Jump to content

Recommended Posts

Posted

Al mu je taman 1/3 gustoce celika, samo je 3x plasticniji sto je bolje, ako ti je cvrstoca zadovoljena

al ako ga masa zanima, onda kak si rekao, 2 sloja plastike i vozi Misko

Posted

sic je slozeni oblik i nemozes za njega primjeniti princip

" ako uzmem 2 put cvrsci materijal , sic ce izdrzat 2 put vecu silu "

lijepo ti je rekao koju normu mora sic za koristenje u autu na javnim cestama zadovoljiti. To je apsolutni minimum. Trkaci sicevi zadovoljavaju i vise od toga. manje progibe za iste sile il iste progibe za vece sile.... sto se tice krutosti.

Umjesto da lijepo utipkate u google ECE norme pa vam ispadne

http://www.crash-network.com/Regulations/ECE_Regulations/ece_regulations.html#Seats

pa odete dolje na siceve i njihovo sidrenje

http://www.unece.org/trans/main/wp29/wp29regs/r017r4e.pdf

pa u sadržaju vidite di su testiranja i imate tocno opisanu proceduru svih testova.

To je kaj sic minimalno mora zadovoljit da bi se mogao ugradit u najvece moguce smece od auta.

pa sad vidi dali si u mogucnosti zadovoljit to s svojim sicom i po kojoj cijeni.

il odes u ducan , kupis sic i nemoras gubit vrijeme i novac na to.... i onako ces imat posla s montiranjem sica ak su neki cudni prihvati na autu.

Posted

Ja NIKAD nisam vidio plasticnu skoljku koja je kruta, imao sam ju, mirac skoro glavu izgubio u takvoj autostyle plasticnoj

A moja druga sperco sprint je prezivila konopekov udes sa corsom..

meni dovoljno

Posted (edited)

ne, al kad si vec stavio znaci mi smo u podrucju do tocke E nekog materijala,ovo sto si ti stavio je hookov dijagram za celik,znaci sila do tocek E kad se makne, materijal se vrati u prvobitna polozaj, poslije toga ode u plasticnu deformaciju, a samom konstrukcijom se rjesava zahtjev krutosti jer je modul elasticnosti svih celika isti 210 000, dok cvrstoca nije ide od 200-1500+ N/mm2 ili Mpa, zavisi jel vlacno ili tlacno naprezanje

a ono sto ja pitam alfu gdje je granica kad on smatra da je sic elastican ili krut ???

znaci kad ga opteretis s nekom silom i on recimo na guzici ima progib od 5mm, e sad je to kruto ili nije ????

tko ce to definirati, tu je problem

a kad probas Recaro naspram ostalog srota to se drasticno osjeti

Edited by Dominik
Posted
a ono sto ja pitam alfu gdje je granica kad on smatra da je sic elastican ili krut ???

nije to mija grana djelatnosti/skolovanja da znam :D

ali sam na svoje oci vidio autostyle skoljku koja je pukla, i da, plasticna je kada

koja je vlacna/tlacna elasticnost me ne zanima, ja vise ne kupujem jeftino, samo provjerene stvari (sparco-recaro-sabelt...)

Posted

nema granice Alfa, granica je ona koju si ti odredis

ili kad konstruiras komercijalno sjedalo za autoindustriju onda imas normu koju moras zadovoljiti, ali opet u njoj nema granice elasticnosti, jer ju mozes zadovoljiti i elasticnim i manje elasticnim sjedalom

kod sjedala ne bi trebalo biti kompromisa, u nekakve kvazi skoljke ne bi sjeo ni na podu

Recaro je broj 1 i u auto i u avio industriji

Posted
:doh: utjecaj dimenzija sisa na progib grudnjaka i naprezanje u vlaknima :D:D:D

Al treba napraviti onda istraživanje na barem 100 različitih primjera :rofl:

Gle, sic mora biti siguran ako ti nije svejedno da li ćeš se polomiti ;)

Vidio sam preko nekoliko razbijenih auta i pokazalo se da se dobar sic jaaako isplati nakon kršenja....

Tako da nemoj kemijati s takvim sicem jer ti se može dogoditi da se recimo u sudaru omota oko tebe pa ga moraju s flexom odvajati ;)

Posted

ovo neki grudnjak za dvojčicu - trojčicu! :D

kaj se tice sice... ma btk.. to je tak malo vazna stvar glede sigurnosti. sto jeftinije to bolje... pusti sad norme i to... tak nebitno jel bus nedaj boze ostal paraliziran u najboljem slucaju ili ne ak se nedaj boze kaj dogodi

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...