Jump to content

CarPC - Audi A4 B5

Tihi

Recommended Posts

Zašto nisi uzeo neki mobilni Atom sa ITX pločom, tipa Intel D945GSEJT?? Puno manje troši struje, puno manje se grije, može raditi pasivno, a opet sve ovo će ti normalno raditi. U to bi još stavio i neki SSD, čisto zbog mogućnosti oštećenja mehaničkih diskova....

Inače, projekt za 5 :notworthy:

SSD HDD kosta jako jako puno.

Ovako sam nabavio 250GB za 180kn.

A, Hard je u kucistu od CD changera, tako da mu vibracije ne mogu bas nista.

Imao sam tako i u starom autu jedno 2g i eto, taj HDD jos uvijek radi.

Jedino kaj bi SSD bio brzi, to priznajem. Ali, razlika u cijeni to ne opravdava.

Ova maticna je velika 19x24cm. Kolko je ITX? 20x20?

Mozda opet neisplativo zbog velicine, jer mjesta ima.

A, i na ovu plocu je lakse nadogradivat jednog dana - vise USB slotova, itd.

A, sto se potrosnje struje tice:

LCD trosi 350mA (5W), komp bude oko kojih 150W (maks) (to je samo procjena, jos nije isprobano).

U autu imam 100Ah akumulator i alternator od 180A. Tak da me za struju uopce ne brine. :)

• Replies 64
  • Created
  • Zadnji odgovor

Top Posters In This Topic

di bi se mogao nabaviti takav monitor, ali 7" i koliko bi došla touch folija za njega? gledao sam neke liliputhe na ebayu i cijena s poštarinom bi im bila oko 2000 kn pa si razmišljam da li se isplati kemijati kao ti ili kupiti gotov i samo ga rastaviti

http://www.chipoteka.hr/?module=moduli%2Fshop&moduleS=index&moduleLinkID=22&search=wga&traziField=wga

7" je 716kn.

Ako se ne varam ima i 7" u 4:3 formatu i 7.2" u 16:9 formatu.

Touch:

http://www.chipoteka.hr/?module=moduli%2Fshop&moduleS=index&moduleLinkID=22&search=touch&traziField=touch

250kn.

Znaci, oko 1000kn.

LCD ima VGA ulaz i 2x Video ulaz.

Zatim, ima LED pozadinsko osvjetljenje io trosi svega 300mA (cca 5W).

A, ulazni napon moze biti 12V +-25%.

Laptop po meni ne valja.

Jer, morao bih ga totalno razvaliti da izvucem van komande za paljenje/gasenje.

Ima malo USB-portova. Nema serijski port (dijagnostika auta). Nemam ga kamo staviti, tesko ga je ucvrstiti. Nisam rijesio problem tresnje hard diska za vrijeme voznje.

A, i jako je tesko naci neki laptop sa neispravni LCD-om.

Dobar okvir za LCD. Inače sve ostalo ti je totalni overkill, jer si mogao uzeti laptop sa neispravnim displayem i sve napraviti sa puno manje truda i zauzeti puno manje mjesta...

inace takvi laptopi s neba padaju.... ljudi ih uokolo skupljaju ko plasticne boce.

Po meni je dosta idealno složiti CarPC s ispravnim i dobrim laptopom al na foru da se taj laptop po potrebi moze vadit van i koristit - kao laptop :)

Kod ovakvih CarPC-a s LCDom na konzoli mi se ne sviđa to što je samo ekran bez tipki za osnovne funkcije (on/off, mute, volume itd), bolje rjesenje bi bilo CarPC na original RNS-E kao ovdje: http://audiforum.us/multimedia/2144-carpc-project.html

Ako stavis da se laptop da vaditi van - gdje bi ga smjestio?

Jedino kaj mi pada na pamet je ispod suvozackog sica.

A, to znaci da moras kupiti i postolje za njega. A, ono kosta kojih 2000kn (ako se ne varam).

A, onda dok je laptop vani, nemas muzike, ni nista.

Vanjske komande nikakve ne trebaju. Samo jedan prekidac, gdje se pali/gasi.

Budes vidio kod mene dok bude sve u pogonu da nikakve komande ne trebaju.

Ma znam ja sto ti sebi hoces napraviti, to je ok ako ti tako odgovara, al ja komentiram za sebe, sto bi ja radio il sto cu ja radit kad budem to slagao

Meni je bitno da u svakom trenutku mogu u sekundi stišat muziku, znaci tipka 'mute', a trazenje po tipkovnici il tipkanje po touch screenu mi je preneprakticno za takve osnovne stvari.

SSD HDD kosta jako jako puno.

Ovako sam nabavio 250GB za 180kn.

A, Hard je u kucistu od CD changera, tako da mu vibracije ne mogu bas nista.

Imao sam tako i u starom autu jedno 2g i eto, taj HDD jos uvijek radi.

Jedino kaj bi SSD bio brzi, to priznajem. Ali, razlika u cijeni to ne opravdava.

Ma mislio sam čisto zbog vibracija.....možda bi se našao kakav stari polovni od ~64gb. Ma ako ovaj radi onda sve 5. :thumbsup:

Ova maticna je velika 19x24cm. Kolko je ITX? 20x20?

Mozda opet neisplativo zbog velicine, jer mjesta ima.

A, i na ovu plocu je lakse nadogradivat jednog dana - vise USB slotova, itd.

ITX je 17x17cm i ova ploča je visine 2cm i ima 7 USB slotova, mini pci-e i 1 pci slot. Mislim da ti više od toga ne treba ;)

A, sto se potrosnje struje tice:

LCD trosi 350mA (5W), komp bude oko kojih 150W (maks) (to je samo procjena, jos nije isprobano).

