Jump to content

Djelovi preko e-bay-a, iskustva s carinom?

Booster

Recommended Posts

• Replies 106
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

+1 .... meni prije nisu sve carinili sta je islo, al sad , sta god na trackingu vidim da je poslano na carinu, sve mi dosla kuverta doma.

sad pise

Record item customs information Retention reason : Invoice missing

a poslan je invoice ali doduse na malu vrijednost 60 usd

e sad imam jedan problem ja sam to patio 150 usd a na stranici pise 190 usd

kak ce oni sad meni racunat po 199usd ? i kak ja opce mogu dokazat da sam tolko to platio ? jer ocito to nema veze

Doc ce kuverta doma s uputama. Posaljes invoice koji si dobio pri placanju, tamo mora bit stavka s imenom i recimo ispis uplate s paypala. :) a mozes i izjavu samo popunit koja ti dodje doma u kuverti, to su opcije ili ili, ovo drugo jos nisam slao.

ali fora je da su dobili invoice ? samo na 60 usd

da im ja sad posaljem opet tu na 60 usd ili ?

hehehehe neide to tako,hoće da se potpišeš na papir da izjavljuješ da vrijednost robe iznosi ...kn vide oni račun kada otvore i ako je sumnjivo onda šalju papir, a ako slažeš vrijednost,paket će stajati tamo 8 dana i vrate ga onda nazad pošiljatelju ili se kod njih skladišti pod zapljenjena roba,al vjerujem da ga ne budeš više vidio +riskiraš prijavu za carinski prekršaj pa platiš postupak... probaj pa da vidimo što će bit :D

sad pise

kak ce oni sad meni racunat po 199usd ? i kak ja opce mogu dokazat da sam tolko to platio ? jer ocito to nema veze

Dofuraj im račun. Ja sam dofurao isprintanu uplatu sa Paypala i račun. Sve je prošlo OK.

Samo je kod tebe problem što si platio duplo više od iznosa na računu.

sad pise

a koji račun ;)

e da je samo duplo dobro bi bilo ;)

Isprintaj sa eBaya invoice i sa Paypala.

:D

Ako je kod nas na carini u Branimirovoj - ima. Tete vole Nescafe vaniliju. :naughty:

ma po tracking broju posiljka je kod nas na carini, vjerujem da ce danas/sutra doc onaj papir da se ocitujem sa troskovima, pa reko dal mogu to rjesit odmah u jednom danu.

al dobro za znat ovaj vanilija cheat :D

ja u petak dobio paket s carine,bio je tamo 5 dana,platio na 1632kn (vrijednost robe bez USPS-a) 508kn carine i pdv-a carina na autodijelove je 4.5% nekih 70kn+ sitni dodatci za pregledavanje i otvaranje paketa,slanje obavijesti..., na taj trošak jos su dodali 57kn poštarine za hrv. tako da je ukupno paket od 1600kn izašao oko 2200kn

ma po tracking broju posiljka je kod nas na carini, vjerujem da ce danas/sutra doc onaj papir da se ocitujem sa troskovima, pa reko dal mogu to rjesit odmah u jednom danu.

al dobro za znat ovaj vanilija cheat :D

Ako ih nemaš kod sebe, ima ona trafika preko puta. Kupiš više Nessova i to je to. :cool:

ja cekam onu kameru sj4000 :)

bilo bi idealno da ovaj tjedan dodje da ju isprobam odmah na motoru malo i to. jer kako je vrijeme krenulo ocekujem snijeg tamo negdje oko 15.9 :D

aj mi molim te javi kolko ce te izac troskovi jos sa carine za sj4000, meni dolazi za tjedan,dva.

Nekako mi cudno kako sve zivo sad ide na carinu, a prije mi je jedini paket koji je zavrsio na carini bila masivna kutija sa oklopima za GSX600F :D

Edited by Misek_Chipsy

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...