje, ovo je iz posta u post sve gore i gore

jedna kateta je PROMJER felge, druga OTVORENOST/ZATVORENOST spura a kut o kojem ja pricam je kut izmedju promjera felge i hipotenuze pa si crtaj ako ti je lakse

tg(kut)= otvorenost ili zatvorenost spura / promjer felge

a da ti i pamcenje vec lapi u tim godinama je isto istina, pronadji si post oko diskova busenih, pa ces vidjeti da sam fino napisao da svi pucaju

i jos jednom ti kazem bez dlake na jeziku, tvoje znanje za to sto radis je SRAMOTNO , pa se ti ljuti koliko hoces na mene, umjesto da nesto korisno naucis :P

i nemoj pricati o kalibraciji strojeva o kojim nemas pojma kako i sta rade i racunaju

Edited by Dominik

1) pa moram kad pricas opet nebuloze

jel tesko reci ne znam i gotovo ili se ne mjesati, ali kad si uporan u nebulozama onda ti tocka 3) dodje sama po sebi

2) sta hoces konkretnije, apsolutno sam sve objasnio oko geometrije spura, ak ne razumijes, uzmi knjigu iz 7 razreda osnovne skole pa ponovi pitagorin teorem , ili 2 srednje ako hoces biti gospodin s trigonometrijskim funkcijama sinus, kosinus, tangens ....

4) ja sam s Bojanom odavno rijesio sta da napravi s svim spurovima i sta da napravi s zadnjim mostom, da malo detaljnije citas valjda bi to shvatio

neznam koji klinas se svi drzite tog kolopera ko da jedini ima tu mashinu za spur,,

a ima ju cak i moj sused, isto takvo i vjerovatno jos noviju sa novijim softwerom i podatcima koliko vidim po ispisu...

i isto ima na lasere i vua vua zvukove ali to ej kurac samo mazanje ociju, aschimess stari je morao izbaciti samo zato jer stoka vise ne radi update softwera za njega i mora covjeku platiti avion i hotel ak oce imato to up to date a to je vise manje svake godine...

samo lagana digresija....

neznam koji klinas se svi drzite tog kolopera ko da jedini ima tu mashinu za spur,,

jer sam imao samo dobra iskustva s njima, zato jer su mi jednom vrtili 40 minuta jednu te istu gumu jer radijalno nije bila u balansu , kao to je po njima cesto kod pirelli guma, pa su je rotirali u odnosu na felgu.

jednostavno na njima vidis da si daju vise truda oko svog posla

Neznam sad točno ali jedan stupanj ispada negdi oko 1 mm,bar na mojoj optici,isto tako je mogu podešavati da mi kaže stupnjeve ili mm!

Šta se tičeovog mosta to bi ja riješija ako neželiš minjati mos šajbama pod rukavac,malo ima zajebancije ali se da riješiti,radija san to 100puta!

Znači s onu stranu di je zatvoren staviš šajbice tanke između rukavca i mosta i onda treba kontrola,ali ja iman štangu za špur da je uvik ne stavljan na instrumente pa vidim nabrzinu,ako je malo ili puno pa dodam ili skinem debljinu!

Ali ne dere gume za početak!

Aj reci ti kolika je razlika st-mm???

Ja godinama štelan špur i večina limara tu dovozi nakon karambola kod mene,večina trkača naše županije dovodi meni,jedini iman originalnu štangu za špur,kojom uvik kontroliran jer comp može faliti iako je redovito upucavan,i rjetko se desi da se neko vrtati da nešto nevalja,ali zna raditi od bremera do hidraulike dok sve doveden u red na nekim autama!

ja sam sve vec odavno rekao koliko je sta st-mm i u vise od jednog posta u ovom threadu, i bio totalno u pravu i kod onog da majstori na spuru ne znaju uopce sta rade, a ti si samo to jos jednom potvrdio

i ti me sad opet pitas koliko je st-mm :doh::doh:

Hic je APSOLUTNO u pravu s svojim ne isplati se bacati bisere pred svinje

i s ovim poglavljem i djeljenjem znanja sam zavrsio, dalje platis dobis nastimano ;)