U autu imam 100Ah akumulator i alternator od 180A. Tak da me za struju uopce ne brine. :)

150w je prilična cifra. Ova ploča troši u loadu 12.5W + disk ~5W + ostala periferija (recimo 4 usb perfirerije x 2.5W koliko max USB može dati) ispadne ti ukupno ~27.5W u loadu, što je velika ušteda, ne samo u potrošnji, nego i u zagrijavanju. I kao bonus ti dođe, što ploča prima 12V, ne treba joj klasično ATX napajanje ;)

Ma on je tu plocu i komponente sve dobio za dosta dobru lovu i najvise mu se isplatilo radit s tim, nema smisla sad mjenjat/trosit vise love na to radi struje kad ce i ovako moc rijesit sve

btw Tihi, dal mislis ostaviti rupe za zrak, tj. ne ces valjda sve komplet zatvorit pleksijem? Pregrijavat ce se ako bude zatvoreno

@Nicko: Ako je 17x17 onda je vec to zamjeta razlika.

I, onda ima dosta portova.

Eto, da sam sve novo kupovao, onda bi bilo tako. Ali, buduci da se ovo nabavilo jako povoljno, ja ostajem na tome. :)

Ali, ako netko krece u gradnju CarPC-a neka dobro razmisli kaj mu je bitnije. ;)

Drugi vikend bude sve proradilo, pa budem tocno izmjerio kolko trosi struje.

Ovo od 150W je samo moja procjena. Stvarno stanje moze biti bitno drugacije.

A, ovo 12V napjanje koje maticna prima - jel treba biti stabilizirano ili moze oscilirati +-25% (kolko oscilira napon u autu) (od kojih 8-9V kod paljenja do 14.4V kad auto radi)?

Ovo napjanje kaj sam radio prima u sebe bilo kakakv napon od 8-20V i vani je uvijek +3.3V, +5V, +12V, -5V, -12V, +5V StandBy.

@Goertosing: Naravno. :) Gore bude kojih 1cm lufta cijelom duzinom.

Meni je bitno da u svakom trenutku mogu u sekundi stišat muziku, znaci tipka 'mute', a trazenje po tipkovnici il tipkanje po touch screenu mi je preneprakticno za takve osnovne stvari.

pa šta se ne može na centrafuseu namjestiti da su stalno prisutni "gumbići" volume i mute?

budeš vidio da touch itekako nije dovoljan. Pogotovo ne u vožnji... :D

kad nemas nikakav program nego prckas po windowsima:P

pa šta se ne može na centrafuseu namjestiti da su stalno prisutni "gumbići" volume i mute?

po defaultu su stalno prisutni

Nazalost, nemas vise nista slika u svom topicu.

Nestale slike. :(

THX, to je koristan savjet! ;)

Ovako nesto sam mislio kupiti:

http://www.globmarket.net/Default.aspx?ad=11732

nemoj, ovo si uzmi, provjereno radi bez greske ;)

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19498

a i jeftinije te ispadne :D

Može ali meni je to svejedno neprakticno, pogotovo zato sto je to touch koji ne mora reagirati na svaki dodir. Postoji razlog zašto su na svim originalnim i neoriginalnim HU bez obzira na touch, uvijek prisutne tipke za te osnovne funkcije; što praktičnost i sigurnost, što izgled

eurp_0712_14_z+2005_audi_a4_2.0t_quattro+interior_view_oe_rns_e_navigation_unit_dietz_video_adapter.jpg

Edited by Goertosing

eurp_0712_14_z+2005_audi_a4_2.0t_quattro+interior_view_oe_rns_e_navigation_unit_dietz_video_adapter.jpg

Zna li netko nešto više o ovom sustavu RNS-E na slici, tj. ima li ga netko da me malo uputi u tajne (naprednijeg) korištenja... :lol::lol::lol:

I da li netko zna kako se može promjeniti software sustava pa da se dobiju dodatne funkcionalnosti...

Može na PM.

Unaprijed hvala.

@Nicko: Ako je 17x17 onda je vec to zamjeta razlika.

I, onda ima dosta portova.

Eto, da sam sve novo kupovao, onda bi bilo tako. Ali, buduci da se ovo nabavilo jako povoljno, ja ostajem na tome. :)

Ali, ako netko krece u gradnju CarPC-a neka dobro razmisli kaj mu je bitnije. ;)

Drugi vikend bude sve proradilo, pa budem tocno izmjerio kolko trosi struje.

Ovo od 150W je samo moja procjena. Stvarno stanje moze biti bitno drugacije.

A, ovo 12V napjanje koje maticna prima - jel treba biti stabilizirano ili moze oscilirati +-25% (kolko oscilira napon u autu) (od kojih 8-9V kod paljenja do 14.4V kad auto radi)?

Ovo napjanje kaj sam radio prima u sebe bilo kakakv napon od 8-20V i vani je uvijek +3.3V, +5V, +12V, -5V, -12V, +5V StandBy.

@Goertosing: Naravno. :) Gore bude kojih 1cm lufta cijelom duzinom.

Mislio sam da si kupio sve novo, pa mi je zbog toga malo čudno bilo ;) Ovako sve 5 :thumbsup:

Matična mora imati stabilizirani napon, inače je ubije....

U svakom slučaju, odlično složeno i zamišljeno! :thumbsup:

Javi koliko ti to sve troši, baš me zanima. čisto iz znatiželje.

btw, ja gonim carPC na laptopu od prvog dana, nema greske sto se tice vrucina, drmanja, nicega...a i mogu ga iscupat i koristit kao lap anytime :)

sve je spojeno preko HU-a pa ne ovisim o kompu za muziku :)

imas negdje opisano+slike dok si to sve slagao? Mene zanima jer bi ja radije isao na takvu opciju kad budem radio carpc

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• Create New...