Jump to content

Recommended Posts

Posted

dakle imam cudan problem...

odlucili smo frend i ja zamejniti ulje u kocnicama na transporteru t4 2.5tdi

i nakon kaj smo sve ozracili idem ja do doma i pocne kombi sam kociti i to sve jace i jace...a bremza nakon nekog vremena tvrda ko kamen...

probali smo ponovo...izlili ulje , ozracili nanovo ali opet se isto desava...

da...sva 4 diska ima i sva 4 koce...

slusam ideje...

Posted

Kako ste odzračivali... koji sistem (pumpaj,stisni...pumpaj stisni) ?

Sistem nije ostao bez tekučine jel? Kad motor radi..pedala je mekana... stisnes 3-4puta za redom,jel postane tvrda. Dal se onda kotači teško okreću?

Il pedala samo otvrdne kad se auto vozi (onda se pregrijava tekučina i širi pa pedala bude tvrda)

Mislim da ti to nema veze sa samom koč. tekučinom... nje ima il nema.. a pedala il je puna il je treba pumpat da bude.

Sumljam na pojačivač kočenja (servo kočnica)

Posted

isprike na hijacku teme

autofreak: bas se spremam sutra nalit novu tekucinu za kocnice, sistem je skroz prazan, bila skidana centrala abs-a, prednje i zadnje celjusti. znaci prazno prazno. kako to odzracit da nesto ne potrgam. jedan majstor mi je rekao da nesmijem pumpat da ce otic glava abs-a.

g3 16v sa abs

Posted (edited)

Dobro ti je reko sistem sa Abs se tak ne odzracuju. Tekucina se ulijeva u onaj uredjajcic odnosno u njegovu posudu pa to sve skupa ide na posudu od auta.

Edited by 444IN
Posted

damn. moram vidit tu od lokalnih ko ima tu spravu. a ako nista onda cu do predragovica ponudio mi je posudit taj shit. cujemo se sutra

Posted (edited)

da...kotaci pocnu sami blokirat...tj kocit...ona nakon nekih 10-15 minuta otvrdne a cijelo vrijeme se kocenje pojacava...

moram danas provjerit crijeva od vakuma i vakum pumpu...

koliko jako treba srkati kad oscupam crijevo od iz servo bubnja

Edited by papa
Posted

mozes ustima podtlak stvarat al ces se nasrkati :)

Mozes i probat vozit bez tog podtlaka al onda brenza nedrzi neg 20% cca i strašno je tvrda pa sad koliko je to sigurno prosudi sam :)

Kad je auto u zraku....svi se kotači lagano okreću?

Posted

dakle pocnu svi kotaci kocit...i onda kad isdcupam vakum crijevo iz servo pusti sve...i opet normalno koci...

dok je auto u zraku kotaci se lagano okrecu...nakon nekog vremena voznje pocnu kocit...

Posted

ahaaa..dakle taj vakum stvara probleme...

Kako ste mjenjali glicerinu..pumpaj stisni sistem?

Moguce da je onda problem membrana u servo bubnju ako ima veze s vakumom.... iako postoji opruga koja stvara neki otpor kojeg vakum pumpa nemoze savladat bez stiskanja brenze....

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...