P.S.

a to kak svi stelaju geometriju trkacih auta u hr nema veze s vezom, jer nitko osim Ivicek motorsporta i mene niti ista mjeri, niti zna sta bi mjerio da se uopce moze staticka i dinamicka geometrija ovjesa kvalitetno nastimati

slick guma i cestovna se jako razlikuju u nekim postavkama i po 2,5 puta, samo moras znati u kojim i sta radis, tak da o trkama i stelanju nemamo sta pricati - 0 bodova

iz sibensko kninske zupanije nitko ne moze ni 1.4 skodu pobijediti - kratko i jasno o tome, tj. moze je tek par auta u cijeloj hr, a ova geometrija je jedan od velikih razloga zasto

Da prepametni,a kad ti složiš onoliko trapova koliko sam ja i iza sebe imaš onoliki broj zadovoljnih mušterija i večina te hvale i zadovoljni su s poslom onda mi se nađi pametovati,ako znaš nešto drugo ok,aline seri o nečem šta nije tvoje područje!

Trkači auto iobični nemaju veze,i ovošta si reka da naštela špur na ovom golfu s ovim nagibima adio guma u 10 000,a viruj mi ljudima je važno da ide auto ravno i netroši gume,a ne samo držanje u zavojima!

Ali ko može s toliko pametnim poput tebe išta pričati,samo vriđaš ljude,zato me ni nezanimaju tvoji komentari,jer su jadni kao i onaj ko ih piše!

Ajmeee....mila majko...:lol::lol::lol:

Jos vam samo fali Zdravkec Maminho...

...i onda.....AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

:rofl::rofl::rofl::rofl:

ako se ne varam kolega bojan ima gore neke 18ice....s 225/45 gumom....

uz os kotaca kao referentnu tocku mjerenja recimo da je kotac u toe out-u za 2st 40min.....

ima right drift set-up :lol::lol::lol:

Edited by Jambo

Da prepametni,a kad ti složiš onoliko trapova koliko sam ja i iza sebe imaš onoliki broj zadovoljnih mušterija i večina te hvale i zadovoljni su s poslom onda mi se nađi pametovati,ako znaš nešto drugo ok,aline seri o nečem šta nije tvoje područje!

Trkači auto iobični nemaju veze,i ovošta si reka da naštela špur na ovom golfu s ovim nagibima adio guma u 10 000,a viruj mi ljudima je važno da ide auto ravno i netroši gume,a ne samo držanje u zavojima!

Ali ko može s toliko pametnim poput tebe išta pričati,samo vriđaš ljude,zato me ni nezanimaju tvoji komentari,jer su jadni kao i onaj ko ih piše!

da, s 1mm otvorenim spurom ce mu se gume odmah rasturiti, jel nagibi od 0,...st. su preogromni :rofl:

kad se to dogodi ja mu kupim nove gume :):thumbsup:

kako trabunjas sve vece i vece gluposti, i sve vise dokazuje da ne znas sto radis , da nema zelenih i crvenih polja bilo bi svega, mada nitko od vas uopce ne misli na dinamiku voznje, pa nisu bas svi sibenski auti nekretnine kao neki :):cice::cheer:

recimo jesi se ikad pitao i probao izmjeriti kak stoji prednji lijevi kotac, kad je desni smotan za 5 stupnjeva u lijevo i karoserija potone za 2cm na desnom amortizeru ? ISKRENO, da vidimo to tvoje podrucje i razumjevanje istog ?

a trkaci auti se stelaju takodjer na samo jedan ispravni nacin, koji isto znas :rofl::), pa bi bilo lijepo da nam kazes kolika je temperatura vanjskog a kolika nutranjeg ruba samo prednjih guma tvojih trkaca kad dodju do cilja u Skradinu ???? :)

pa cu ti ja reci koliko je "mojim" trkacima , kad to nije moje podrucje :):lol::rofl:

