Jump to content

renault laguna - ventilacija

Recommended Posts

Ajmo ovako.

Renault Laguna I, 97god, automatska klima.

e sad, neko vrijeme već NIŠTA ne puše, na displayu uredno temperatura, podešava se jačina puhanja i ostalo ali ama baš ništa ne puše

a i po zimi sam skužio dok je puhalo da ne puše toplo dok je vani dosta hladnije, ni nakon duže vožnje...

zašto bi to moglo bit?

osigurači pregledani, sve super, kad se klima upali auto promijeni zvuk motora, okretaji se promjene naravno, sve radi...na ljeto je uredno i klima super hladila i ventilacija radila...

a sad 0 bodova

ima tko sličnih iskustava? Hvala:thumbsup:

pretpostavljam da se negdje nešto "zaštopalo" da bi se čulo "puhanje" al da neide van...al ništa od toga, tišinaaaaa:doh:

Nemam pojma da budem iskren.

Di se na njoj nalazi ventilator kabine?

očito po simptomima ne radi, bar mi se čini, jer ništa ne vrti niti ne "zuji" kako se inače čuje ventilacija onako lagano...

sad sam se sjetio da je prije bilo problema s onim motorićem pod nogama od suvozača, on ima veze s ventilacijom jelda?

Ako ti ventilator uopće ne radi (a izgleda da je tako) imaš 3 najčešća kvara:

-nagorio kontakt konektora glavnog anpajanja na oigurač-kutiji

-nagorio kontakt konektora glavnog napajanja na samom ventilatoru

-izgorio elektronski reostat ventilatora (koji je integriran u sam ventilator).

Inače ventilator ti se nalazi na suvozačevoj strani iza ladice,skida se odozdola.

Hvala ti:)

ajmo sad ovako

Na kutiji osigurača onoj ispod volana svi osigurači uredni, na onoj ispod haube, iza vozačevog fara ima 9 osigurača, svi "jači" i svi su urednu, te okolo ništa nije nagorilo i slično topilo se...

sve 5

58135ef8.jpg

e58e9a64.jpg

1e29653c.jpg

5e478147.jpg

aa465970.jpg

Evo i slike, pretpostavljam da je to taj ventilator?

znaci ispod suvozačevih nogu, odozdola sam ga skinuo uredno, iskopčao onaj konektor, na konektor su spojene sve žice, nijedna nije oštećena i slično, konektor se uredno "spaja" s ventilatorom.

al naime ventilator opće ne vrti, tu sam malo otvorio tu plastiku pa poslikao, neznam više šta da radim

jel ga se može nekako ispitati?

Hvalaa:)

Skinut, rastavljen kolko tolko, proban jel radi, ugl krene i stane, al fuuuul lagano krene pa stane odmah i nece dalje....

sutra ide jednom električaru da pregleda sve unutra te pločicu onu.

Jel bi se dalo popravit to ako je šta? U oglasniku se da nać al traže ljudi cca 100€...

thx

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...