Jump to content

Operacija BMW

Recommended Posts

Ha, ne znam otkud uopće početi. :)

Dakle imam bmw.

Jučer sam se zaputila na put i auto je savršeno radio. Uživancija u vožnji, glazba i kava. No, međutim nešto je pokvarilo moju idilu.

Auto je počeo trokirat, pali su mu okretaji, i u doslovno nisam mogla ići brže od 80 na sat, osim nizbrdo.

Na naplatnim kućicama, auto u leru se zgasio. Ok, meni je sve to malo čudno. Krenem dalje s obzirom da sam morala stići na odredište.

Idem uzbrdo auto mi jedva jedvice vuče. Gasi se na semaforima i čuje se, meni do sada, nikad poznati zvuk motora. Na brzini od 80 na sat, počelo je nekaj lupkati u motoru. Ok. Parkiram se, ugasim auto. Pustim ga malo neka se ohladi. Nakon nekog određenog vremena, ponovo palim auto. Osjeti se plin iz auta. Okretaji su mu je**** niski. Potrošnja goriva je otišla u nebesa. Auto trokira ko lud i dalje, i na benzinu i na plinu. Ali vozi. Ništa, morala sam se zaputiti za Zagreb ponovo. Sve me bilo strah. Išla sam iskušavati auto. U prvoj brzini jedva radi i trokira. U drugoj brzini vuče ali manje trokira. Treća brzina na 2000 okretaja grozota, jadan auto se muči, potrošnja je više od 30 litara. WTF?? Četvrta brzina, auto u komi . Trokira više nego što je zajedno u prve tri brzine trokirao. Čuje se svakih 20 sekundi nekakvo lupetanje u motoru. Mislila sam, auto se raspada. Kao u crtiću, ja ću ići na sjedalu s volanom u ruci, a auto se raspao po djelovima okolo po autoputu. Kada je najmirnije radio. Između 100 i 120 na sat. Samo mrvicu brže od 120 , auto brutalizira me s trokiranjem. Sretno sam stigla do Zagreba. Ali postoji problem.

Hmmm, ne znam što bi moglo biti s obzirom da sam se na put pripremila. Pun tank plina, polu pun tank benzina. Provjerno ulje, vode ima.

Koji vrag mu se desio? Pomagajte.

Nadam se da nisam udavila sa svojom malom kratkom pričom.

Unaprijed hvala. :thumbsup:

Kad to popravimo, ima da se svi skupa zapijemo s obzirom da sam se jako preplašila. :drink::drink:

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Dal ti je detoniro plin možda???

Jer ako je detoniro možda je neko crijevo od vakuuma izbacio pa se zato osjeti plin i ujedno zeza smjesu.

Jer mi ovo smrdi na neispavan maf ili falš zrak.

Edited by mrva

Što točno znači detonirao?

Na servisu plina je bio prije mjesec dana. I sve je bilo ispravno.

to znači da ti se zapali plin prije nego dođe u cilindar, zapali se u usisnoj grani...

kakav plinski sistem imaš? multiport ili onaj jeftiniji, na flanđu?

Radije nekog zamoli da ti pregleda bobine i ostalo sve ovak pa ako se da složit da to rješi iako radije otpeljaj auto kako je u tom stanju kod nekoga.

Bar u zagrebu imaš bmw meštara koliko očeš.

Kruno, cancer, martinec su kaj mi opadaju ovak na pamet.

kruno ti je prema samoboru, cancer u dugom selu, a martinec u gračanima.

Provjerit ćeš tako da kad auto radi u leru, odštekavaš bobine i kad neku odštekaš, a nema promjene u radu, ta je otišla...

Radi toga nebi trošio 30 litara.

Ovo što je Mrva rekao. Negdje na usisnoj grani je nešto ispalo pa vuče zrak sastrane, a pošto ekonometar radi na vakuum to i njega zeza pa pokazuje toliku potrošnju

Radi toga nebi trošio 30 litara.

Ovo što je Mrva rekao. Negdje na usisnoj grani je nešto ispalo pa vuče zrak sastrane, a pošto ekonometar radi na vakuum to i njega zeza pa pokazuje toliku potrošnju

pa vjerojatno bi mogao, pošto ga vozi full gas 120km/h...ali neznam

Hmm...auto je kod mene u firmi....radi na 3. do 4. cilindra...na jednoj sviječici nije bilo keramike uopče....2. bobine različite.....ostale sviječice u komi...dihtung ventil dekla u komi i pušta ulje...

Plin je direkt port, nema detonacija....

Sutra pogledam bolje....

Hmm...auto je kod mene u firmi....radi na 3. do 4. cilindra...na jednoj sviječici nije bilo keramike uopče....2. bobine različite.....ostale sviječice u komi...dihtung ventil dekla u komi i pušta ulje...

Plin je direkt port, nema detonacija....

Sutra pogledam bolje....

ovo je dovoljno da auto ne radi kak spada...

promijenit ventil dekl, sve svjecice i nac rabljene odgovarajucue bobine da sve budu iste (bremi?) i to je to za pocetak

plin se osjetio vjerojatno samo zato jer nije bio izgoren...nema to veze i vjerojatno nije ni razlog za brigu. ako ima ventil za detonaciju koji sluzi kao osigurac (na usisnoj grani) u tom slucaju nema straha ni od cega, samo treba pogeldat da ne curi nigdje...

mozda je mislio da su detonacije eliminirane jer je plin s direktnim ubrizgavanjem mpi, iako ni to nije jamstvo....

Plin nije detonirao, barem dok sam ja probavao, cukao je i puca i na benzinu, ali kako rekog, 2. cilindra su mrtva bila....

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...