Jump to content

Recommended Posts

Posted

eto da se malo pojadam,i cujem mozda koji dobar prijedlog...

auto je star 3 godine,u te 3 godine getriba je riknula evo 3. put...

1. izbacivao iz druge cim pustiš gas(2 sinhrona,kanđe,...)

2. otišli neki lageri na spojničkoj osovini(bar mislim da su tako rekli)

3. i zadnje auto neće iz 4. u 3.,kao da 3. ne postoji,događa se samo u vožnji,jel netko ima ideju što bi moglo biti,sinhron nije sigurno jer nikad nije zakrčalo,i do prije 2 tj je ulazilo bez ikakvih problema....

prvi puta sam platio jer su mi prodali šprehu da nemam više garanciju kod njih zbog plina,tj. u nijednom ovlaštenom servisu,drugi puta je stari malo porazgovarao,pa su mi to kao pod garanciju od god. dana koju daju na svoj rad,2. otvaranje je bilo prije 5mj.,i sada naravno opet hebu s garancijom,i trebao bi iz dzepa platit popravak koji je samo otvaranje/zatvaranje,skidanje/dizanje getribe preko 2t kn...

Šta napraviti?nisam ni sam više pametan...

Posted

bi,jako rado,ali kako stvari stoje s faksom,mislim da ako prodam da ce stari lovu pokupit i lupit me s nogom u guzicu,a ne dodat za novi.... ;)

Posted

a da probaš nać negdje rabljenu getribu ili nešto slično.

Jer koliko razumijem nisu ti ju mijenjali nego te ista jebe i slažu ju cijelo vrijeme ?

Možda je jednostavno u kurcu i tako će ostat što god joj radio.

Jer fakat nisam čuo za nijedan osim tvog da se getribe razletavaju.

Posted

naruči drugu getribu iz Italije!

evo ti 2 broja dečki su iz Ozlja idu svaki tjedan po dijelove u IT

098/247-303 Branko

098/943-1812 Dražen

Posted (edited)
:no2:

znakovi

??????????

ako si mislio mozda da su razlicite getribe,nisu 100 posto,tamo gdje se spajaju sajle od mjenjaca na getribi,automatska tamo ima 2 el. motora,i jos jedan dodatni kompjuter koji svime time upravlja....i na taj nacin salta,ali identicne su getribe....

Edited by SFEN
Posted

nekako mi to sve vuce na sajle(isto to je ciki vts sa foruma imao problema,bas mi je rekao,i bile su sajle),jer ponekad udje,i to ko po putru,al to je samo jedan od 100 puta....probao i s medjugasom,i kako god,al nula bodova...tazim samo postenog mehanicara koji inace slaze getribe,da mu dofuram auto i da kaze svoje misljenje...

Posted
??????????

ako si mislio mozda da su razlicite getribe,nisu 100 posto,tamo gdje se spajaju sajle od mjenjaca na getribi,automatska tamo ima 2 el. motora,i jos jedan dodatni kompjuter koji svime time upravlja....i na taj nacin salta,ali identicne su getribe....

Ti se cudis jer nisi nikada virio automatsku getribu rastavljkenu, i to je OK.:)

Automatska getriba sa mehanickom nema veze s vezom.Istina je da se i jedna i druga mogu zaserafit na isti motor, i jedino su u tome slicne.

Posted
Ti se cudis jer nisi nikada virio automatsku getribu rastavljkenu, i to je OK.:)

Automatska getriba sa mehanickom nema veze s vezom.Istina je da se i jedna i druga mogu zaserafit na isti motor, i jedino su u tome slicne.

mozda on prica o automatiziranoj rucnoj, ista stvar samo elektromotori stiscu kublung i saltaju ;) (ko fiat SS ili SMG bmwov)

tako da moguce da su identicne iznutra

mozda i jesu sajle, ako ti je bozir puko sajla se moze preklopit na tom mjestu, ali onda bi ti teze iso u donje brzine (2, 4, R), barem je tako bilo na hondi koju sam slago...

Posted (edited)
mozda on prica o automatiziranoj rucnoj, ista stvar samo elektromotori stiscu kublung i saltaju ;) (ko fiat SS ili SMG bmwov)

tako da moguce da su identicne iznutra

mozda i jesu sajle, ako ti je bozir puko sajla se moze preklopit na tom mjestu, ali onda bi ti teze iso u donje brzine (2, 4, R), barem je tako bilo na hondi koju sam slago...

Da, bas su taj sistem ugradili u taj prestizni model.:D

Daj razmisli malo. Sta kao prvo znaci SMG, ili DSG kod VW-a.

Sequential Manual Gearbox-samo mu ime kaze.

Onda razmisli kojim pokretima rucice mjenjaca mijenjas brzine, i sve ce ti biti jasnije.

A onda jos uberi da on stisce kuplung lijevom nogom.

Edited by KIMI_1.8T
Posted
Kimi ponekad stvarno izgleda da pojma nemaš.

Inače robotizirani mjenjač se ugrađuje i u Fiat Pandu, pa ne vidim razloga zašto ne bi i u Swift.

