Gogach Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ima koja caka vezana uz prava kupca kod kasnjenje isporuke novog automobila? Nije neka velika komplikacija, za sada, ali me zanima sto i kako odgode li dostavu automobila i po treci put te time pogaze informaciju koja stoji u racunu po kojem je automobil placen.
msporis Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ne znam konkretno što bi ti, neku naknadu ili? Jer da mogu oni bi ubrzali , i njima je u interesu da ti ga što prije isporuče. Uglavnom, nama kad je kasnilo, digli smo frku čisto jer smo bili živčani, platiš za tebe velike novce i auto kasni... I onda su nam dali testnu Vectru dok čekamo... na kraju bili razočarani kad nam je stigla Astra :rofl:
Bagi Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 A koji je to auto kad kasni ako nije tajna? To s kašnjenjem mi je logično kad se auto tako jebeno dobro prodaje da ge ne mogu naštancat dovoljno. Mislim da se danas ni jedan ne prodaje tako brzo. To da ne mogu ništa napraviti sigurno ne stoji, jer se odmah može kupiti i ferrari, ako znaš gdje tražiti.
msporis Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Je al jednom kad si dao pare nemožeš ništa nego čekat. Eventualno možeš uzet pare natrag i otić drugdje, al ko kaže da ćeš tamo dobit išta brže.
t.m. Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Ja sam čekao auto po narudžbi 118 dana...naime u ugovoru ti piše da auto mora biti isporučen u 120 dana, barem je meni tako pisalo, imaš pravo ih tužiti, ako kasne preko tog roka, pogledaj ugovor o kupnji....ja sam dao kaparu i čekao, zamisli ti to, oni se 4 mjeseca koriste tvojom lovom, novac izgubi vrijednost kroz to vrijeme..
Filip3333 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Meni je pisalo 90dana,a došo je za cca.105 dana to je bilo za Astru i dao sam nešto sitno kapare! A za Corsu jbt stara uplatila cijeli iznos 1mj.prije preuzimanja,dobar sam si s njima tamo di smo kupovali al se baš vidilo da ih je bolila kifla znaju da si ga kupio i nije im više do tebe "stalo" :rofl::rofl: ko kada im nismo uplatili lovu Možeš ih tužit ako prode rok isporuke al opet koliko ti se to isplati hmmm:huh:,ok jedino ako je bmw,mercedes il tak neki bolji auto u pitanju pa ako si dao par soma eura kapare i sad te prcaju isplati se tužid da plate penale :thumbsup:
Markus Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Ma koje veze ima sad jel Bmw, Mercedes ili Lada ... ako u ugovoru piše da su dužni isplatit u tom i tom roku .. ako su se pismeno na to obvezali, onda imaju i nadoknadit štetu ako su ugovor prekršili ... isto s ovim ko i s bilo kojim drugim ugovorom ... nema tu jel se isplati ili ne ... nego se radi o tom da dobiš ono što si za svoje novce tražio ...
goc9999 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 ja, kad sam cekao swiltea, trazi sam prvi koji imaju da im dolazi a da nije prodan, treba rekla taj i taj i da dolazi za 14 dana, ja joj rekao da joj dajem lovu unaprijed ali da napise sve to u ugovoru(da se obvezuju za 14 dana isporuciti auto), oni to potpisali i fakat, auto stigao na vrijeme. ako imas tak nes, uvijek mozes traziti standard odstetu, kao...rentao si auto jer ti do tada nije dosao ili opcenito zato kaj su napisali do tada. ps.jedino ak nema dolje neki disclaimer
killuminati Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 to samo govori o neprofesionalnosti auto kuće i o hrvatskim poslima.. mi smo pet novih auta dobili (razne marke) u roku manjem od dogovorenog.. a za odštetu možeš tražit dodatnu opremu.. jer sve ostalo što ćeš radit, košta..
Exfreerider Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Ili se dogovori par besplatnih servisa kao naknada
Gogach Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Nisam revoltiran ni nista, ali kako starci to rjesavaju, nisam gledao ni ugovore ni nista, pa me zanimalo pise li igdje ista vezano za taj rok isporuke. Auto je na carini pa se kao ceka carina, i kako je auto s lagera rok isporuke je vec u startu stvarno smijesan, par dana kao. Pitam cisto iz ideje jer imam osjecaj da ce biti problema sa garancijom na autu, tj u ducanu se drze onoga sto pise na papiru kad ide njima u korist. Primjer, stari mislio stavit naljepnicu na auto, obicnu traku dole po vratima ili nes, jer ima slicna shema na jednom autu u kataloga. Prodavac mu odmah rekao - to vam nije propisano ugovorom, il se na nesto tako pozvao. Reko, ako ce oni nama dizat tlak ubuduce, da znam di ja njima mogu dizat tlak
killuminati Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 kaj s garancijom te muči? ako garancija ne krene teći od DANA ISPORUKE, onda je to neka muljaža..
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now