2 Jambo, ponovo racunaj :), previse i na rubu felge 18cola (1st.39min.) a ako na vanjskom rubu gume (1st. 9min)

jedini rat ovjdje je znanje potkrijepljeno rezultatima,objasnjenjima protiv - ja to radim 100 godina ja znam najbolje,meni je tako rekao Pero, ...... sam me ne pitajte zasto je tako ........ i to vise nije smijesno,zajebancija i sl. vec stvarno tuga i buga

....

a kam da idem u Zagorju?

u ovlaštenim su dečeci drito iz drugog C na praksi a kod ovih nekih samozvanih zagorskih "tunera" neću niti ić jer oni ne rade dizelske traktore nego samo rejsing ultimate strojeve

Koloper je jedini koji me pita kak se vozim,s kolko ljudi.. kakav je ovjes...dok ne nađem boljeg idem k njemu..

thnx,

na 15 cola rubu felge 13,2mm ispada 1st. 59min otvoreno, sto je dosta, sreca u nesreci je sto je straga pa je potrosnja nutarnjeg ruba drasticno smanjena, sto zbog opterecenja, sto zbog nepogonskog kotaca

ali idi to sredi sto prije mozes, polovni most je najbolje rjesenje

i ja sam tamo zajebao

sin (kuta spura) = razmak felga naprijed natrag / colaza felge , ne tan, jer felga je hipotenuza, ne kateta,al posto su jako mali kutovi greska je jos manja,ispod minute , al je generalni proracun KRIVI :drink:

idi kod Kolopera, nema greske, sam mu reci ako moze da ti isprinta s mm , pa nek prebaci sve u kutove pa isto napravi i print , pa stavis ovdje i bude nadam se puno toga svima jasnije

thnx,

na 15 cola rubu felge 13,2mm ispada 1st. 59min otvoreno, sto je dosta, sreca u nesreci je sto je straga pa je potrosnja nutarnjeg ruba drasticno smanjena, sto zbog opterecenja, sto zbog nepogonskog kotaca

ali idi to sredi sto prije mozes, polovni most je najbolje rjesenje

i ja sam tamo zajebao

sin (kuta spura) = razmak felga naprijed natrag / colaza felge , ne tan, jer felga je hipotenuza, ne kateta,al posto su jako mali kutovi greska je jos manja,ispod minute , al je generalni proracun KRIVI :drink:

idi kod Kolopera, nema greske, sam mu reci ako moze da ti isprinta s mm , pa nek prebaci sve u kutove pa isto napravi i print , pa stavis ovdje i bude nadam se puno toga svima jasnije

Na 15" hipotenuza je15"/2=190,5mm

sin1°59'=0,03460, pa izlazi da je 0,0346x190,5=6,59mm

Znaci kotac je pomaknut prema unutra (van) 6,59mm.

zasto pola, kad mjeris na "kraju" i "pocetku" felge

ako mjeris centar i samo naprijed ili samo natrag onda /2, tocno

A zasto sad zbrajas jednu i drugu stranu? Pa normalno je da, koliko je prednja strana unutra da je zadnja strana vani. Cijelia prica u topicu je bila o jednoj strani, i koliko se kotac na tom mjestu(prednjem ili zadnjem - nebitno), udaljio on nultog polozaja.

Makar po mni bi to bio istokracan trokut jr se felga vrti oko svoje osi (u 2 tocke - kula i lezaj na muldi)

Edited by KIMI_1.8T

zato kad mjerim spur sipkom kak da izmjerim centar felge, u centar nabijem siljak za centriranje i mjerim naprijed i natrag ili gore dole, ak mjerim nagib, dok one nase home made stange su samo za spur i ne mos drugacije izmjeriti nikako

i ne moze biti istokracan trokut je ti otklon mjeris okomito na uzduznu os vozila

cijela prica u topicu je da ne znamo koji krak se mjeri, pa nagadjamo

s kutovima nema nagadjanja, jer je tak svejedno koliki je kotac

2 alfa , kad udjes u program probaj odabrati nasumicno ili brzo mjerenje ( takava je opcija na beissbarth uredjajima i ja uvijek s njom radim na trkacim autima ) , bez unosa velicine kotaca pa mi reci koliko mm ce pokazati spur :) ?????

Edited by Dominik

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...