Jump to content

Passat 2.0 TDI crko

Recommended Posts

• Replies 70
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

A jebiga sad, šlep već je došao po njega.

Šta nebi trebalo onda svijetlit check engine? Meni nije ništa svijetlilo

Sutra ćemo valjda znat šta je bilo.

Ajmo oklade :D

Mi smo imali isto Passata u firmi i kada sam isao s njim na put upalio je "spiralu", a nakon toga je auto totalno ostao bez snage... Znaci pustis gas/das gas isto ti je, auto usporava, a kad stisnes kvacilo onda se ugasi. Dok je u brzini ne gasi se jer ga nosi inercija... Kad je bilo do pumpe goriva, upali se lampica motora, auto padne u safe mode, ugasis ga upalis i opet gas.. naravno neko vrijeme, a ako imas srece kao ja onda se dovezes do doma :)

Jel bilo slicnih kvarova do sada na autu? Moze biti pumpa goriva ili dizna, mislim da nije nista drugo...

Mi smo imali isto Passata u firmi i kada sam isao s njim na put upalio je "spiralu", a nakon toga je auto totalno ostao bez snage... Znaci pustis gas/das gas isto ti je, auto usporava, a kad stisnes kvacilo onda se ugasi. Dok je u brzini ne gasi se jer ga nosi inercija... Kad je bilo do pumpe goriva, upali se lampica motora, auto padne u safe mode, ugasis ga upalis i opet gas.. naravno neko vrijeme, a ako imas srece kao ja onda se dovezes do doma :)

Jel bilo slicnih kvarova do sada na autu? Moze biti pumpa goriva ili dizna, mislim da nije nista drugo...

Samo ovo podebljano. Dakle bez spirale ili check engine.

Dan prije toga je verglao 10 minuta valjda dok je upalio - stajao jedno tjedan dana pokriven snijegom. Ali od tog teškog paljenja do rikavanja sam vozio bar 300 km.

140 ks. Mislim da je 2005.

Onda je PD - BGW oznaka motora.

Moze biti svasta.

Dizna nije, nego najvjerojatnije pumpa u rezervaru, ili nesto vezano uz dovod goriva (lajtunzi, filter goriva). Moguce i elektronika - neko napajanje ili sl.

Edited by KIMI_1.8T

ja mislim da taj passat ima dvije pumpe u rezervaru i da je donja prdnula,natoci 10litara goriva i onda probaj,tako se meni dogodilo na Audiu A8 i BMW 530d natocio gorivo i auto upalio,mislim najjeftinije za probat...:thumbsup:

Edited by kugla27

Samo ovo podebljano. Dakle bez spirale ili check engine.

Dan prije toga je verglao 10 minuta valjda dok je upalio - stajao jedno tjedan dana pokriven snijegom. Ali od tog teškog paljenja do rikavanja sam vozio bar 300 km.

Kazem ti, kad se meni to desilo dizna je bila u pitanju. :)

Meni je na službenom Focusu 1.8 TDCi puklo crijevo vode i auto je počeo sam oduzimati gas i gubiti snagu, okretaji su padali dok se samo nije ugasio i nisam ga mogao upaliti dok se nije full ohladio. Nisu svijetlile nikakve lampice

Ford to ima vec 10-ak i vise godina, jer mu je senzor temperature glave spojen na glavu ( direktno na metal) a ne u vodu i povezan je sa racunalom motora.

Na benzincu kod pregrijavanja gasi prvo jedan, pa drugi cilindar,a ako ni onda ne stanes , imas oko 15-ak sekundi da stanes sa strane jer ugasi motor.:)

Pretpostavljam da slicno radi i na dizelima.

dizna sigurno ...

ako jedna ode il zašteka il štogod komp gasi sve ...

jedno 20-etak komada došlo več u zubak zbog toga .... i to na autoputu svi stali ...

Sumnjam da je samo 20 auta kad su dva tipa koje ja znam imali isti problem, a oni su jedini frendovi Passatima 2.0 TDI. Znači 3 ista slučaja na uzorku od 3 :D

I ovaj frend koji me šlepao (mehaničar) kaže da se nagledao toga kod Passata

dizna sigurno ...

ako jedna ode il zašteka il štogod komp gasi sve ...

jedno 20-etak komada došlo več u zubak zbog toga .... i to na autoputu svi stali ...

Meni su sve dizne krapale na autoputu... uglavnom odu na punom gasu... Uglavnom sve pocnu redom krepavati od cca 70tkm :)

Na prste jedne ruke se mogu nabrojati Passati koji su 140ks, a da im nije krepala dizna... Dok common rail nema problema :)

Meni su sve dizne krapale na autoputu... uglavnom odu na punom gasu... Uglavnom sve pocnu redom krepavati od cca 70tkm :)

Na prste jedne ruke se mogu nabrojati Passati koji su 140ks, a da im nije krepala dizna... Dok common rail nema problema :)

uvoz iz njemacke rabljeni 200 tkm bez problema sa diznama

zgleda da kupljeni u hr tj. za nase trziste idu druga klasa

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...