Jump to content

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Kaki

Full members
 • Content Count

  554
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

151 Excellent

About Kaki

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cek, hocete reci da taj plasti dip stvarno tako dobro drzi cak i na glatkoj povrsini ?
 2. Skoliko zvijezdica treba ocijeniti 1 ili 5 ?
 3. Postoje dvije vrste paljenja , kontaktno (platina )i beskontaktno , koja mogu davati 6 ili 12V, ovisno o paljenju i magnetu. Beskontaktno paljenje je dolazilo originalno na Tomos BT-u , te je bilo 12V i davalo je 90W (sto je ujedno i najbolje paljenje koje imaju). Platinska paljenja su bila 6V te naj cesce dolazila na Automatik-u , dok su 12V bila na APN-u. Sva 12V paljenja se mogu odmah prepoznati po vanjskoj bobini , dok je 6V bobina ugrađena na plocu paljenja. Najcesca 12V paljenja koja imaju platine su dolazile sa izlaznom snagom od 50W ,dok je CTX imao 80W - ali takodjer platinsko paljenje. Sto se tice paljenja , ovisno o tome dal je nesto kemijano na motoru (recimo da nije) plocu paljenja postavi tako da ti sve tri rupe budu od prilike u centru i stegni sa vijcima. Platine neka budu otvorene (nemoj stezat vijak) ,dovedi klip u GMT i vrati nekih 2.5mm prema DMT , zazor bi trebao biti nekih 0.20-0.30mm , te onda stegni platine. Vrti rukom magnet i gledaj dal se platine otvaraju koliko trebaju i dal svjecica baca iskru na vrijeme. Dosta toga sam vec zaboravio , imas TOMOS forum pa mozes se tamo registrirati i provjerit sve ovo, ima more tema vezanih za paljenje. Svakako bih ti prvo savjetovao ,da prije ikakvih radova (ako mislis sam radit) provjeris svjecicu,kabel,bobinu i kondenzator . Oni znaju biti naj cesce uzrok loseg paljenja (ako je prije sve radilo dobro) . Eventualno mozes malo presmirglati platine finim papirom ,da ih ocistis. Davno sam ih radio, pa sam pol toga zaboravio ovako na suho.
 4. Ako trokira u među gasu , 99% problema je u točki paljenja , nije dobro podešeno.
 5. Šapuće ko mačor ... :thumbsup:
 6. Probali smo to (doduse nismo felgu stavili,nego samo kroz dobos) , isti klinac... Klin je čitav i očišćen (premišljao sam se,ali je ipak dobio i malo masti za svaki slučaj) i dalje isto.
 7. Ajmo znalci pomagajte ! Par glava pametnije je od jedne.. Dakle ručna kočnica ne radi kako bi trebala. Promjenjeni su doboši,cilindri,pakne, sajle ručne, odzračeno - znači sve sve što mi palo na pamet. Kočnica radi sa cca. 70% snage . Nekada hoče blokirat,nekada ne. Dok je dignuta ručna, uspijem ga pokrenit iznad 3k okretaja. Šta da radim više ?
 8. ima i tu istine Cak su i gora ta mala govna. S velikih bar klizis jos 20-30 metara Jbt.zadnji put kad sam roknio ,kak sam glavu digo sjecam se jos registracije od clia koji mi bio ispred face...
 9. istina....svi su oni isti kad padnes sa +100km/h
 10. drkica ++++++ daj rub prednje
 11. kako se mozgu izracunavat dodatna davanja na cijenu od 250kn ? Nasao sam KN Apollo filter
 12. Ajde ,neka si se i ti vratio na dva kotaca! Samo pametno i sretno!
 13. Ja sam imao slican problem na Ibizi... Svijecice su bile potrosene,i kad ih zalije pri paljenju smrdi ne sagoreno gorivo na ispuh da cijela unutrasnjost se osjeti po benzinu. Nemam imao sam full protocan ispuh (zadnji lonac samo) ,a problem je bio puknuto gibljivo crijevo auspuha,jer je od tamo dim lakse ukazio u kabinu.... Znaci to se desavalo samo pri paljenju,i osjetilo se samo do 10km pri voznji,dok se ne razlufta. Mogu ti savjetovat da pregledas ispuh samo.. I svijecice naravno,ako treba promjenit..

About Us

Automotive lifestyle at its finest. #crotuned

×
×
 • Create New...