Jump to content

Recommended Posts

Imam problem koji mi se ujutro pojavio po prvi puta.

Auto nije bio paljen 2 dana u ujutro idem na posao upalim ga ostavim 3 min da radi na leru i polagano krečem prvu šaltam na 2000 ok/min drugu isto i treču i tako se vozim prvih 5-6 min dok se motor ne ugrije . e tu se desio problem prilikom šaltanja prve u drugu turbina se počela čut ko sova i to podosta jako i pustim gas ona se isto čuje ko sova huuuuče … i tako sve dok temperatura motora nije porasla…

Kada se motor zgrijao na radnu temperaturu i kada se vozim tako kao ujutro zvuk tog huktanja je još prisutan ali jedno 80 % manje … auto normalno ide i sve to ok samo taj zvuk me muči

Moram reč da pazim jako na turbo nikada nakon natjeravanja auto nije ugašen a da nije odradio svoje na leru 2-3 min i dok nije zgrijan … a radi se o 1.9 cdti motoru sa 76000 km i seriski 150 ks i u zadnjih 5000 km stavljen chip na 186 ks

99% vremena se vozim polako

Ulje se mjenja svakih 10000 OMV premium diesel 5w40

Edited by Tomislav K.

o hlađenju turba u mjestu na leru bez da si zadnjih dva kilometra smanjio tempo vožnje nema smisla uopće razgovarat kao o metodi značajnog paženja..

usput golf od Bojke 1.9 tdi 105 serijski i strašno očuvan huče od prvog dana.

Rekli mu da je to normalno

Edited by Kegalj

jel netko možda zna koja je to turbina koj broj

nije mi jasna jedna stvar ... kako nešto može biti dobro 76000 km i onda odjednom počne huktat ... znač da se nešto desilo ... da je sve uredu nebi ona odjednom počela huktat ...

prijatelj je na astri mjenjao turbinu jer je zacukavat i nije huktala i stavio je novu sa granom i svim ostalim stvarima i od prvog dana hukče ...

aj kužim to od prvog dana al na mojoj se očito nekaj desilo kada je počela hutat i to tako jako glasno da mi je sve neugodno se vozit dok se motor ne zgrije i onda prestane...

ili sam ja u krivu ...

i to samo kada je motor hladan ... čim malo dignwe temperaturu znači cca 3 min više ne huče

Edited by Tomislav K.

nije mi jasna jedna stvar ... kako nešto može biti dobro 76000 km i onda odjednom počne huktat ... znač da se nešto desilo ... da je sve uredu nebi ona odjednom počela huktat ...

Čipan auto tj. sad je veći tlak i kad ga nadruga, ti pustiš gas i onda višak ide van i huče... :)

Jesi još dirao šta po auspuhu (da ne gledam sad po tvom topicu).

Garrettove turbine vole hukat, pogotovo sa otvorenijim ispusima. Meni huče od kad sam stavio drugi turbo (garrett), isto kao i svima sa tom turbinom...

Ugl. mislim da nebi trebao brinuti... :)

Imam problem koji mi se ujutro pojavio po prvi puta.

Auto nije bio paljen 2 dana u ujutro idem na posao upalim ga ostavim 3 min da radi na leru i polagano krečem prvu šaltam na 2000 ok/min drugu isto i treču i tako se vozim prvih 5-6 min dok se motor ne ugrije . e tu se desio problem prilikom šaltanja prve u drugu turbina se počela čut ko sova i to podosta jako i pustim gas ona se isto čuje ko sova huuuuče … i tako sve dok temperatura motora nije porasla…

Kada se motor zgrijao na radnu temperaturu i kada se vozim tako kao ujutro zvuk tog huktanja je još prisutan ali jedno 80 % manje … auto normalno ide i sve to ok samo taj zvuk me muči

Moram reč da pazim jako na turbo nikada nakon natjeravanja auto nije ugašen a da nije odradio svoje na leru 2-3 min i dok nije zgrijan … a radi se o 1.9 cdti motoru sa 76000 km i seriski 150 ks i u zadnjih 5000 km stavljen chip na 186 ks

99% vremena se vozim polako

Ulje se mjenja svakih 10000 OMV premium diesel 5w40

To se meni desilo kad sam auto krenuo vozit nakon 3-4 mjeseca stajanja, isto kao kad je bio hladan.

Kod saltanja 1-2 i 2-3 cuo se kao turbo benzinac sa nekim CAI usisom..skroz je onako siktao...

Nakon sto se auto zagrijao nestalo je. To mi se pojavilo samo dva puta i to je to..

Čipan auto tj. sad je veći tlak i kad ga nadruga, ti pustiš gas i onda višak ide van i huče... :)

Jesi još dirao šta po auspuhu (da ne gledam sad po tvom topicu).

Garrettove turbine vole hukat, pogotovo sa otvorenijim ispusima. Meni huče od kad sam stavio drugi turbo (garrett), isto kao i svima sa tom turbinom...

Ugl. mislim da nebi trebao brinuti... :)

auto je čipan al zašto se to čuje tako jako jako samo prve 3 minute ... i isključivo kada je auto hladan ( čitaj stoji bar 5 sati ) i netrebam ga niti "zabustat " jer takvog hladnog ga vozim do 2000 ok/min i čim počne vrtit turbo znači na nekih 1800 ok/min ona počne tulit ilitiga huktat ... nisam ga htjeo vriti dok je hladan ... znači čim počne prelazit 1800 ok/min on počne tulit ...

našo turbo je GT1749MV 7 55046-0002 55196766

nemam zadnji lonac sve ostalo je ostalo na autu a i zadnjeg lonca nemam več 6000 km

misliš možda na egr ? sa njime vodim bitku otkad imam auto ... moguče je da on ... al zašto fučkanje pobogu

on misli na sekundarnu pumpu za zrak, to tvoj nema

benzinnci to imaju puse zrak u ispuh dok je hladan i sluzi da se katalizator prije ugrije.

na dosta auta se to zna cuti dok je hladan, ali ne bas jako

Ista stvar je i meni bila. Nemoras se bojat. :) Huktala je 5000km, i onda mi je otisao senzor tlaka,pa sam zamijenio komplet sve. Nova je stavljena i sve je u redu. Ja nisam imao problema.

lako za senzor ... on je 500 kn ... da je samo on riješim to odma ...

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...