Jump to content

Recommended Posts

Posted
Koliko primijećujem ovo nisu monoblock čeljusti,

a i za manje love imaš brembo čeljusti u ZGu!

To su AP Racing CP7040 čeljusti: http://www.apracing.com/info/products.asp?product=6+Piston+Calipers%2DCP7040+Family+%2D+Suits+%D8362x32mm+Disc+%2D+16%2E8mm+Thick+Pad%3Cbr%3E%3Cimg+border%3D%222%22+src%3D%22http%3A%2F%2Fwww%2Eapracing%2Ecom%2Fpics%2Fproductpics%2Fcp7040%5F2%2Ejpg%22%2F%3E_2764_2570

AP Racing je u vlasništvu Bremba, a po reputaciji teško da ima boljih:

http://www.apracing.com/info/aboutus.asp

• Replies 63
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

Posted

Kao što rekoh to nisu monoblock čeljusti,valjda će ti netko znati objasniti stručno razliku u dvodijelnim i monoblock čeljustima osim što su jeftinije.

Cast two piece Aluminium alloy body

kao što rekoh Brembo je No1 a onda svi ostali :thumbsup:

Posted

kao što rekoh Brembo je No1 a onda svi ostali :thumbsup:

Kaj god, jedino Chuck Norris je No1:

Chuck Norris knows Victoria's secret! :lol:

Posted

Monoblock jesu nešto kruće, ali za cestovnu upotrebu ne bu osjetio razliku ;)

Jesi siguran da će ići 18" na 362mm disk?

Rudy, di si našao da je Brembo vlasnik AP Racinga?

A i ne bi se složio da je Brembo bolji od njih. Zašto onda AP Racing prevlada na profesionalnim natjecanjima?

A i nekak više vjerujem englezima nego talijanima - iz iskustva sa ostalim dobavljačima.....

Posted

362 stane na 18 cola,

ovo 7mm moze, samo nitko od vas ne misli na scrub radius, tak da ce zadnji kraj biti stabilniji a prednji mozes lako pokvariti. tj. imati ces vise torque steera i moras malo bicepse i tricepse vise koristiti te cesce mijenjati krajnike na letvi :)

Posted
362 stane na 18 cola,

ovo 7mm moze, samo nitko od vas ne misli na scrub radius, tak da ce zadnji kraj biti stabilniji a prednji mozes lako pokvariti. tj. imati ces vise torque steera i moras malo bicepse i tricepse vise koristiti te cesce mijenjati krajnike na letvi :)

Ma misli.. zato sam i pitao kaj to znači za vozna svojstva. :)

Posted

Rudy, di si našao da je Brembo vlasnik AP Racinga?

A i ne bi se složio da je Brembo bolji od njih. Zašto onda AP Racing prevlada na profesionalnim natjecanjima?

A i nekak više vjerujem englezima nego talijanima - iz iskustva sa ostalim dobavljačima.....

Nije Rudy našao nego ja. Odeš npr. na Wikipediu i u gornjem desnom uglu pogledaš onu uokvirenu tablicu. Negdje pri dnu ti piše "Subsidiaries: AP Racing, Marchesini".

E pa to "subsidiaries" ti znači da Brembo u tim kompanijama ima većinu dionica s pravom glasa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brembo

Posted
je, istina evo sad gledam malo po netu...

uglavnom, na e60 535d je 348mm naprijed, 18" su gore i ima mjesta još nešto...

Nije problem u disku, nego ET mora biti manji od 40 da bi kliješta stala.

Posted
Nije problem u disku, nego ET mora biti manji od 40 da bi kliješta stala.

Stavljaj ultre s ET38, sam si si odgovorio.

A tih 7mm nije prevelika razlika :thumbsup:

Posted
jos nisi stavio, sta cekas, carbon lorain gore i gasss, sam pazi kad kocis na sajbu :)

Jel ovo mene išlo? :)

A kaj je to "carbon lorain"?

Posted

Mi dilamo Carbone Lorraine

Smjese su RC 5, 6, 6E i 8, za cestu najbolje 6 ili 6E jer ne škripe a traju najdulje - nešto preko 15 kkm

To su sve trkaće pločice, ali mogu se koristiti za cestu jer nije potrebno grijanje nego jednako koče od 0 do 800 st.

Za tvoje čeljusti (CP7040) sam već isporučivao i isprobane su - Focus RS od Auto Hrvoja

u RC6 su 2.148 kn/set a u RC8 su 2.336 kn/set

Posted
Mi dilamo Carbone Lorraine

Smjese su RC 5, 6, 6E i 8, za cestu najbolje 6 ili 6E jer ne škripe a traju najdulje - nešto preko 15 kkm

To su sve trkaće pločice, ali mogu se koristiti za cestu jer nije potrebno grijanje nego jednako koče od 0 do 800 st.

Za tvoje čeljusti (CP7040) sam već isporučivao i isprobane su - Focus RS od Auto Hrvoja

u RC6 su 2.148 kn/set a u RC8 su 2.336 kn/set

Po opisu na njihovom sajtu mi se čini da, za ono kaj meni treba, bi RC5+ trebao biti moj izbor.

P.S. to su ti cijene s PDV-om?

Posted

da, cijene su PDV-om

Ali RC5 ti kraće traju i slabije koče od RC6 ;)

koeficijenti trenja

RC5 - 0,4

RC6 - 0,5

izdržljivost - više je bolje

RC5 - 37%

RC6 - 66%

znači RC6 skoro duplo duže traju.... a RC6E još duže ali nemam specifikaciju

Posted

Kužim kaj hoćeš reći, međutim ja nemam race gume a i Zgb ceste se po koef. trenja također ne mogu mjeriti s podlogom na stazama, pa me frka da ABS ne bi radio prekovremeno. :D

Kišu da ni ne spominjem.. :no2:

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...