SlaX Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 dakle ovako. sumnjam da mi je alnaser crkao :huh: simptomi: dam kontakt, relej klikne, pumpa benzina zazuji, lampice se popale na tabli i onda onih daljnih pol cm okreta kljuca ne ragira nis. nebi to bilo nis cudno da prekjucer nije alnasovao bez problema mada je akumulator slabiji, nov ali nekoristen 2 god. stavio aku s corse, nekih 50ah-isto nista. stavio aku sa mecke, nekih 100ah-opet nista. probavao kvrckat po alnaseru i opet nista. i onda iz cista mira okrenem kljuc i napravi jedan okret alnaser i dalje opet nista. e sad posto nisam bas neki strujic, slusam savjete. btw alnaser me je prije zafrkavao ali i alternator i alnaser su reparirani prije montaze:huh: moja pametna ideja je spojit alnaser direkt na neko dugme i vidjet jel stvar do njega. da, ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip00 Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 1. Anlaser. 2. Moguće da ti je alternator crko, ako zapinje njegov ležaj, anlaser nemre okrenut motor i onda onako malo zajebe, zašteka, ali kasnije upali. Je li gubiš struju? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaX Posted June 4, 2010 Author Share Posted June 4, 2010 alternator repariran isto kazem prije montaze. ispitan na stolu i bilo ok. probao i okrenit gedorom radilicu za krug i ide bez problema. inace napon na aku 12.7 i kad okrenem kljuc do kraja ne mijenja se Link to comment Share on other sites More sharing options...
JosipZG Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 ja bi reko anlaser ili njegov relej skini i spoji direktno na akumulator Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ante Civic Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 (edited) Očisti kontakte anlasera ako je on ok i žica koje idu na njega i ako to ne pomogne mogla bi biti koja masa da gubi kontakt Edited June 4, 2010 by Ante Civic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Z Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 upali kratko svjetlo i onda probaj zaverglat, ako potegne struju (svjetla naravno slabije pocnu svijetlit) onda je do alnasera samog, ako svjetla isto svijetlo ko da ne verglas onda je vjerovatno kontakt neki. U tom slucaju nadi trecu zicu koja ide na alnaser (onu najtanju) i ocisti njene spojeve na alnaseru tamo gdje se spaja sa strujom iz kabine, u biti mozda ti je taj elektromagnet koji ubacuje zupcanik alnasera otisto. Naravno prvo relej provjeri Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaX Posted June 4, 2010 Author Share Posted June 4, 2010 thx ekipa bum provjeril veceras Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavo Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Ako je to na Golfu kladim se da je do kontakt brave........ (to im je mana) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciki Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 100% posto je elektricni dio brave. Kad ces ga kupovati kupi originalni dio,jer zamjenski rikne nakon 3mj. Ili stavi prekidac da direktno palis nakon kontakta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlaX Posted June 4, 2010 Author Share Posted June 4, 2010 je, da, golf. Vidit cu ujutro prije osijeka, ako nije alnaser, onda ulozak bravice. Zicu od pobude sam osmirglo kontakti su ok. Bit cemo pametniji kad eliminiram par stvari Posted via Mobile Device Link to comment Share on other sites More sharing options...
KIMI_1.8T Posted June 4, 2010 Share Posted June 4, 2010 Probaj sljedecu stvar: Izbaci auto iz brzine, povuci rucnu i daj kontakt. Otvori haubu i spoji komad zice na + od akumulatora. Drugi kraj iste zice spoji na anlaser (na kratko) gdje dolazi tanka zica (50). Ukoliko ti anlaser bude vrtio, neispravno je nesto na relaciji kljuc (kontakt brava) - anlaser. Ukoliko ne vrti, neispravan je anlaser (najvjerojatnije automat koji ukljucuje zupcanik (bendix - okrugli dio na koji se spajaju zice sa akumulatora i sa brave (50) ) Ili,..... na motoru (getribi) nije dobra masa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WD40 Posted June 5, 2010 Share Posted June 5, 2010 Čim nepada napon na aku-u kad ide verglat mislim da tu alnaser i nedobija struju za verglanje..... Uložak brave moja procjena... Ako nemas radapciger za skinut pixnu sa osovine volana onda i nepokusavaj mjenjat uložak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now