rkoren5 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Vlasnik sam Golfa V. Odlučio sam ugraditi multimediu u auto. Imam problem sa antenom, u biti nije toliko velik problem koliko me iritira trenutno stanje. Imam ovakva dva antenska priključka u autu: i dobio sam ovakav adpter (mislim da je to fakra adapter) koji izgleda ovako: Nije mi jasno kako je moguće kad spojim oba antenska kabela ima lošiji prijem nego kad spojim samo jedan kabel. Kuda ide ova plava žica i ćemu služi? Moj problem je slijedeći: znači kada spojim jednu žicu, signal mi je super na svim radio stanicama, međutim kada se krenem voziti signal na nekim radio stanicama izgubi svoju kvalitetu, odnosno ima šumove, zanima me kako se to može rješiti, jer na serijskom radiju je sve radilo ok.
walbandon Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 antenski kabel je ovaj crni sa ovim prilkjuckom, a plavi kabel je po meni napajanje antene koje bi islo onda na zicu iz radije koja sluzi napajanju antene...znaic nikako obje zice zajedno..
Tochka Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 plavu spoji na output zicu iz radia (plava najvjerovatnije) koja nije ukopcana u drugu stranu konektora
rkoren5 Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 plavu spoji na output zicu iz radia (plava najvjerovatnije) koja nije ukopcana u drugu stranu konektora hvala:notworthy:
rkoren5 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 Evo jućer sam spojio kako mi je objašnjeno, izolirao spoj, ali i dalje imam smetnje udaljnih radio stanica, tipa Antena Zagreb koja je od mene udaljena nekih 100- tinjak km i BBR (RADIO BJELOVAR) koji je od od mene nekih 40-ak km, a na originalnom radiu je sve to radilo bez problema. Spojio sam oba antenska ulaza, jer na nekim stanicama koje mi štekaju znače oba antenska ulaza radi smanjivanja šumova, dok nekim stanicama smetaju oba antenska ulaza i stvaraju šumove. Već sam lud jer sam isprobao dosta kombinacija i neznam kako da to posložim, a da normalno radi.
marek1 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Meni se cini da je ova plava napajanje za pojacalo na anteni. Btw ima u dobrom zvuku antena za cca 100kn s pojacalom i funkcionira savrseno. Tako da bi mozda to bila bolja opcija da uzmes antenu s pojacalom
rkoren5 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 imaš možda link da vidim kako to čudovište izgleda
Tochka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 pa ovo je radilo na svim peticama koje sam ugrađivo bezprijekorno plava je napajanje antene, al nema razloga ne raditi kak spada
rkoren5 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 pa ovo je radilo na svim peticama koje sam ugrađivo bezprijekorno plava je napajanje antene, al nema razloga ne raditi kak spada neznam koji ga vrag zeza, ali meni radio ima smetnje na nekim radio stanicama koje su mi na oem radiju radile bez ikakvih đumova. Još ću se malo pozabaviti. Nego daj mi reci da li si oba antenska priključka koristio ili je dovoljan možda samo jedan?
Rockatansky Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Pa možda OEM radio jednostavno ima bolji tuner od ove multimedije.
Tochka Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 neznam koji ga vrag zeza, ali meni radio ima smetnje na nekim radio stanicama koje su mi na oem radiju radile bez ikakvih đumova. Još ću se malo pozabaviti. Nego daj mi reci da li si oba antenska priključka koristio ili je dovoljan možda samo jedan? kako koji put, jer nekad je dolazilo samo sa jednim. ovisi di se kupilo
rkoren5 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 http://hardy.hr/am_volkswagen.html ista je ovakva: YouTube - RNS510 replica , high resolution 800x480, Pictiure In Picture.
rkoren5 Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 sad vidim da njemu prikazuje da ima 12,5 V ,a meni je na 11,5 V
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now