Jump to content

2.0 TDI PD motori dvotaktol u gorivo.?


Recommended Posts

Razgovarao sam s jednim Boshistom i kaže čovijek na svaki drugi puni tank bočicu dvotaktola u gorivo, navodno naš diesel suh, podmazuje sustav, dulji vijek trajanja pumpe, dizini itd.. isti to čuo sam još od par ljudi i znam da sipaju, pa ako ima tko kakvu info o tome spr, pogotovo na pumpa dizna 2.0 tdi motorima, svi znamo da imaju problema s diznam da li bi to pomoglo u produženju vijeka trajnja, pćenito da li je to ok...?

Link to comment
Share on other sites

ja to radim za svoj radni stroj već godinama(Marea 100TD)

 

ona jako voli mješavinu crvene i plave nafte i dvotaktola.......:D:D:D:D

 

 

za PD motore nisam čuo da je to dobro al možda je.....jbg u svakom slučaju bosch pumpi paše ak je "saftnije"......:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Ja nekako imam osjećaj da su raznorazno meštri kod nas još uvijek u 80-ima po razmišljanju... Gorivo je sigurno bolje kvalitete nego prije par godina, dosta se napravilo po tom pitanju, pogotovo kad je riječ o većim benzinskim pumpama. Ja osobno gotovo isključivo tankam na INA pumpama, jer u Dubrovniku jednostavno nema drugih. Kad odem negdje van grada, prema Splitu ili Zagrebu, onda ga natankam ili na OMV-u ili na Tifonu. No to je max nekoliko puta godišnje, možda 10% u najboljem slučaju. Ove godine recimo nisam nigdje drugo nego na INA. I nikad nisam primijetio neku veću razliku, niti imao problema s motorom. Doduše, EGR ventil mi se zaštopao negdje nakon 100000 km, odnosno nakon 5 godina, što mislim da i nije nešto strašno s obzirom da je preko 90% rezervoara utočeno upravo na INI. Do tog trenutka se auto nije ništa drugačije ponašao, potrošnja je bila jednaka (mala). Za ne falit, zadnjih nekoliko rezervoara po gradu mi se vrtilo oko 5 litara prosječne :D

Jedino što s vremena na vrijeme frknem onu tabletu u rezervoar, a i to 2 ili 3 puta godišnje.

Link to comment
Share on other sites

to nema potrebe niti ista stavljati u pd motor...jedino u hr ima takvh biosera od majstora

 

kakvo špodmazivanje...pa nije to bosch pumpa jebote

i tandem pumpi takodjer, nema uopce logike, cista naklapanja majstora.

to moze samo priopomoc da jos brze rikne radi jos jednog razloga

Edited by mariotdi
Link to comment
Share on other sites

dobro u stare diesele sam i ja čuo da se može trpat dvotaktol, ali kako bi povećanje gustoće goriva moglo djelovat na opterećenje električne dobavne pumpe u rezervoaru i visokotlačne pumpe na PD motoru ?

 

Da ne pričam o CR motorima i njihovim diznama ???

Link to comment
Share on other sites

otac mi je boschista i iz prve ruke kazem da je to DOBRO ali SAMO KOD DIZELA SA MEHANICKOM PUMPOM UBRIZGAVANJA,TZV VP pumpa...kod pumpe dizne mozes napravit lose s tim ,pd ima dovoljno pofmazivanja,a s premasnim gorivom mozes samo sjebat stvar djubre je preosjetljivo.

stari dizeli su isli na sve i svasta,dvotaktol se liva prvenstveno da pumpa ima bolje podmazivanje i da njeni vitalni dijelovi traju duze i ne dolazi do habanja i lomova.

jos jedan primjer di nije pozeljno livat dvotaktol....generacija tdi motora sa mehanickom pumpom koja umjesto sajle gasa ima elektroniku (tdi 90,110ks)...nalijes dvotaktola pa auto prekida i gubi gas jer špula gubi kontakt ...

Edited by Mexx
Link to comment
Share on other sites

imao sam G4 tdi prek 8 godina i svakih 2-3 rezervara po 2-3dl dvotaktno ulje stavio....meksi rad motora bio i nikad probleme nisam imao...

to kaj neki vele da je to prica iz 80´tih....pustite to.nije bez veze....svabo u taxi sa common railom napravi milju km i stavlja 2t u rezervar..

Link to comment
Share on other sites

Da li konkretno netko zna za PD motore to me interesira, frend ima Volvo s40 td bosh pumpa i uredno stavlja dvotaktol, ima pun k km i motor za sad radi ok, i ja sam mišljenja da ovi moderni strojevima bi to moglo škodit pogotvo PD, ali samo mišljenja...:unsure:

Link to comment
Share on other sites

koja uopce netrebaju tdi motoru

 

pa ja tocim sta stigne pod ruku, produzujem intervale od ulja :D i nije mi jos palo napamet ulijevat 2t unutra

 

i nesmije mu nista bit, ima davozi pola milijuna kako god ga gazis

 

a meksi rad necu primjetit jer ioanko ga vrtim preko 3500

 

a dobro svatko svoje ima.

 

a gabre nee komplciraj ,stvarno si ko ono, kakav 2t u motor

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...