Ajde sad procitaj topic od pocetka, sve sta je vlasnik auta u ovom topicu napisao, pa se onda pravi pametan i vrijedjaj (u ovom slucaju, ..mene):doh:

Tema nije Fiat Panda nego Suzuki Swift koji ima automatsku getribu sa 4, a ne 5 brzina, i ne kuzim zasto spominjes Fiata.:huh:

A,..ako bas zelis sa mnom pricati o getribama imas PM, pa prosudi koliko o getribama znam (neznam), pa onda pisi slicne bisere.

Ili, ...daj konkretan odgovor tipa:

"Suzuki Swift ima ...........takvu i takvu getrubu, i ugradjuje se u taj i taj model"

Posted (edited)
Da, bas su taj sistem ugradili u taj prestizni model.:D

Daj razmisli malo. Sta kao prvo znaci SMG, ili DSG kod VW-a.

Sequential Manual Gearbox-samo mu ime kaze.

Onda razmisli kojim pokretima rucice mjenjaca mijenjas brzine, i sve ce ti biti jasnije.

A onda jos uberi da on stisce kuplung lijevom nogom.

pardon, SMG je druga stvar ;)

pa vecina japanaca ima na dvije sajle mjenjanje brzina, znaci imas 2 poluge na getribi na koje idu sajle, ne vidim apsolutno nikakvog problema da se umjesto sajla stave elektromotori i da oni rade posao mjenjanja brzina ;)

posto je covjek rekao da su iste getribe samo idu elektromotori i elektronika na nju, a vjerovatno je negdje procitao ili vidio takvu getribu onda je samo problem kaj je napisao ''automatik'' getriba umjesto robotizirana manualna ;)

samo je nesporazum u izrazima, ne napadam te, znam da je automatik totalno druga stvar (ova uljna s pumpom na zamajcu i turbinom na planetarcima) i to nema nikakve veze s manualnom

EDIT: neznam kakve sve opcije getriba ima swift, ali kolko se sjecam ima i CVT i ta robotizirana, a klasicnu automatsku nema (mozda pricam gluposti, neda mi se provjeravat)

offtopic smo, ispricavam se

ontopic: neka ti netko provjeri, mozda se stvarno samo sajle razderale

Edited by Z
Posted (edited)
pardon, SMG je druga stvar ;)

pa vecina japanaca ima na dvije sajle mjenjanje brzina, znaci imas 2 poluge na getribi na koje idu sajle, ne vidim apsolutno nikakvog problema da se umjesto sajla stave elektromotori i da oni rade posao mjenjanja brzina ;)

posto je covjek rekao da su iste getribe samo idu elektromotori i elektronika na nju, a vjerovatno je negdje procitao ili vidio takvu getribu onda je samo problem kaj je napisao ''automatik'' getriba umjesto robotizirana manualna ;)

samo je nesporazum u izrazima, ne napadam te, znam da je automatik totalno druga stvar (ova uljna s pumpom na zamajcu i turbinom na planetarcima) i to nema nikakve veze s manualnom

EDIT: neznam kakve sve opcije getriba ima swift, ali kolko se sjecam ima i CVT i ta robotizirana, a klasicnu automatsku nema (mozda pricam gluposti, neda mi se provjeravat)

offtopic smo, ispricavam se

ontopic: neka ti netko provjeri, mozda se stvarno samo sajle razderale

Pa to cijelo vrijeme i tupim, ali neki ne cuju, a i ne vide.

Svejedno je hoces li na birac (da, to se tako zove - birac brzina) dovesti sajle ili motore, getriba je mehanicka.

Automatik je nesto sasvim drugo kao sto sam napisao i u jednom od svojih postova (planetarci, lamele, medjuploce, kocnice, ventili, pumpa, konverter,.......)

I da, nvjvjerojatnije je problem na biracu. Ako nije podesen u centar, neke brzine izgubis, ili se tesko saltaju. Jedna sajla (motor) vuce birac gore-dolje i tako odabire vilice za 1-2 / 3-4 / ili 5-6 (ako ju ima), a rikverc radi preko medjuzupcanika koji ubacivanjem mijenja smjer vrtnje osovina. Druga sajla (motor) bira brzine i ide lijevo - desno (kad odabere prvu vilicu bira 1. i 2. brzinu, jad odabere drugu vilicu, bira 3. i 4. brzinu, a kad odabere 3. vilicu bira 5. i 6. brzinu (ako ju ima)

Micanjem rucice mjenjaca lijevo-desno, odabire se vilica, a naprijed-nazad zupcanici u zahvatu (brzine)

BTW, na Swiftu postoji automatik, i ima 4 brzine (ima ga susjeda)

Edited by KIMI_1.8T
Posted

pardon na izrazu,u swiftu postoji automatska i sekvencijalna getriba....ova koju imam je sekvencijalna 5 brzina....znaci ajmo rec robotizirana manualna...ne pricam na pamet,i nisam vidio na slikama,nego sam gledao rastavljanje jedne takve koja je IDENTIČNA kao i moja,samo sa 2 el. motora koja odradjuju posao....inace u swiftu 1.3 ne postoji automatksa gatriba,nego samo ta sekvencija,dok u 1.5 postoji samo automatska bez sekvencije....ne sumnjam da se ne razumiješ u getribe,već eto moja greška što sam napisao automatska umjesto sekvencija....

ali to nije bitno kakva je getriba,i dalje tražim majstora koji će mi utvrditi kvar,i naravno to popraviti....

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...