Jump to content

trza na plin?

Recommended Posts

danas mi je auto poceo trzati dok se vozim na plin.

desava se samo pri ubrzavanju, i to samo nakon što je ges bio skroz otpušten (recimo, ubrzavanje nakon koćenja).

stisnem gas, i pocne ubrzavat, onda koji put trzne, kao missfire, i onda se smiri, i normalno radi.

auto je omega MV6, a plin je s injektorima.

filter od plina nije skoro mjenjan (ima min. 25 000km).

brtve ventil dekla ne dihtaj bas dobro, pa ima ulja oko kablova svjecica. jel to ulje moglo unistiti kablove u toj mjeri da oni ne bacaju iskru? nadam se da nije to...

nesto trece?

do sada se nikad nije to desavalo. jucer na tifonu natocio plin, danas pocelo zajebavat.

ne znam da li trosi vise plina, tek se jucer pocelo desavat.

ne osjetim plin.

ne znam, meni nekako vuce na to da je problem u plinu.

na plin su ovi problemi izrazeni, dok na benzin se auto ponasa apsolutno identicno kao prije.

ma bitno mi samo da ne rikava bobina ili nekakv senzor, jer je gadno nabaviti nove.

nedavno sam mjenjao svjecice, i situacija je ovakva: curi ulje na brtvama ventildekla, i nacuri u one rupe gdje su svjecice. uz to, jedan od kablova je rasjecen na onom zadebljanom dijelu, skoro kod svjecice. tu su dva sloja gume, vanjski je napukao, unutarnji nije.

btw, koja je to fora da je motor na plin puno osjetljiviji na probleme s iskrama? zasto je to tako? jel samo kod flanđe. ili i kod direktnog?

jer,recimo,ako baca iskru van kroz tu pukotinu na izolaciji, jel ne bi trebalo biti isto i na plin i na benzin?

inace, te kablove i brtve ce se promjenit tokom tjedna...

Ako ti curi ulje na ventildeklu, dakle ulje se nađe između svjećica i kablova, problem velikih dijelom riješen. Kupi novu brtvu, skini dekl i promijeni...ak nemaš para, možeš probat za prvu ruku očistit svjećice i kablove pa vidit kako bude radilo.

Neće cukat isto na plin i benzin, prvo će počet zajebavat na plinu, onda na benzinu.

ja san ima ogromnih problema nakon ugradnje plina sa trokiranjem

na benzin je iša super a na plin stalno trokiranje.

radi toga šta je dobro iša na benzin nisan sumnja u kabele al je nakon nekog vrimena počeja trokirat i na benzin.

kupija san upravo te kabele iz auto kreše (carol cable) i riješija problem

evo već tri ipo godine sve ok al mislim da bi u skoro vrime kabeli opet mogli na izmjenu

evo sta sam danas zamjetio.

na plin dok je hladan radi normalno, tek nakon nekog vremena neprekidne voznje pocne trzat. nakon cca pola sata voznje je pocoe trzat. onda je stajao ugasen 2 sata, i nakon sto smo krenili, ubrzo, vec nakon 2-3 minute je poceo trzat.

trza samo na ubrzavanju, na jako niskim okretajima (do 2000 okr).

na benzin se ponasa isto i hladan i topal.

trzanje je onako kao kad auto ostaje bez benzina. radi normalno, i onda pri ubrzavanjima pocne trzat, bez ikakvog vidljivog patterna. i to samo kada ubrzavam.

sada sam poskidao 2 kabla od svjecica (recimo...jedan izvukao van, a drugi samo do pola...nije bas dostupno). bilo je samo malo ulja pri dnu, izvukao sam to spricom...odoh sad isprobat.

edit: jel se moze uljni filter s necim ocistit? mislim, promjenit cu ga u utorak, al tko ce do tad docekat...

Meni doista nije jasno kako ti se da uopće analizirat i tražit problem, ako znaš da ti brtva ventildekla pušta ulje....dakle ulje imaš po svjećicama i imat ćeš ga nakon prve vožnje kad se motor zgrije kak spada....i opet problemi. Riješi to i riješen problem.

a nemam pametnijeg posla...do utorka nist ne radi, a i onda vjerojatno ni jedna trgovina nece imat kablove i brtve na lageru, nego ce narucit, pa tek u srijedu ce doc...:doh:

analiziram sad kad ne mogu nist drugo, da probam to sto prije rijesit...ne mogu mirno spavat kad mi auto nije ispravan:lol::lol::drink:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...