Vlado206 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Ajmo ovako. Renault Laguna I, 97god, automatska klima. e sad, neko vrijeme već NIŠTA ne puše, na displayu uredno temperatura, podešava se jačina puhanja i ostalo ali ama baš ništa ne puše a i po zimi sam skužio dok je puhalo da ne puše toplo dok je vani dosta hladnije, ni nakon duže vožnje... zašto bi to moglo bit? osigurači pregledani, sve super, kad se klima upali auto promijeni zvuk motora, okretaji se promjene naravno, sve radi...na ljeto je uredno i klima super hladila i ventilacija radila... a sad 0 bodova ima tko sličnih iskustava? Hvala:thumbsup: pretpostavljam da se negdje nešto "zaštopalo" da bi se čulo "puhanje" al da neide van...al ništa od toga, tišinaaaaa:doh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Ja nisam shvatio....jel ti ventilator kabine radi pa nema protoka zraka ili uopće ne radi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted March 2, 2010 Author Share Posted March 2, 2010 Nemam pojma da budem iskren. Di se na njoj nalazi ventilator kabine? očito po simptomima ne radi, bar mi se čini, jer ništa ne vrti niti ne "zuji" kako se inače čuje ventilacija onako lagano... sad sam se sjetio da je prije bilo problema s onim motorićem pod nogama od suvozača, on ima veze s ventilacijom jelda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Ako ti ventilator uopće ne radi (a izgleda da je tako) imaš 3 najčešća kvara: -nagorio kontakt konektora glavnog anpajanja na oigurač-kutiji -nagorio kontakt konektora glavnog napajanja na samom ventilatoru -izgorio elektronski reostat ventilatora (koji je integriran u sam ventilator). Inače ventilator ti se nalazi na suvozačevoj strani iza ladice,skida se odozdola. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted March 4, 2010 Author Share Posted March 4, 2010 Hvala ti:) ajmo sad ovako Na kutiji osigurača onoj ispod volana svi osigurači uredni, na onoj ispod haube, iza vozačevog fara ima 9 osigurača, svi "jači" i svi su urednu, te okolo ništa nije nagorilo i slično topilo se... sve 5 Evo i slike, pretpostavljam da je to taj ventilator? znaci ispod suvozačevih nogu, odozdola sam ga skinuo uredno, iskopčao onaj konektor, na konektor su spojene sve žice, nijedna nije oštećena i slično, konektor se uredno "spaja" s ventilatorom. al naime ventilator opće ne vrti, tu sam malo otvorio tu plastiku pa poslikao, neznam više šta da radim jel ga se može nekako ispitati? Hvalaa:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted March 4, 2010 Share Posted March 4, 2010 Vidi na konektoru od ventilatora kada imaš kontakt i ventilacija je upaljena dali imaš napon i masu. Ako imaš sve-onda je ventilator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado206 Posted March 11, 2010 Author Share Posted March 11, 2010 Skinut, rastavljen kolko tolko, proban jel radi, ugl krene i stane, al fuuuul lagano krene pa stane odmah i nece dalje.... sutra ide jednom električaru da pregleda sve unutra te pločicu onu. Jel bi se dalo popravit to ako je šta? U oglasniku se da nać al traže ljudi cca 100€... thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hans Posted March 11, 2010 Share Posted March 11, 2010 Tek sad vidim gornje slike....malo je sitno ali se dobro vidi da su ti se pregrijali kontakti na pinovima utičnice ventilatora !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now